Da sve pojasnim slikom iz painta, jednostavnije ne može--

da sad će netko reći "tu nema ništa revolucionarno ni inovativno, a ni gratis energije ni nekog overunitya" , no to nije ni bio neki cilj. Cilj mi je bio da umjesto onih preskupih preneefikasnih i čak neekoloških akumulatora napravim nešto suprotno. A akumulator je sam spremnik koji je na većoj visini.
Eh da i malo objašnjenja slike - 2 bazena vode, jedan viši i jedan niži, ovaj niži po mogućnosti da je plići a širi i dulji, jer bi iznad ovog nižeg plićeg napravio neku kupolu, plastenik, da po ljeti sunce grije tu vodu, isparava, i vraća u viši spremnik. A sa strane negdje, vjetrenjača, povezana s pumpom, bilo el-generator-el pumpa, a čini mi se još jednostavnije, neki prijenos (mehanički) i pumpa, i onda i ona piči vodu gore. Dakle kad nema vjetra a upari sunce -radi i kad ima vjetra a oblačno radi. Tj-manje više si neovisan atmosferi i "obnovljivim" izvorima Energije. I još da, npr kišnica se isto skuplja i ide gore u viši spremnik.
E sad, tu bi trebalo neke proračune bacit, a to sam malo ljen, a i znanje fizike mi je malo klimavo

Mislim da bi se ovako mogla napraviti neka middle size kućna elektrana u bilo kojem povećem dvorištu...
Kažite mišljenje, neću se jako naljutit ako kažete da koncept sucks..