Napravio sam cnc 50X40 s motorima od printera (Epson igličasti) i največa brzina u Mach2 mi je na 2 (Velocity). Brže i više (od broja 2) ne ide. O čemu to ovisi? Driver sam napravio po uputama sa stranice pminmo.com. Sve šljaka ali je spor. Stavio sam i laser diodu s kojom režem depron do 1cm.
LP
Brzina Cnc-a
Zeed,zeed je napisao/la:2 cega?
Daj koji screenshot postavki il video.
Ne znam kako staviti slikicu ali evo kraci opis problema.
U Mach2 otvorim Configure->>Motor Tuning i otvori se prozor Motor setup Velocity/Acceleration. Tu pokušavam s Velocity povečati brzinu ali ne ide više od 2(Unit/Sec) po osi X i Y. Z mi nije toliko bitan.
Acceleracion sam stavio na 90 Unit/sec na kvadrat. I to su najviše vrijednosti koje mogu koristiti s ovim motorima. Dali su motori slabi ili ja ne znam stvari porihtati. To me muči. Probam ovo, probam ono. Neide. Ako stavim veće vrijednosti od 2 motori drhte i ne miću se.Eto to je nekakav opis mojeg problema. Steep per unit sam stavio na 200.
LP[/img]
Ako se motori griju, onda su preslabi.
Ako se ne griju, onda ti kontrler previše limitira struju.
Ako je kontroler unipolaran, umjesto običnih dioda, stavi zenerice. Ili ako su dobri izlazni tranzistori, makni diode. (IRFZ44N bez problema drži motor iz epsonovog igličnog printera bez dioda i bez njih vrti bar 3-4 puta brže)
Ako kontroler može raditi sa višim naponom, probaj sa višim...
Ako je kontroler unipolaran, umjesto običnih dioda, stavi zenerice. Ili ako su dobri izlazni tranzistori, makni diode. (IRFZ44N bez problema drži motor iz epsonovog igličnog printera bez dioda i bez njih vrti bar 3-4 puta brže)
Nixa,Nixa je napisao/la:Ako se motori griju, onda su preslabi.
Hvala, povecao sam napon i stvarno ubrzao cnc. Sad moram provijeriti dali se nešto grije. Hvala i Zeed-u
LP