Odlagališta otpada

Razvoj svijesti za održivost života
Odgovori
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Odlagališta otpada

Post Postao/la Ogi »

MP

Post Postao/la MP »

ja sam protiv odlagališta planiranog u Dumovcu .
Sly

Post Postao/la Sly »

MP je napisao/la:ja sam protiv odlagališta planiranog u Dumovcu .
:palac: :respekt: :palac:
Svako se češe gdje ga svrbi :)
Bruno80

Post Postao/la Bruno80 »

Ne razumijem kak su svi "ekološki osviješteni" a od drva nevide šumu. I ja sam protiv odlagališta u Dumovcu, ja bi spalionicu napravio u V.Gorici di živim i to MASNO naplačivao Zagrebu. Osim besplatne električne i toplinske energije koju bi dobili od tržišno neovisnog i nepresušnog energenta, grad bi imao i puno love za sve ostale projekte. Što se tiće smrada,( znam da će se neki odma dići na zadnje noge), pa nismo u 19st. moderne spalionice su itekako ekološki prihvatljive i ne smrdi iz njh, smrdi sa smetlišta.
MP

Post Postao/la MP »

ne smrdi od spalionice , ali koliko god stavili dobre filtere kilometrima uokolo
se osječaju posljedice.
prvo treba krenut od svog dvorišta , razdvajat otpad , a onda se može sigurno razdvojenog reciklirat i do 80%.
ostatak opet za svaki ostatak postoji način dali reciklaže , dali zbrinjavanja na adekvatan način.
obožavam ove kaj se rješavaju pokošene trave spaljivanjem , dođe mi da si odmah stavim gas masku na lice.
munjeni

Post Postao/la munjeni »

Svakako da se otpad treba odvajati i prije odlaganja ali će opet ostati dio za spaljivanje.
Ne mogu prihvatiti teoriju o opasnosti od spaljivanja jer je u npr. Beču spalionica - toplana skoro u centru grada pa nema problema.
Problem može biti jedino u slučaju neadekvatnog održavanja ali ne možemo samo kroz crne naočale gledati na svijet.
Klasično odlagalište je najopasnije za okoliš i to u dugom vremenskom roku.
MP

Post Postao/la MP »

nebi rekao da u Beču spaljuju gume , plastiku i sl stvari , ali i ono što spaljuju svako malo moraju mjenjat filtere... , a i te filtere treba poslje zbrinut.
mada nebi živio u blizini spalionice nikako , a kako već živim ne želim da se spalionica tu gradi , nek se oni sele , a ne ja.

http://www.putvjernika.com/Medicina-i-z ... otpad.html

http://www.zelena-lista.hr/eko-teme/41- ... ice-otpada
...
Odgovori

Natrag na “Ekologija”