Rimac Automobili

Rimac Automobili, razgovori i sve ostalo
Apex

Post Postao/la Apex »

Aha :oops: nisam dozivio link.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Namagarcio me Salomondrin

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9KgTHkZtUUg" frameborder="0"></iframe>
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Rimac je pobjedio, 9.9 sec, Porsch preko 10...
Ne znam tocno vrijeme Porschea ali za svaku desetinku sec razlika je cca 6m ili duljina auta...
Mate koja su tocna vremena?
fire

Post Postao/la fire »

Po deklariranim ubrzanjima auto bi trebao ici 8s, a ne visokih 9s.
A porsche bi trebao ici 9.8s na 402m na takvoj stazi.
Roman

Post Postao/la Roman »

Zaboravljamo da je na tim utrkama vrlo važan čimbenik I vozač koji sjedi u tim pilama. I o njemu ovisi koliki će biti krajnji rezultat. No to I nije bitno, bitno je pobjediti. A desetinka sekunde simo tamo I tako nije važna, pogotovo u normalnom svakodnevnom prometu. I tako u gradu nitko nebude tako ubrzavao jer su tu I drugi na cesti a isto tako nitko neće voziti brzinom od 350 km/h po autocesti. Tako da mi baš I nije jasno zašto se proizvode takvi auti sa tim ubrzanjima I tim brzinama za normalni promet kada su onda zbog toga ekstremno skupi I nemogu iskoristiti svoje mogućnosti. Da li se tu radi o snobizmu kupaca ili... Da li vi znate odgovor?

Za Matu I druge proizvođače takvih auta je to dobro jer na temelju tehničkih podataka mogu postići astronomske cjene dok god ima ljudi koji će to platiti. Ha, možda sam sada I sam sebi dao odgovor zašto se takvi auti uopće rade. :)

U svakom slučaju takav auto dati nekom nespretnom amaterskom vozaču je jako opasno pa ma koliko novaca imao jer će nastradati I on I drugi. Koliko samo ima videa u kojima nakon kretanja sa semafora takvi auti jednostavno iz nevidljivog razloga skrenu I zalete se u nešto.

A tu je I potrošnja energije puno veća takvim načinom vožnje. Ja sam uvjeren da bih svojim načinom vožnje I izborom itinerera uspio doći Conceptom One od Zagreba do Dubrovnika jednim punjenjem a nebih išao 40 km/h kao Tesla za dostihanje rekorda od 700 + km.
Apex

Post Postao/la Apex »

Fora su ovi drage racei, ali mislim da Crodriver zna da ce iskorak prema pravoj publici za takav tip automobila biti tek kvalitetno vrijeme na jednoj jedinoj kljucnoj stazi na svijetu :) Samo sto postoji uvijek rizik da se auto vrati u nesto izmijenjenom obliku.
BuBi_zgb
Kontakt:

Post Postao/la BuBi_zgb »

Apex je napisao/la:Fora su ovi drage racei, ali mislim da Crodriver zna da ce iskorak prema pravoj publici za takav tip automobila biti tek kvalitetno vrijeme na jednoj jedinoj kljucnoj stazi na svijetu :) Samo sto postoji uvijek rizik da se auto vrati u nesto izmijenjenom obliku.
918 se nakon 6 utrka pregrijo ... i nemres nista s njim neko vrijeme dok se ne ohladi :) ... Concept je i dalje bio u voznom stanju
Istina je ovo za stazu ... bit ce prilike vjerujem ... vozio je Tajima i u gorim uvjetima pa je dobro proso :)
AKG

Post Postao/la AKG »

zega je napisao/la:Rimac je pobjedio, 9.9 sec, Porsch preko 10...
Ne znam tocno vrijeme Porschea ali za svaku desetinku sec razlika je cca 6m ili duljina auta...
Uopće me ne čudi što je Rimac pobijedio.
Pa 918, a ni jedan drugi benzinski auto ne razvija 1 MW pri pokretanju. Normalno da ga odere, a ovi se čudom čude...
papicdu1

Post Postao/la papicdu1 »

nije mi jasno kaj žele s tim trkama?
dakic.dubravko

Post Postao/la dakic.dubravko »

'ko jači taj tlači :D
fire

Post Postao/la fire »

AKG je napisao/la:
zega je napisao/la:Rimac je pobjedio, 9.9 sec, Porsch preko 10...
Uopće me ne čudi što je Rimac pobijedio.
Pa 918, a ni jedan drugi benzinski auto ne razvija 1 MW pri pokretanju. Normalno da ga odere, a ovi se čudom čude...
Pa ni jedan elektrnicni ne razvija tu snagu pri pokretanju.
AKG

Post Postao/la AKG »

Trenutna snaga pri ubrzavanju concepta 1 ide do 1MW. Mozda malo manje. Sad jel to sa ili bez gubitaka ne znam, ali ako je i s gubitcima i dalje je brutalno..
fire

Post Postao/la fire »

AKG je napisao/la:Trenutna snaga pri ubrzavanju concepta 1 ide do 1MW. Mozda malo manje. Sad jel to sa ili bez gubitaka ne znam, ali ako je i s gubitcima i dalje je brutalno..
Ta snaga je tek u okretajima, isto kao i kod benzinca. Bolje da neznas koju snagu daju prednji motori pri 50km/h.
AKG

Post Postao/la AKG »

a koju snagu daju kad tako dobro znaš?
fire

Post Postao/la fire »

AKG je napisao/la:a koju snagu daju kad tako dobro znaš?
Imas prije par stranica grafove, znaci na 50km/h oba prednja motora skupa mogu dati oko 60kW(cca 81Hp), a to je jako daleko od cijele raspolozive snage. Tek negde na 290km/h ti mogu dati punu snagu.
Zato je i ugradena getriba na zadnje kotace, jer s tom snagom bas i nebi bio startan auto.
Odgovori

Natrag na “Hrvatska”