Žbice
- MeanMachine
Žbice
koje deblje zbice staviti na N48
netko (Debeli) je pisao da treba staviti 3,5 mm debele žbice i niple od Tomos APN mopeda? Za stražnji kotač ili....
Koje dužine su žbice s obzirom da su s jedne strane dulje, a s druge strane kraće?
Da li treba dorezati navoja na žbicama i koliko?
Da li treba širiti rupe na nabi, donsono elektromotoru?
Da li treba širiti rupe na obruču ua veće niple?
ili ako netko izrađuje 3,5 ili 4 mm žbice neka se javi!
netko (Debeli) je pisao da treba staviti 3,5 mm debele žbice i niple od Tomos APN mopeda? Za stražnji kotač ili....
Koje dužine su žbice s obzirom da su s jedne strane dulje, a s druge strane kraće?
Re: Žbice
Žbice na Artasovim kotačima su 13G. Malo deblje su 12G, kakve ja sad imam na Crystalite HS3540 motoru. Maltretiram ga sa 102 kg vlastite težine, dvije baterije i priličnom brzinom (za takvo prometalo). Nijedna žbica mi nije pukla. Ako Debeli ne može napraviti žbice, potraži kvalitetne komplet s niplama 12G i biti ćeš zadovoljan. Dužina je od 161-163 mm, ali ovisi i o felgi. Ako mijenjaš felgu, trebaš staviti felgu iste dubine. I nije loše imati gumu bar 26x2.0, ne previše napumpanu, da amortizira udarce. Napravio sam skoro 5000 km od kraja ljeta, pa sam uspio isprobati svakakve opcije. Ni Artas žbice mi nisu baš pucale dok nisam promijenio kontroler.MeanMachine je napisao/la:koje deblje zbice staviti na N48
Re: Žbice
MeanMachine je napisao/la:koje deblje zbice staviti na N48
Eto javljam se. Prisutan.
Prvo i najvažnije da pred svima i javno priznaš koliko si debeo.
PP se ne priznaje.
Nakon toga možemo procijeniti koje žbice ti trebaju.
Ne radim ja žbice, ali znam tko radi i mogu narućiti.
Ako stavljaš deblje žbice i niple potrebno je širiti rupe na motoru i na felgi
- MeanMachine
- MeanMachine
Da znas da sam to i ja pomislio. Ovi mali strkljavi ne pitaju za bicikl sto se sam vozi, oni okrecu pedale ... mozda ima nesto u tome?sirius je napisao/la:Stvarno ti trebaju dobre žbice........MeanMachine je napisao/la:135 kg zive vage i 2m visine ...Nego, meni se čini da uglavnom ljudi s većom težinom i traže e-bicikle, ali ne mora biti.
- MeanMachine
cromotor? sto je to? pa i htio bi 4mm zbice ali koga god pitam nitko toga nema, pa pitam tko to moze napraviti ili reci gdje nabaviti ili reci gdje kupiti ili sto li vec ... a gume su 28", nove sam kupio prije jedno mjesec dana ...debeli je napisao/la:MeanMachine je napisao/la:135 kg zive vage i 2m visine ...
Kao dugoročno rješenje :
Cromotor i 4mm žbice i 26 X 3.0 gume
Sve ispod toga biti će kratkoročna improvizacija.
ako si limitiran parama, onda jedino motocikl.
UPDATE! Evo nasao sam sto je cromotor i to ne zelim. Zelim bicikl. Zelim da mog pedalirati a o posla da ne pedaliram da se ne znojim tamo na radnom mjestu. Vec sam to objasnjavao na forumu jedno 2 puta.
- MeanMachine
I sta sad? Ja imam bicikl Trekov sa pojacanim felgama i vozim ga godinama, super je uscuvan bicikl i sto je najbolje, stvarno divljam sa njim, NIKADA nikakvih problema a spustao sam se sa njim sa Sljemena. Sumnjam da su radili MTB za vozaca od 70kg osima ako se ne radi o ekstremnoj voznji ...
Naprimjer, kada sma u Rog-Jomi kupovao bicikl naveo sam da izricito kupujem bicikl sa kojim cu se ja moci spustiti niz Schlosserove stube i da ako se pri tome ista dogodi da ocekujem povrat novaca. I isprobao sam 3 puta nakon kupnje bas iz inata i prezivio me je sa svom kilazom. Svjestan sam da elektricni motor je tezak i da sve to je tesko, zato i trazim deblje zbice i sve sto treba oko toga. Ne morate mi objasnjavati da sam tezak, to ionako znam, no sto mi treba je ili konstruktivni savjet ili servis u koji se mogu uputiti da mi to treba i gdje ce mi to namontirati ili nesto.
Ako su elektricni bicikli samo za vozace od 70-80-90 kg, napisite to ovdje i pola ljudi se odavde moze odlogirati koliko vidim (nickovi su debeli, veliki ...
sve malecni ljudi
).
