Nije mi prva prerada, ali je prvo 100% moja, tako da će neke stvari biti drukčije.
Za početak, auto. Toyota Celica 1997. godište, kupljena u Bjelovaru za 2000€ u pristojnom stanju, motor je loš ali koga briga

Uglavnom auto je odabran prema vlastitom ukusu, i onome što sam si mogao priuštiti, i jako sam zadovoljan kupnjom i odabirom

Druga stvar, ono što svakoga zanima, su baterije. Kupio sam baterije iz nissan leafa 2012, 10 kwh, 21 modul, 160 V i 60 Ah nominalno. Uzeo sam ih od lika koji se zove linukas, sudjeluje na ES i diyelectriccar forumu, još uvijek prodaje te baterije i možete ih i vi kupiti. Uzeo sam ih jer su jako povoljne, i nisu prevelike ni preteške, negdje između lifepo4 i 18650 su. No koštaju 50% manje od olova.... Za detaljne specifikacije proguglajte.

Kontroler sam planirao uzeto kelly 144V 600 A, no potrefio mi se curtis 1231C 144V 500A za 630$ s poštarinom, pa sam uzeo njega. Trebao bi biti nešto kvalitetniji od kellya i manje ograničavati struju. Ima podesiv limit struje motora, tempo ubrzanja, i to je to. Ima detaljan manual na internetu ako nekoga zanima. Trenutno putuje prema meni.

Vakum pumpa je od audija, uzeo sam sa ebaya za 70 eura, ali sam popratnim stvarima, konektorom, nosačem s gumama, vakum ventilom, cijevima, T komadom, elektronikom (relejima)... Radi kako treba.
Za servo volan ću uzeti el. pumpu od nekog auta, probat ću od astre/zafire.
Klimu ću vjerojatno pustiti, no probat naći kompresor s nekog manjeg auta.
Za grijanje još nisam 100%, vjerojatno vodeno grijanje.
CA sam već nabavio povoljno preko ES.
I sada ono najbitnije, motor. Radi se naravno o legendarnom Rade Končaru za pumpu, no ovaj put na nešto višim okretajima i naponu. Osim toga, motor je sređen na sljedeći način:
- rotor je duboko lakiran i zaštićen, te mu je kolektor potokaren i očišćen
- također, rotor je balansiran do 4500 rpm, podnosi bez ikakvih problema
- ležajevi su najkvalitetniji FAG
- statorski namot je duboko lakiran, omotan dodatnom izolacijom, i opet lakiran
- kućište je plastificirano u narančastu
- s kućišta su maknuti oni glupi nosači (tri dana su me boljele ruke nakon toga)
- urezan širi utor za kajlu, 8 mm, po specifikaciji
Uglavnom motor je debelo podcijenjen, i može dati više od onoga što je deklarirano, samo 72 V i 2200 okretaja ne ništa za taj motor i daleko od punog potencijala.

Motor je izvađen iz auta, i uskoro nosim motor i mjenjač Gecu na spajanje, pa nastavljam s radovima.

Ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte na temi, nemojte slati privatne poruke

Očekujem OK performanse, ništa ludo, sve što je iznad toga je samo bonus

I PS: da, uspio sam sastaviti motor nazad