VIDEO: Tesla Model S

Tesla, Ford, Chevrolet, Rivian, Lucid Motors, Cadillac, Fisker, Jeep
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Malo novih spoznaja vezanih uz Tesla automobile, poceli su se ponasati kao vecina korporacija i tretiraju ljude kao stoku, sve mi se manje svidja Tesla...

<iframe width="640" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/1t3uxZQh-r0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>

<iframe width="640" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/nq5c4jGR2gM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>

Ali zato ovaj video je rijesenje (ne 100%) ali ovaj fraje kuzi Teslin komp, ima paralelni remote sustav odrzavanja za auto koje tesla ne podrzava! Super video!

<iframe width="640" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/o-7b1waoj9Q" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Zadnja izmjena: zega, dana/u 30 sij 2021, 01:13, ukupno mijenjano 1 put.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Autopilot na teskom testu, da li je prosao?
<iframe width="640" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/i8qVLmflQjs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Khaderah

Post Postao/la Khaderah »

stjepan

Post Postao/la stjepan »

Voli bih znati malo više informacija, al nema na netu nigdje ništa. Da li je bio autopilot uključen, ako je, kako je moguće da nikog nije bilo za vozačkim mjestom, jer te auto svakih x desetaka sekundi maltretira da ne samo primiš volan, već da ga pomakneš. Meni je to radio valjda svakih 10-20 sec....barem se tako činilo (nisam mjerio). Daleko pre često da bi mogao sjediti bilo gdje drugdje. Ako to ne napraviš, tuli nenormalno a onda na kraju i stane.
S druge strane, ako ga pomakneš previše, ugasi se autonomija.
K tome, tu je i interna kamera koja prati vozača. Nakon ovog članka, imam više pitanja nego odgovora.

Dvoje ljudi izgubilo život na vrlo čudan način.
rkahler

Post Postao/la rkahler »

stjepan

Post Postao/la stjepan »

Baš htio staviti direkt njegov tweet:
https://twitter.com/elonmusk/status/1384254194975010826

Kaže ne samo da nije bilo upaljen onaj zadnji nivo autopilota, nego da autopilot nije bio niti kupljen za taj auto (onaj full self driving koji se mora kupiti zasebno od ovog običnog drive assista).
Kaže da nije mogao biti upaljen niti ovaj obični jer cesta nije imala oznake, a on se niti ne želi upaliti ako nije označena.
Ovo zadnje mogu i sam potvrditi kad sam testirao trojku. Na nekim cestama jednostavno niti ne možeš upaliti onaj "glupi" autopilot. Radi samo držanje razmaka, dok ti sam moraš upravljati.

Siguran sam da će tu biti još dosta toga.
riba

Post Postao/la riba »

Ima puno ljudi koji voze kao idioti, tesla ili ne nema veze. Nekima valjda nije nimalo stalo do svojih ili tuđih života jbg.
BB

Post Postao/la BB »

stjepan je napisao/la:Baš htio staviti direkt njegov tweet:

Kaže ne samo da nije bilo upaljen onaj zadnji nivo autopilota, nego da autopilot nije bio niti kupljen za taj auto (onaj full self driving koji se mora kupiti zasebno od ovog običnog drive assista).
Kaže da nije mogao biti upaljen niti ovaj obični jer cesta nije imala oznake, a on se niti ne želi upaliti ako nije označena.
Ovo zadnje mogu i sam potvrditi kad sam testirao trojku. Na nekim cestama jednostavno niti ne možeš upaliti onaj "glupi" autopilot. Radi samo držanje razmaka, dok ti sam moraš upravljati.

Pa možda je to razlog udesa, ljudi mislili da imaju auto pilot a njega nema... :?
Ali što nam nove sprave (recimo automobili) daju dodatnu marginu sigurnosti, tako ljudi svojim ponašanjem tu marginu smanjuju...
testdriver

Post Postao/la testdriver »

u kini im se čuda dešavaju
prvo je neka baba skakala po autu na sajmu u šangaju
kao neki problem s kočnicama, a na kraju je ispalo nešto drugo, tesla se ogradila, kako god nesreća se dogodila i napravila im je luda baba sramotu
dan kasnije nego je preticao i zakucao se u rub ceste, auto se okrenuo i odmah zapalio i nisu uspjeli izvući unesrečenoga
jako je velika pompa oko tesle u kini i doslovno im gledaju svaku grešku ili situaciju koja se desi sa njima
stjepan

Post Postao/la stjepan »

BB je napisao/la:

Pa možda je to razlog udesa, ljudi mislili da imaju auto pilot a njega nema... :?
Zaboravili da nisu platili dodatnih $10k ili tako nešto :D

Mislim ozbiljno, ne možeš ne znati jer ako nema opcije, nemaš što upaliti. Nije da je to jedan gumb pa šta ima ima. Prvi nivo je jedna akcija, drugi nivo druga akcija itd. a i auto javi kad odbije neku akciju.
Čak štoviše, vrlo je agresivan i moglo bi se reći naporan sa javljanjem problema, čak i kad si ti u 100% kontroli (kad autopilot ili bilo koja assista nije upaljena).
Ono.....vozim se po gradu, gužva standardna, tip ispred mene ulazi u traku, dosta blizu, ali ništa posebno što se ne dešava svakodnevno i na što nisam naviknut, kad ono ovaj blinka, zvonu, bruji, collision alert ovo ono.

