TL-MR3220

Programi, alati, hardver, web
Odgovori
Hrile

TL-MR3220

Post Postao/la Hrile »

Pozdrav.

Imam 2 pitanja u vezi TL-MR3220.Pa ako tko zna molio bi da mi odgovori.

Sve radi u redu (spojeno na usb tele2 stick) ali kada provider promjeni ip adresu,on promjenu ne odradi automatski već moram resetirati ruter.To se dešava svakih otprilike 8-10 dana.

S obzirom da bi ruter išao na jedno brdo oko 800m udaljeno od kuće(optička vidljivost).Onda bi ako je to normalno,napravio sklop za resetiranje (dtmf-prijemnik-oduzimanje napona ruteru-daljinsko tipkalo)

Druga mogućnost je kupovina neke usmjerene antene tipa (http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/wi ... as-2874000)
za softwerski reset ali nisam baš siguran da li će uz ovu snagu rutera proći 800m.(istina nisam uspio uvidjeti u postavkama,da se može mijenjati snaga rutera)

Hvala
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Koliko ja znam kad se ulogiras na router u postavkama mozes ga resetirati sa svojim kompom iz browsera, full restart, mozes resetirati samo konekciju sa ISP i sl...
Tako da ja ne vidim potrebe za ikakvim djidjama...
Jesi to probao?
http://youtu.be/LTvI880OHrg?t=54s evo bas je strelicom preko reboot opcije (link na tab sa reboot buttonom) a ziher imas button u status tabu il sl...
Hrile

Post Postao/la Hrile »

Pozdav Zega.

Sve je to istina, samo je problem što ja sa 800m udaljenosti ne mogu pristupiti ruteru.
MP

Post Postao/la MP »

podesi fiksnu adresu između rutera i računala , tako da se možeš na njega zakačiti i restartati , a mislim da se da podesiti da ne treba rebootati .
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Ako imas LOS mozes i sa desetak km sa pravim antenama...
Ja sam sa kantenom hvatao nodove po par km uredno (netstumbler je imao po 50 nodova i to prije 7god sad bi bilo 3x ), a jedan clan zgwirelessa takodjer u to vrijeme je na vrhu sljemena malo vrtio parabolic gridicu (24db) i pokupio signale uredjaja po cijelom zagrebu lista je bila poveca stotine uredjaja desetke kilometara udaljene i sa stock antenama (omni) na drugoj strani...
Hrile

Post Postao/la Hrile »

Hvala.

Probati ću sa za sada ovom antenom.
Odgovori

Natrag na “Računala”