Ponavljam pitanje sa pocetka ovog posta. Ako netko zna odgovoriti na to pitanje, neka odgovori, ako nezna, onda neka ne odgovara. Ali ... posto se interesian za N48, moja pretpostavka je da netko iz Artasa bi trebao znati nešto o tome i imati neko rješenje. Ili da se bolje izrazim ... izazivam sve strucnjake na ovom forumu da mi KONKRETNO odgovore na ovo pitanje. Ja sam laik i ne treba mi odgovor tipa, "tebi treba elektricni motor ili automobil" nego odgovor na ovo postojece pitanje.
Naprimjer, kada sma u Rog-Jomi kupovao bicikl naveo sam da izricito kupujem bicikl sa kojim cu se ja moci spustiti niz Schlosserove stube i da ako se pri tome ista dogodi da ocekujem povrat novaca. I isprobao sam 3 puta nakon kupnje bas iz inata i prezivio me je sa svom kilazom. Svjestan sam da elektricni motor je tezak i da sve to je tesko, zato i trazim deblje zbice i sve sto treba oko toga. Ne morate mi objasnjavati da sam tezak, to ionako znam, no sto mi treba je ili konstruktivni savjet ili servis u koji se mogu uputiti da mi to treba i gdje ce mi to namontirati ili nesto.
Ako su elektricni bicikli samo za vozace od 70-80-90 kg, napisite to ovdje i pola ljudi se odavde moze odlogirati koliko vidim (nickovi su debeli, veliki ...

Ponavljam pitanje sa pocetka ovog posta. Ako netko zna odgovoriti na to pitanje, neka odgovori, ako nezna, onda neka ne odgovara. Ali ... posto se interesian za N48, moja pretpostavka je da netko iz Artasa bi trebao znati nešto o tome i imati neko rješenje. Ili da se bolje izrazim ... izazivam sve strucnjake na ovom forumu da mi KONKRETNO odgovore na ovo pitanje. Ja sam laik i ne treba mi odgovor tipa, "tebi treba elektricni motor ili automobil" nego odgovor na ovo postojece pitanje.
žbice i niple možeš kupiti ovjde :
http://www.ebay.com/sch/laloma123/m.htm ... ksid=p3686
3-4 mm
iste dužine kao i tanke
ne
da
da
http://www.ebay.com/sch/laloma123/m.htm ... ksid=p3686
3-4 mm
iste dužine kao i tanke
ne
da
da
Nema potrebe za ovakvim porukama.Debeli nije od jucer i iz svog iskustva zna sto treba da bi bicikl za tvoje proporcije bio kvalitetan,u smislu jednom napravis i vise nemas brige.MeanMachine je napisao/la:I sta sad? Ja imam bicikl Trekov sa pojacanim felgama i vozim ga godinama, super je uscuvan bicikl i sto je najbolje, stvarno divljam sa njim, NIKADA nikakvih problema a spustao sam se sa njim sa Sljemena. Sumnjam da su radili MTB za vozaca od 70kg osima ako se ne radi o ekstremnoj voznji ...
Ako su elektricni bicikli samo za vozace od 70-80-90 kg, napisite to ovdje i pola ljudi se odavde moze odlogirati koliko vidim (nickovi su debeli, veliki ...sve malecni ljudi
).
S ovim si samo prouzrocio da ti je Debeli ,reda radi, napisao sto i kako da napravis umjesto da si zajedno sa strucnjakom rijesio svoj problem(vjerovatno ce ih biti jos)
Bicikl Greyborg i Cromotor se prodaje u Americi i hvale ga prilično. Bicikl sličnih perfomansi po ovjesu (Stealth) i s motorom kao što je moj (Crystalite HS3540), koji je neusporedivo slabiji od Cromotora, košta 4000 eurića tvorničke cijene. Eto, ja razmišljam o biciklu Greyborg. Mislim da je njegova početna cijena nešto manja i sasvim u redu u odnosu na nekakve skutere od 50-100 ccm. U najmanju ruku bar o okviru Greyborga i za "snažnije" vozače mi se to čini kao idealno rješenje. 

Te 4k€ se lako udvostruče dok dođe do nassirius je napisao/la:Bicikl Greyborg i Cromotor se prodaje u Americi i hvale ga prilično. Bicikl sličnih perfomansi po ovjesu (Stealth) i s motorom kao što je moj (Crystalite HS3540), koji je neusporedivo slabiji od Cromotora, košta 4000 eurića tvorničke cijene. Eto, ja razmišljam o biciklu Greyborg. Mislim da je njegova početna cijena nešto manja i sasvim u redu u odnosu na nekakve skutere od 50-100 ccm. U najmanju ruku bar o okviru Greyborga i za "snažnije" vozače mi se to čini kao idealno rješenje.