Zona sumraka?

Rimac Automobili, razgovori i sve ostalo
Odgovori
dex

Zona sumraka?

Post Postao/la dex »

Događa mi se nešto čudno od kad sam kupio svoj ZOI. Ponekad mi se resetira multimedija. Isključi se i ponovo uključi R-Link aplikacija na kojoj je multimedija, navigacija, podešavanja itd. Cijeli proces traje oko jedne minute. Nakon nekog vremena sam shvatio da se to dešava na Žitnjaku kad idem starom cestom, paralelno uz Slavonsku aveniju. Kaže Google Map da se i ta cesta zove Slavonska. Svejedno, počeo sam obračati više pažnje i pratiti. To se ne događa uvijek, ali definitivno se dogodilo minimalno pet puta u zadnjih 5 mjeseci, a večeras posljednji put. Evo koordinata: 45.80189811023363, 16.062773460885044. Uvijek se tuda vozim iz smijera zapada prema istoku, a reset se desi malo poslije prolaska ispod željezničkog nadvožnjaka.
Nisam još išao namjerno testirati, ali sam počeo obraćati pažnju kad god tuda idem. U buduće ću snimati s mobitelom kad prolazim da me netko ne proglasi ludim :-)
Inače, to mi nije svakodnevna ruta. Možda 2-3 puta mjesečno.
Ima li još netko takvo ili slično iskustvo?
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

Vjerojatno elektromagnetske smetnje ukoliko su tu vodovi visokog napona na tom nadvožnjaku. Mene je prije dosta godina izluđivala elektronika na jednom postrojenju u Mostaru za vrijeme rata, nema što nisam radio dok nisam skužio da je problem radio odašiljač UNPROFOR-a koji je bio dosta blizu. Programer je morao napraviti novi program koji se resetirao kod pojačanih smetnji.
Vjerojatno je ovdje takav slućaj, inače su francuzi poznati po mušičavoj elektronici.
dex

Post Postao/la dex »

Danas sam prolazio istom rutom i pripremio mobitel.
Tek sad sam primijetio da se navigacija već ranije smrzla. Nisam prije to primjećivao.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0rmDjq-vkJE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Ovaj video poslati Hakomu da istraze...
dex

Post Postao/la dex »

Mislim da bi više koristi imao od popa nego od HAKOM-a.
Bio sam danas opet. Reset je bio nešto kasnije.
Zanimljivo je što se ništa ne dešava kad se ide u suprotnom pravcu.
Primijetio sam da se navigacija opet smrzla već na raskršću s ulicom Gordana Lederera.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WoH_yovWRNM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
dex

Post Postao/la dex »

Poučen prijašnjim iskustvom, počeo sam snimati ranije kako bi ulovio trenutak smrzavanja. Odmah nakon izlaska iz raskršća navigacija stane. Probao sam i prčkati po ekranu da vidim da li se sve smrzlo i kao što se vidi, samo navigacija ima probleme.
Evo i snimke:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LjFyXUAqtx4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Neki ekstremno glupi bug u navigaciji na određenim koordinatama? Obavezno im šalji ove videe. Kao što sam rekao danas na kavi, ako ništa drugo, da mi saznamo što se pobogu dešava jednom autu na točno određenom mjestu.
creatin

Post Postao/la creatin »

Moguce da su nekakve smetnje, prije par godina u Vlaskoj oko galerije, frend dodje s biciklom na kojem ima wireless brzinomjer, brzinomjer pokazuje 99 km/h :) maknes se 10-ak metara pokazuje 0 km/h, zbog necega je divljao uvijek bas na tom mjestu.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Meni subaru Forester na jednom raskršću uvijek prijavi problem sa sustavom stabilnosti vozila, u odredjenim uvjetima, ali prilično pouzdano unutar 20-50 metara... Uvijek sam se pitao zašto i pretpostavljao da su nekakve electromagnetic interference smetnje...
BB

Post Postao/la BB »

A vidi kakve tek Mazda ima probleme...

https://autorepublika.com/2022/02/10/no ... softverom/
dex

Post Postao/la dex »

BB je napisao/la:A vidi kakve tek Mazda ima probleme...

Auto Republika prenjela vijest s nekog portala. Taj portal je to prenio s nekih novina. Tim novinama je informaciju dao jedan čitatelj. Sve je potvrdio automehaničar.
I onda je sve objašnjeno komentarom nekog anonimnog čitatelja. A ostali su komentari u stilu: "elektroniku treba izbaciti iz autoa", "5G je zlo", "autonomni auti će nas ubit jer će ih klinci hakirati".

Dossier X u stilu meksičke sapunice za štićenike mentalne ustanove.

Nisam znao da i ovdje ima štovalaca Auto Republike.
BB

Post Postao/la BB »

dex je napisao/la:
BB je napisao/la:A vidi kakve tek Mazda ima probleme...

Auto Republika prenjela vijest s nekog portala. Taj portal je to prenio s nekih novina. Tim novinama je informaciju dao jedan čitatelj. Sve je potvrdio automehaničar.
I onda je sve objašnjeno komentarom nekog anonimnog čitatelja. A ostali su komentari u stilu: "elektroniku treba izbaciti iz autoa", "5G je zlo", "autonomni auti će nas ubit jer će ih klinci hakirati".

Dossier X u stilu meksičke sapunice za štićenike mentalne ustanove.

Nisam znao da i ovdje ima štovalaca Auto Republike.
Neko to isto može i za tvoj slučaj reći ;)
dex

Post Postao/la dex »

BB je napisao/la: Neko to isto može i za tvoj slučaj reći ;)
Slažem se.
Pogotovo, ako se zanemari činjenica da sam ja izvor i da sam sve dokumentirao, a ne da prepričavam priču nekog tko je prepričao priču od nekog tko se žalio na događaj kojeg može potvrditi njegov automehaničar :?
Odgovori

Natrag na “Hrvatska”