PCI paralelni port

Pametni radni strojevi
Odgovori
Donko

PCI paralelni port

Post Postao/la Donko »

Dali netko zna? Instalirao sam karticu PCI paralelni port preko kojega bi upravljao dodatnim CNC-om s VB-6 programom. Medjutim ne mogu nikako naći na kojoj ardesi mu je port. WinXP ga prepozna (LPt3) ali u Biosu ga nema. Probao sam guglati na sve moguće naćine ali nema podatka. Port na matičnoj ploči radi savršeno. Već me izludilo traženje riješenja pa ako netko zna bio bi mu zahvalan.
LP,
Donko
creatin

Post Postao/la creatin »

U device manageru, desni klik na taj uredjaj i kartica (tab) Resources, tu ti pise adresa, port i sve ostalo.
Donko

Post Postao/la Donko »

Hvala, ali to sam probao i ne radi. Kako sam rekao u biosu ga nema, a kad probam s adresom u Device menagjeru u VB nema odjeka.
mladenek

Post Postao/la mladenek »

Donko je napisao/la:Hvala, ali to sam probao i ne radi. Kako sam rekao u biosu ga nema, a kad probam s adresom u Device menagjeru u VB nema odjeka.
U BIOSu ga neces ni nikada naci jer nije sastavni dio maticne. A da li ti radi taj prog sa paralelnim portom koji je na maticnoj?
WinXP i noviji nedozvoljavaju direktni pristup portovima. Ako hoces direktni pristup portovima moras instalirati "drajvere" koji dozvoljavaju direktni pristu portovima.
Donko

Post Postao/la Donko »

U BIOSu ga neces ni nikada naci jer nije sastavni dio maticne. A da li ti radi taj prog sa paralelnim portom koji je na maticnoj?
WinXP i noviji nedozvoljavaju direktni pristup portovima. Ako hoces direktni pristup portovima moras instalirati "drajvere" koji dozvoljavaju direktni pristu portovima.[/quote]

E to nisam znao da ga nema u biosu jer nije sastavni dio matične ploče. Inače program, koji sam sam napravio u VB-6, radi s paralelnim portom na matičnoj. I on treba driver (input32.dll), a za ovaj port u slotu neznam koji je. U Device menageru mi daje neku cudnu adresu (cc07). Pokustati cu još malo guglati. Hvala ti nagornjoj informacuji.
LP,
Donko
Odgovori

Natrag na “Ostali roboti i radni strojevi”