Preporuka invertera
Preporuka invertera
Molim preporuku invertera, imam 3,5 kw panela gs-50. Sklopio bi ugovor sa HEP-om. Može biti i rabljeni.
Nisi napisao da li jednofazni ili trofazni.
Ja planiram staviti tri ovakva
https://www.ebay.com/itm/1000W-Grid-Tie ... ctupt=true
Svaki na jednu fazu. Računam da mi je to puno jeftinije nego jedan trofazni.
Jedan takav mi je prošlo ljeto odradio odličan posao.
Ja planiram staviti tri ovakva
https://www.ebay.com/itm/1000W-Grid-Tie ... ctupt=true
Svaki na jednu fazu. Računam da mi je to puno jeftinije nego jedan trofazni.
Jedan takav mi je prošlo ljeto odradio odličan posao.
Re: Preporuka invertera
Za te panele inverter obavezno mora biti izoliran od mreže sa transformatorom.bing01 je napisao/la:Molim preporuku invertera, imam 3,5 kw panela gs-50. Sklopio bi ugovor sa HEP-om. Može biti i rabljeni.
Oni sa oznakom na kraju TL ne pašu.
Ja ti mogu ponuditi NEDAP PR-30S novi za 3600 Kn.
http://szolaram.hu/wp-content/files_mf/ ... ram.hu.pdf
Re: Preporuka invertera
Kad ti HEP ODS instalira mjerno mjesto (dvosmjerno brojilo) sklapaš ugovor sa jednim od opskrbljivača (HEPI, RWE, GEN-i..) Javi iskustvabing01 je napisao/la:Sklopio bi ugovor sa HEP-om.
Bio sam u Elektri .Rekli su da je sad jednostavnija procedura. Konkretno za moju kuću su provjerili mrežu i nakon dva dana rekli da mogu se spojiti. Inaće imam trofazno jednotarifno brojilo. Treba ipak i projekt, tako su rekli. Predam zahtjev, i oni mi postave dvosmjerno trotarifno brojilo-nešto preko 3000 kn se plati. U toj cijeni je sve uračunato što treba elektri platiti. Oprema ne mora biti nova. Sad sam u fazi nabave pretvarača, oko 4kw. (imam 3,5 kw gs-50 panela). Ako ima još koji prijedlog stavite.
Projekt, napravljen od strane ovlaštenog projektanta nije potreban.
To oni za sebe traže skicu, malo teksta i par slika, kako bi nešto mogli staviti u registrator.
Najpametnije im je to dati, tako da sve glatko prođe, ali u pravilniku ta obavzea ne postoji.
Monofazno brojilo košta 1312 HRK, sa ugradnjom.
To oni za sebe traže skicu, malo teksta i par slika, kako bi nešto mogli staviti u registrator.
Najpametnije im je to dati, tako da sve glatko prođe, ali u pravilniku ta obavzea ne postoji.
Monofazno brojilo košta 1312 HRK, sa ugradnjom.
Zadnja izmjena: debeli, dana/u 03 sij 2019, 10:04, ukupno mijenjano 1 put.
Vrlo zanimljivo , dali ces im prodavati struju ili samo pumpas u mrezu pa povlacis nazad ?bing01 je napisao/la:Bio sam u Elektri .Rekli su da je sad jednostavnija procedura. Konkretno za moju kuću su provjerili mrežu i nakon dva dana rekli da mogu se spojiti. Inaće imam trofazno jednotarifno brojilo. Treba ipak i projekt, tako su rekli. Predam zahtjev, i oni mi postave dvosmjerno trotarifno brojilo-nešto preko 3000 kn se plati. U toj cijeni je sve uračunato što treba elektri platiti. Oprema ne mora biti nova. Sad sam u fazi nabave pretvarača, oko 4kw. (imam 3,5 kw gs-50 panela). Ako ima još koji prijedlog stavite.
Ako prodajes koja je cijena po kw ?
od 01.01.2019
stupio na snagu netmetering
kontakt u HEPI
dejan
031 243 601
pitajte ga direktno
HEPI želi potpisivati ugovore o otkupu, ostale nisam još zvao
Cijena je ista za potrošnju i proizvodnju na netmetering, tj za slučaj da se proizvede manje nego potroši.
ZA proizvodnju veću od proizvodnje otkupna cijena je cca 80 %
Skraćeno :
ISPLATI SE; JAKO SE ISPLATI I PAPIROLOGIJA JE JEDNOSTAVNA
stupio na snagu netmetering
kontakt u HEPI
dejan
031 243 601
pitajte ga direktno
HEPI želi potpisivati ugovore o otkupu, ostale nisam još zvao
Cijena je ista za potrošnju i proizvodnju na netmetering, tj za slučaj da se proizvede manje nego potroši.
ZA proizvodnju veću od proizvodnje otkupna cijena je cca 80 %
Skraćeno :
ISPLATI SE; JAKO SE ISPLATI I PAPIROLOGIJA JE JEDNOSTAVNA
Neznam još detalje i cijene, ali već je netko postavio. Plan mi je smanjiti rate.grujo je napisao/la:Vrlo zanimljivo , dali ces im prodavati struju ili samo pumpas u mrezu pa povlacis nazad ?bing01 je napisao/la:Bio sam u Elektri .Rekli su da je sad jednostavnija procedura. Konkretno za moju kuću su provjerili mrežu i nakon dva dana rekli da mogu se spojiti. Inaće imam trofazno jednotarifno brojilo. Treba ipak i projekt, tako su rekli. Predam zahtjev, i oni mi postave dvosmjerno trotarifno brojilo-nešto preko 3000 kn se plati. U toj cijeni je sve uračunato što treba elektri platiti. Oprema ne mora biti nova. Sad sam u fazi nabave pretvarača, oko 4kw. (imam 3,5 kw gs-50 panela). Ako ima još koji prijedlog stavite.
Ako prodajes koja je cijena po kw ?