U svakoj novoj zemlji gdje će ih biti više, biti će i veći fokus na njih. I u Americi gdje su "doma" i gdje više nisu "unicorn" na cesti, još uvijek imaju pik na njih i kad god se nešto desi, prvo se piše: "auto pilot" a onda tek ono što se desilo.

I ne čudi me to. Strah od novog + činjenica da to još uvijek nije gotova stvar i biti će tu još dosta natezanja.
BB

Post Postao/la BB »

stjepan je napisao/la:
BB je napisao/la:

Zaboravili da nisu platili dodatnih $10k ili tako nešto :D

Mislim ozbiljno, ne možeš ne znati jer ako nema opcije, nemaš što upaliti. Nije da je to jedan gumb pa šta ima ima. Prvi nivo je jedna akcija, drugi nivo druga akcija itd. a i auto javi kad odbije neku akciju.
Čak štoviše, vrlo je agresivan i moglo bi se reći naporan sa javljanjem problema, čak i kad si ti u 100% kontroli (kad autopilot ili bilo koja assista nije upaljena).
Ono.....vozim se po gradu, gužva standardna, tip ispred mene ulazi u traku, dosta blizu, ali ništa posebno što se ne dešava svakodnevno i na što nisam naviknut, kad ono ovaj blinka, zvonu, bruji, collision alert ovo ono.

U svakoj novoj zemlji gdje će ih biti više, biti će i veći fokus na njih. I u Americi gdje su "doma" i gdje više nisu "unicorn" na cesti, još uvijek imaju pik na njih i kad god se nešto desi, prvo se piše: "auto pilot" a onda tek ono što se desilo.

I ne čudi me to. Strah od novog + činjenica da to još uvijek nije gotova stvar i biti će tu još dosta natezanja.
Ma mislio sam staviti :D ali mi je bilo glupo jer su ljudi izginuli (bez obzira na njhov IQ)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Ne znam da li je preživjela mamorija iz auta, ako je, svašta nešto će se moći saznati iz nje. Taj auto ima dovoljno senzora da se skuži što se desilo.
papicdu1

Post Postao/la papicdu1 »

Darwin na djelu
riba

Post Postao/la riba »

Skidam kapu za sve što su napravili u Tesli ali bih volio malo više ozbiljne konkurencije, a ne one koja sama sebi podmeće nogu (tipa prestanak prodaje e-citigo)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Definitivno! Ali to je teško....jako teško.
Bar kod machine learninga su podaci sve. Apsolutno sve. Tko nema podatke, može imati najbolje programere ovog svijeta, i to mu neće ništa značiti.

Tesla tu ima stotine miliona kilometara snimljenih u slikama i videima sa kojima može raditi. Ostali, koji su kasno ušli u utrku, tek moraju korisnicima objasniti zašto će ih auto snimati sljedećih par godina, pa tek onda ponuditi nešto na bazi toga.
A i imaju daleko manja muda, pa ne obećavaju brda i doline koje je Tesla obećavala od samog početka (i koje još uvijek nije ispunila) na račun kojih nitko nije postavljao pitanja: "zašto snimate našu vožnju i kad ćemo mi imati od toga koristi".

Zbog mog ograničenog znanja o masovnoj proizvodnji auta, moram se voditi onime što govore drugi kad razmišljam o njihovoj trenutnoj poziciji. I po svemu sudeći (npr. po onome što sam čuo od Monroe-a), stvari nisu dobre po njihovu konkurenciju.
Naročito ako se konkurencija nije malo "sredila" po pitanju brzine donošenja odluka (Munro kaže da su ful spori i da ne vole novotarije).
Još ako se na to dodaju ograničenja vezana uz proizvodnju baterija, pa ograničenja vezana uz nabavku sirovina za baterije, tu je tesla sa svojom vlastitom proizvodnjom i svojim vlastitim novotarijama (npr. novi format baterije), i kupnjom samih resursa (kupili su negdje u nevadi ili gdje već ne znam ni sam koliko zemlje za vađenje litija), stvari postaju zabrinjavajuće komplicirane za konkurenciju. Ono....Tesla ide na to da ima, ne samo svoje tvornice baterija, već rade i inovacije po tom pitanju, ali ne staju tu, već idu direktno i u mining biznis.

Ne znam...možda su zabrijali, možda je suludo imati sve "ih house"....budemo vidli. Za sada imaju prednost i ne daju dojam da će stati i dopustiti konkurenciji besplatno približavanje.
Odgovori

Natrag na “Američki”