Ima li tko od prisutnih kakvih iskustava s e-viličarima (motori, kontroleri, baterije)? Baš mi je danas zapeo za oko jedan viličar, al' nisam baš bio u prilici zaviriti pod suknju.

Taj naziv mi ne otkriva ništa. U praksi koristim 2 el. Jungheinricha (i 1 diesel).Čubi je napisao/la:Ono kaj sam danas zapazio bio je Jungheinrich EFG-V AC16, ali pitanje je općenito: jesu li motor/kontroler/baterije kakvi se koriste na viličarima pogodni za samogradnju e-vozila?
Viličari INDOS Ljubljana:Čubi je napisao/la:O kakvom se tipu motora radi, koja je prosječna snaga ?
koliko taj viljuškar ima ukupno kg.?VladoK je napisao/la:[5. Sx16-30 s četiri kotača - sa servo volanom kojeg pogoni posebna pumpa s motorom 1KW 72V Končar, pogonski motor Končar od 11KW 80V, za hidruliku 5KW 72V, akumulator 20/5 Pg 310 (1 X 80V mislim da je 400Ah)
Kod zadnjeg nisam pobrkao napone tako je,eto toliko za sad o viličarima INDOS
inch je napisao/la: koliko taj viljuškar ima ukupno kg.?
i možeš li malo detaljnije objasniti koliko akumulatora ima i kakvih... i to u zagradama posebno taj od 11kw - jer ja se baš ne razumjem te specifikacije![]()
...i koliko sati može raditi sa tim baterijskim punjenjem a onda i koliko traje punjenje baterija...
nemam pojma al po zvuku bi reko par iljada...VladoK je napisao/la:Prijatelju, daj stavi i podatak o broju okretaja elektromotora za vožnju, molim te.HAL9000v2.0 je napisao/la:Evo podaci s pločice junghans b2 kojeg imam na poslu.
pogon 2x11kw 48v
hidraulika 18kw 48v
baterija 48v 1000kg (cca 1x1x0,25m)
ukupna težina 4800kg
nosivost 2200 kg
ide 18 km/h