Zelim ove godine pokusat doci do svoje vode na selu
Sluzila bi prije svega za navodnjavanje jer su suse postale neizdrzive
I za pice ako se pokaze zdrava
Najjeftinje sto sam nasao do sada je 1000-2000EUR za dubinu 20-50m
Promjer 150mm
Da li je to OK cijena?
Mozete preporuciti neku firmu?
U Slavoniji je fi 120CM 400kn po dužnom metru, mogu ti poslati broj pa se raspitaj, tip iz okolice Sl. broda. Stroj je na traktoru i mislim da bi se na kamionu jednostavno transportirao do Zg...
Sigy je napisao/la:U Slavoniji je fi 120CM 400kn po dužnom metru, mogu ti poslati broj pa se raspitaj, tip iz okolice Sl. broda. Stroj je na traktoru i mislim da bi se na kamionu jednostavno transportirao do Zg...
To ti je busenje pravih (zidanih) bunara.Znaci, moras kupiti i betonske cijevi koje se spustaju u bunar + cijena transporta alata za Zagreb = skuplja pita neg tepsija
Ja to mogu posuditi svrdlo promjera oko 8 cm, pa sam buši koliko želiš, samo produžavaj cijevima od 5/4" i buši koliko hoćeš, do Kine..
Još ti treba tronožac i dizalica sa sajlom za vađenje, te 6 ljudi da vrte svrdlo! Napravite nedjeljni sastanak biciklista kod tebe i janje na ražanj i bunar gotov!
Maloprije sam pricao sa susjedom.On je busio u dvoristu za zaljevanje vrta.Tip mu je uzo 2100kn za busenje + 500kn za pumpu.Busio je na 32 metra, ali promjer je 5cm.Znaci izaslo ga je 2600kn sve skupa-busenje,pumpa,cijevi i montiranje pumpe i cijevi.E sad, jedini problem je sto je to bilo prije 3 godine, tak da je sad vjerovatno i druga cijena
Zaboravio sam ti reci da je on to busio sa obicnom elektricnom busilicom.Stvar je samo do tih borera.Mozda da se probas malo raspitati po Zagrebu...To ti je u principu borer na koji se stavljaju produzetci,kao sto kaze Sigy
Prije 2 godine sam kupio plac u Ceriću kraj Vinkovaca i odmah sam napravio bunar.Dubina je 12m, fi 50cm, betonske cijevi duljine 1mx12kom.
Plaćen je 300kn/met sa njihovim materijalom i bušenjem.
Voda je na oko 5 metara dubine.
Dečki su imali svrdlo fi 50cm sa posebnim priključkom na traktor,izvedeno dosta primitivno.
Trajanje bušenja sa polaganjem cijevi je oko 2h.
peco je napisao/la:sa obicnom elektricnom busilicom
Daj se ne sali, kakvom obicnom busilicom?
Postoje sporohodne el. busilice od par KW koje se koriste na gradjevini za mesanje materijala (masinski malter , glet i sl...). Za busenje do precnika oko 100-150 mm preporucujem pogon na zganjce (jeftinije) , a za pravi bunar su kolege rekle...
sve zavisi na kojoj je dubini voda , tu kraj drave uzmeš 6 m 5/4 cola i zabiješ je u zemlju ručno ili strojno i to je to.prvo se raspitaj kod susjeda gdje tu ima vode
EV je na brdu, slobodna procjena 50tak mozda cak i 100m iznad tuheljskih po nadmorskoj, tako da voda huh, EV odi do prvog susjeda koji ima bunar pa pitaj na kojoj im je razini voda...