Trebalo bi takvih jedno bar 100 ko Rimac da se probude pospani hrvati

Stvar je vrlo jednostavna. Da bi netko proizvodio nešto "normalno" mora imati dobru tvornicu. Za superautomobil, netreba.bmwcabrio je napisao/la:Al imamo i šetnje iz krajnosti u krajnost,od super jurilice do bicikla![]()
Sve nekakve bjesne cifre, zašto nitko ne radi na nečem normalnom ??
Pa upravo to i pričam, da bi se isplatilo proizvoditi nešto, moraš proizvoditi puno. Osim naravno ako to nešto nije skupo i vanserijski proizvod, koji je netko spreman jako puno platiti.ZEN je napisao/la:Ranih 90ih, jedan lamborgini je proizvodio svega 30ak automobila godišnje. Manufakture su jedno, velike serije sasvim nešt drugo.
bmwcabrio je napisao/la: sve je to ok ali kakve mi imamo koristi od takvih poduzetnika?
nikakve,još i troškove ako netko takav pokupi poticaje iz proračuna kojega punimo mi obični" a da bi se nešto napravilo za nas ili barem pokušalo nema šanse.
jedina korist što se zaposli nekoliko ljudi a ovo sve drugo samo možemo gledati.
Ne vidim točan kontekst ovog prvog quote-a ali ako je u kontekstu u kojem mislim da jest - je to totalna glupost.r005w3lt je napisao/la:bmwcabrio je napisao/la: sve je to ok ali kakve mi imamo koristi od takvih poduzetnika?
nikakve,još i troškove ako netko takav pokupi poticaje iz proračuna kojega punimo mi obični" a da bi se nešto napravilo za nas ili barem pokušalo nema šanse.
jedina korist što se zaposli nekoliko ljudi a ovo sve drugo samo možemo gledati.
Oni koji mogu rade za sebe, oni koji ne misle tako, uglavnom nemaju dovoljno da naprave razliku...
Ok, prije nego ovo eskalira, da pojasnim što sam htjeo reći. Nisam mislio na tebe, znam otprilike kakvo je stranje u državi, za nekoga tko želi početi, ono što sam ja mislio, jest neki veliki kapital. Dakle da se recimo država uključi u tako nešto. Svake godine toliko se novaca ulaže u bespotrebne stvari,CroDriver je napisao/la:Ne vidim točan kontekst ovog prvog quote-a ali ako je u kontekstu u kojem mislim da jest - je to totalna glupost.r005w3lt je napisao/la:bmwcabrio je napisao/la: sve je to ok ali kakve mi imamo koristi od takvih poduzetnika?
Oni koji mogu rade za sebe, oni koji ne misle tako, uglavnom nemaju dovoljno da naprave razliku...
Mi smo dosegli maksimum poticaja koji možemo unutar 3 godine - što je nekakvih 100.000 € bespovratnih sredstava. Dakle sad se godinu dana ne možemo više javljati na te natječaje.
Taj iznos samo kroz doprinose na plaće vratimo u par mjeseci. Dakle debelo više koristi proračun ima od nas nego mi od njega. Plus što sve prihode stvaramo izvozom - dake ne radi se o pretakanju iz šupljeg u prazno nego stvarano potpuno novu vrijednost za zemlju. Da ne spominjem kvalitetna radna mjesta, generiranje znanja, promocija zemlje, tehnička kultura...
Po ovoj teoriji je Ferrari sa 2,5 miljardi Eura prihoda totalno irelevantan za Italiju - jer proizvodi nešto što je dostupno "samo šeicima". Isto tako možemo reći da je i Končar nebitan - (zajedno sa stotinu radnih mjesta) jer eto, baba s placa ne može kupiti njihove transformatore...
nisam uopće mislio ništa loše koliko sam se krivo izrazio, toliko ste daleko došli,razvili vrhunske komponente,stvar radi u najtežim uvjetima,sve je dokazano , ali žao mi je da nitko kod nas neće pokušati sa običnim glupim malim automobilomCroDriver je napisao/la:Ne vidim točan kontekst ovog prvog quote-a ali ako je u kontekstu u kojem mislim da jest - je to totalna glupost.r005w3lt je napisao/la:bmwcabrio je napisao/la: sve je to ok ali kakve mi imamo koristi od takvih poduzetnika?
da bi netko proizvodio nešto "normalno" ne mora imati tvornicu, treba jednostavno početi ,proizvesti zanimljiv pokazni primjerak a sve ostalo krenut će redosljedom.r005w3lt je napisao/la:Stvar je vrlo jednostavna. Da bi netko proizvodio nešto "normalno" mora imati dobru tvornicu. Za superautomobil, netreba.bmwcabrio je napisao/la:Al imamo i šetnje iz krajnosti u krajnost,od super jurilice do bicikla![]()
Sve nekakve bjesne cifre, zašto nitko ne radi na nečem normalnom ??