Mrzim "odmorka"

Električni bicikli, trocikli, četverocikli
Piko

Mrzim "odmorka"

Post Postao/la Piko »

...tj. kolektivni godišnji u Artasu :x
...uvijek problemi kada je godišnji....

...daklem, nakon cca. godinu i par mjeseci moja kona se više neće puniti, mislio sam da je punjač, ali kada je spojen punjač, i stisnem gas na biciklu, motor radi normalno, a punjač pali crvenu lampicu i radi ventilator, ... znači on "valjda" nije krepo, .... rekoh da vidim osigurače na bateriji, skinem kutiju, otvorim, maknem izolirku, kad ono, sa osiguračima sve OK... znači ne radi LiFePo4 baterija, .. PM (ono sa psom)...

Kaj bi moglo biti ? Krepala baterija ? Pa radila je OK, sad po zimi se malko smanjila snaga bicikla, što je normalno s obzirom na temperaturu, ovo mu je druga zima... Jel se to da nekako popraviti? Čisto sumnjam da su čelije krepale, pa to bi se osjetilo u snazi motora i smanjenom dometu? ... koliko sam vidio baterija ima na sebi integriranu neku elektroniku (nisam elektroničar), no taj dio ne kužim i nisam niti pokušavao skinuti foliju da vidi jel tu nekaj otišlo u q.... Love za novu bateriju baš i nemam...

Ljut ? Naravno ! Nije se moglo desiti u gore vrijeme, bicikl koristim za odlazak na posao (15 dana u mjesecu) i za ništa drugo, a vožnju ZETom ne preferiram čak ni kada su tramvaju puni polugolih studentica, a naročito ne sada kada su zamotane skroz, ... a tek veselje izbjegavanja kontrole, ne bi čovjek vjerovao koliko se to pogustilo od vremena kad sam bio student..., od auta po gradu sam odustao još prije desetak godina, ... prepustio sam ga ženi, i ne pada mi napamet sad tražiti da se vozim na posao, pa traženje "đabe" parkinga i sl....

... i sad što mi preostaje, ... čekanje .... i ZET.... :cmizdri:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Odmorko! :fulllove:

Javi na PP kada možeš dostaviti bateriju pa se nađemo kod firme :palac:
tomislav
Kontakt:

Post Postao/la tomislav »

Nisam baš siguran da sam razumio problem ali zna se ponekad dogoditi da se punjač dok je na bicu, pali povremeno čak i kad je bic napunjen. Razlog je povremenom razdešavanju baterija, pa se one kroz neki period dok je bic na punjaču "kalibriraju" ?
Piko

Post Postao/la Piko »

tomislav je napisao/la:Nisam baš siguran da sam razumio problem
Problem je što kad spojim punjač se ne dogodi ništa, ... na njemu svijetli zelena lampica, ventilator ne radi, ... kao da je baterija puna (a nije, nego je prazna), .... mislio sam da je krepo punjač, ali kada dam gas dok je punjač spojen, motor radi i punjač radi normalno. Znači, greška u bateriji.
arteho

Problem sa ODMORKOM ali zbog kontrolera

Post Postao/la arteho »

Posle godinu i po dana juce mi je crkao kontroler, n48,48v/22A i to jedino sto ne mogu popraviti: XC846 kratko spaja 5V. Kada sam preko prijatelja iz Zagreba pokusao kupiti novi, natrcao sam na gluve telefone. Moze li neko pomoci da se nastali problem brzo i efikasno resi?
grrga

Re: Problem sa ODMORKOM ali zbog kontrolera

Post Postao/la grrga »

arteho je napisao/la:Posle godinu i po dana juce mi je crkao kontroler, n48,48v/22A i to jedino sto ne mogu popraviti: XC846 kratko spaja 5V. Kada sam preko prijatelja iz Zagreba pokusao kupiti novi, natrcao sam na gluve telefone. Moze li neko pomoci da se nastali problem brzo i efikasno resi?
Naravno da može. Smije li kontroler biti i malo jači ili malo veći?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Arteho..kako/zašto je otišao kontroler?
arteho

Post Postao/la arteho »

Najpre uvod: imam sopstveni servis medicinske opreme, imam ogromno iskustvo u radu sa elektronskom opremom i komponentama, dakle sam kontroler nije nista komplikovano za mene.
Klinac mi se pre par dana pozali da je istrosio plocice na kocnicama, posle samo par meseci od montaze diska i novih kocnica. Udjem na forum i dobro proucim sva objasnjenja o regenerativnom kocenju, skinem kontroler, otvorim ga, zalemim zice, nanesem pastu i sve lepo sklopim. Prikljucim, a ono nista. Izmerim napon na gasu - cista nula, na hallovima, takodje nula. Otvorim ga ponovo, na izlazu 78l05 nista, ulaz ima 3-4 V. Pomislim da je on otisao u kratak spoj, skinem i proverim a on ispravan, Takodje proverim i lm, i on ispravan. Vidim da je kratak spoj na liniji 5V. Otpratim vodove i kada sam otkacio napajanje xc846 - predposlednja nozica, nema vise kratog spoja, i pojavio se 5V. Dakle XC otisao u kratak spoj. Nikada, ama bas nikada mi se nije desilo tako nesto, prosto nisam mogao da verujem ( radio sam i sa mnogo osetljivijim i sofisticiranijim uredjajima ). Jedino moguce, iole logicno objasnjenje je da je doslo do elektrostatickog praznjenja i proboja, jer nikakvog dodira lemilicom kola nije bilo ( samo kratkospajac BK GND i zice na EBS- i X1 izvucene napolje, cak nisam ni stigao da ih spojim sa GND).
Naravno, drugi XC nemam, tako da nisam uspeo da resim problem pa stoga molim za pomoc
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Žao mi je, nemamo takvih dijelova jer se kontroleri u pravilu ne kvare
Ovo je drugi slučaj za koji ja znam, prvi je također bio izazvan rukom korisnika

Možda ima Grrga ili netko drugi
arteho

Post Postao/la arteho »

da li to znaci da moram cekati 15. da bih kupio novi kontroler?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Da, tjedan dana proleti brzo
arteho

Post Postao/la arteho »

ok, mnogo mi je lakse sto nisam jedini takve srece,
Samo jos to i klincu da objasnim

Hvala na brzim odgovorima
wwuki5

Post Postao/la wwuki5 »

Piko je napisao/la:
tomislav je napisao/la:Nisam baš siguran da sam razumio problem
Problem je što kad spojim punjač se ne dogodi ništa, ... na njemu svijetli zelena lampica, ventilator ne radi, ... kao da je baterija puna (a nije, nego je prazna), .... mislio sam da je krepo punjač, ali kada dam gas dok je punjač spojen, motor radi i punjač radi normalno. Znači, greška u bateriji.
Baš takav problem sam i ja imao neki dan, ali sam ga i riješio u pitanju je bila žica koja se otkinula na utičnici od punjača do baterije...
Sad puni bez problema... :palac:
Piko

Post Postao/la Piko »

wwuki5 je napisao/la:pitanju je bila žica koja se otkinula na utičnici od punjača do baterije...
Sad puni bez problema... :palac:
Kod mene nažalost sve izgleda OK, ... ne vidi se nigdje nikakav prekid
wwuki5

Post Postao/la wwuki5 »

Ako imaš mjernu spravu provjeri , ni kod mene se nije ništa vidjelo.
Odgovori

Natrag na “Električni bicikli”