Odlična prilika za one koji žele snažni AC sustav.. sva oprema trenutno ugrađena u jurilicu Mazdu MX3. 
Prijatelj iz Slovenije prodaje sljedeće:
Motor 28kW + 3x kabli 50mm2
Kontroler Zapi ACe5 120V 750A (input do 150V,43*3.5V)
Software - sve isprogramirano i kompatibilno
Zapi Flash programator i Flash kabel
RPM senzor
Konektor s kablovima za Zapi za spajanje do raznih senzora i prekidača
Interlock elektronika za pravilno startanje auta..uključeni 12V releji..
Cijena za sve ovo samo  3500 EUR.
http://mazdamx3ev.wordpress.com/categor ... a-dnevnik/
http://www.evalbum.com/4534
Sve savršeno funkcionira, isprobano u Zagrebu prije 2 tjedna.
Više info na vlasnikov email: arber333@gmail.com ili možete zvati i mene na 0917940668.

Motor 28kW + Zapi ACe 5
- Doc Emmet Brown

Re: Motor 28kW + Zapi ACe 5
Moze li se ovaj set po performansama usporediti s necim s ovog linka?
http://www.thunderstruck-ev.com/ac-motor-kits.html

http://www.thunderstruck-ev.com/ac-motor-kits.html
- Doc Emmet Brown

Na ovom linku ima jako puno kombinacija tako da je teško reći s kojim bi se mogao usporediti. 
Ovaj Zapi ide do 150V tako da bi se mogao usporediti s Curtisom 1239 ali po snazi, Zapi može dati više, do 750A ali je teško (skupo) naći baterije koje će moći dati toliko.. Curtis je do 500A..
Snaga motora se teško može usporediti.. ovaj je u nominalu 28kW a u piku koliko mu se da..60-70kW..
Uglavnom, ovaj auto je prava jurilica, super ubrzanje..
Mislim da je bolje i lakše kupiti ovaj set za 3500 EUR u koji je uključen i programator, releji, i cijeli "cable harness".. nema carine i PDV-a.. na kraju jefitinije nego iz USA.. set je još uvijek u autu tako da se može i isprobati..

Ovaj Zapi ide do 150V tako da bi se mogao usporediti s Curtisom 1239 ali po snazi, Zapi može dati više, do 750A ali je teško (skupo) naći baterije koje će moći dati toliko.. Curtis je do 500A..
Snaga motora se teško može usporediti.. ovaj je u nominalu 28kW a u piku koliko mu se da..60-70kW..
Mislim da je bolje i lakše kupiti ovaj set za 3500 EUR u koji je uključen i programator, releji, i cijeli "cable harness".. nema carine i PDV-a.. na kraju jefitinije nego iz USA.. set je još uvijek u autu tako da se može i isprobati..
- 
				riba

Boldano je malo nespretna tvrdnja. To je struja motora, a ne baterija. Na 0 okretaja će struja baterija biti niska, možda i 10 A, a struja motora 750 A. (ako je kontroler pametan).Doc Emmet Brown je napisao/la:Na ovom linku ima jako puno kombinacija tako da je teško reći s kojim bi se mogao usporediti.
- Doc Emmet Brown

Riba može li malo iscrpnije i slikovitije objašnjenje za sve nasriba je napisao/la:Boldano je malo nespretna tvrdnja. To je struja motora, a ne baterija. Na 0 okretaja će struja baterija biti niska, možda i 10 A, a struja motora 750 A. (ako je kontroler pametan).Doc Emmet Brown je napisao/la:Na ovom linku ima jako puno kombinacija tako da je teško reći s kojim bi se mogao usporediti.
- 
				riba

Kontroler radi kao silazni pretvarač, kad isporučuje manji napon (manji okretaji zahtijevaju manji napon), onda struja može biti proporcionalno veća. 
Zato odvojeno gledamo struju baterije i struju motora, jer nisu iste. Iste su samo na maksimalnim okretajima, tj kada motor radi na punom naponu, ili max okretajima. Ako motor radi na pola okretaja, onda struja motora može biti duplo veća nego onda na max okretajima, a struja baterije je u oba slučaja ista.
Struja motora je bitna za moment, a struja baterije za snagu. Zato sa dovoljnom strujom motora možemo kretati u svim uvjetima u najvišoj brzini, a struja baterije je potrebna da bi razvili dovoljno veliku brzinu.
Ovo je sve jako pojednostavljenje, u praksi ima još faktora koji utječu.

