Sigy-Samogradnja mini vjetrenjače
- Sigy
Sigy-Samogradnja mini vjetrenjače
Dobra Vam večer svima, novi sam tu, a zanimaju me vaša iskustva sa Kvarnerskim dijelom Istre (okolica Kavrana), tj. kakvi su tamo vjetrovi i kakva bi mi vjetrenjača odgovarala za nekih 400-500w snage! Planiram ubaciti alternator od 60-70A, a zanima me promjer propelera, broj krilaca i od čega ih napraviti, te koji broj okretaja mogu očekivati na propeleru?
Hvala svima unaprijed
p.s. ako sam fulao topic, neka admin prebaci!
Hvala svima unaprijed
p.s. ako sam fulao topic, neka admin prebaci!
Zadnja izmjena: Sigy, dana/u 13 tra 2008, 01:56, ukupno mijenjano 2 puta.
što veći stup manje turbina (15m) jer brzina vjetra se povećava sa nadmorskom visinom ili horizontalnim luftom, isto tako preduvjet je da nema iza i ispred nekih objekata koji stvaraju turbolenciju pa tako smanjuju učinkovotost turbine - rekli bi potrebna je vjetrometina ili u naselju višlji stup od najvišeg objekta.
tri krila (radi se o lokaciji na moru sa relativnim obiljem vjetra) što manje krila brže se vrti, a ima i viši učinak.
tri krila (radi se o lokaciji na moru sa relativnim obiljem vjetra) što manje krila brže se vrti, a ima i viši učinak.
ako misliš upasat autoalternator - teško je to jer ovom treba 2000 okretaja u min.
sa 1,5m promjera recimo višekrake (4-6) elise, koliki bi najjači alternator mogao staviti i kako da izračunam potreban odnos reduktora za to?
realno oko 1500W
sa 1,5m promjera recimo višekrake (4-6) elise, koliki bi najjači alternator mogao staviti i kako da izračunam potreban odnos reduktora za to?
realno oko 1500W
Zadnja izmjena: inch, dana/u 19 sij 2008, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.