Zato odvojeno gledamo struju baterije i struju motora, jer nisu iste. Iste su samo na maksimalnim okretajima, tj kada motor radi na punom naponu, ili max okretajima. Ako motor radi na pola okretaja, onda struja motora može biti duplo veća nego onda na max okretajima, a struja baterije je u oba slučaja ista.
Struja motora je bitna za moment, a struja baterije za snagu. Zato sa dovoljnom strujom motora možemo kretati u svim uvjetima u najvišoj brzini, a struja baterije je potrebna da bi razvili dovoljno veliku brzinu.
Ovo je sve jako pojednostavljenje, u praksi ima još faktora koji utječu.
Vlasnik ovog motora je zamolio da objavimo nove informacije o ovom autu.
Original je na slovenskom pa tako i saljem, mislim da je bolje nego google translate:
Imam težavo!
V mojem avtu je prišlo do termo reakcije baterij in vse LiFe celice so mrtve! Nisem jih mogel rešit. Med polnjenjem je ena šla v reversal BMS je izklopil polnilec. Celica se je napihnila in s kontakti napravil kratek stik. Vse ostale celice so se zaradi tega pregrele in skuhale - izpustile elektrolit. Avto je normalno vozen in homologiran v Sloveniji. Tehnični pregled velja do Aprila 2015!
Avto je do zdaj naredil na elektriko 46.000Km brez težav 130km vsak dan. Z lahkoto se pelje 120km/h, maksimalna brzina je 160km/h! Zimska vožnja ni problem.
Torej sedaj imam avto v celoti naprodaj, ker je nabava nove baterije zame prevelik strošek.
Avto brez baterij prodajam za 4500€
Podatki pa so:
Mazda Mx-3
Motor 28KW nominal, napetost do 75V RMS
Kontroler Zapi ACe5 90KW do 150V
DCDC konverter Chennic 400W
Baterija Pb 12V 20Ah
Polnilec za 12V baterijo, avtomatski
Kontaktor Tyco Kilovac LEV200 + varovalke 500A
Polnilec domače izgradnje na 3 faze 6kW!
Kabli za polnjenje Mennekes 3f / enofazni modri 20A/ 3f 32A rdeči
Webasto 5kW dizel grelni sistem + 2kW električni grelec za vodo.
Vse to za 4500€! Po mojem je poštena cena za predelavo z vsemi papirji.
Za nadaljnih 4000€ pa lahko ponudim 36x 85Ah LiPo celice, ki so pripravljene za uporabo v avtu. Do zdaj sem jih uporabil 5x kot dodaten paket za podaljšanje dometa. Z njimi in starimi sem naredil 200Km po avtocesti brez polnjenja.
Žal pa jih zdaj ne morem uporabiti, ker je premajhna kapaciteta za na delo, in z njih ne smem iztisnit več kot 300A!
Kljub temu, da avto deluje oz je vozen, če jih priklopim.
Sporočite po forumih

Original je na slovenskom pa tako i saljem, mislim da je bolje nego google translate:
Imam težavo!
V mojem avtu je prišlo do termo reakcije baterij in vse LiFe celice so mrtve! Nisem jih mogel rešit. Med polnjenjem je ena šla v reversal BMS je izklopil polnilec. Celica se je napihnila in s kontakti napravil kratek stik. Vse ostale celice so se zaradi tega pregrele in skuhale - izpustile elektrolit. Avto je normalno vozen in homologiran v Sloveniji. Tehnični pregled velja do Aprila 2015!
Avto je do zdaj naredil na elektriko 46.000Km brez težav 130km vsak dan. Z lahkoto se pelje 120km/h, maksimalna brzina je 160km/h! Zimska vožnja ni problem.
Torej sedaj imam avto v celoti naprodaj, ker je nabava nove baterije zame prevelik strošek.
Avto brez baterij prodajam za 4500€
Podatki pa so:
Mazda Mx-3
Motor 28KW nominal, napetost do 75V RMS
Kontroler Zapi ACe5 90KW do 150V
DCDC konverter Chennic 400W
Baterija Pb 12V 20Ah
Polnilec za 12V baterijo, avtomatski
Kontaktor Tyco Kilovac LEV200 + varovalke 500A
Polnilec domače izgradnje na 3 faze 6kW!
Kabli za polnjenje Mennekes 3f / enofazni modri 20A/ 3f 32A rdeči
Webasto 5kW dizel grelni sistem + 2kW električni grelec za vodo.
Vse to za 4500€! Po mojem je poštena cena za predelavo z vsemi papirji.
Za nadaljnih 4000€ pa lahko ponudim 36x 85Ah LiPo celice, ki so pripravljene za uporabo v avtu. Do zdaj sem jih uporabil 5x kot dodaten paket za podaljšanje dometa. Z njimi in starimi sem naredil 200Km po avtocesti brez polnjenja.
Žal pa jih zdaj ne morem uporabiti, ker je premajhna kapaciteta za na delo, in z njih ne smem iztisnit več kot 300A!
Kljub temu, da avto deluje oz je vozen, če jih priklopim.
Sporočite po forumih