Artas LiFePO4
Punjac puni do 58.4V i kad struja padne, spusti napon na 55Vdejok je napisao/la:Pozdrav,
Danas sam po prvi put punio spomenutu bateriju i izmjerio da je napunjena do 55,1V.
Zanima me jel dovoljan napon punjenja (3,44V po ćeliji),tj. dali je paket napunjen 100% pri ovom naponu?
Ako je napon punjača prenizak,jel dovoljno malo ga dotjerati (podići) na trimeru i na koliko?
Sve je podeseno, nema potrebe za dodatnim podesavanjem
Preselio sam tvoje pitanje tu tako da nemamo dvije iste teme
Napravili smo mjerenje kapaciteta i otkrili prvi kvar na nasim LiFePO4 baterijamadiscover je napisao/la:evo bas sam dosao doma, baterija naravno izbacila cca 2km prije kuce,
i to jer sam stedio gas
Jedna grupa od 4 celija ( ima 16 takvih grupa u seriji ) je izgubila kapacitet
Iz tog razloga je BMS prekidao rad dok su ostale celije bile jos dobrim dijelom pune
I zato je punjenje trajalo puno krace nego sto je normalno kada je baterija potpuno prazna
Baterija je dala 7.7Ah pri struji od 15A
Discover je dobio novu bateriju a mi smo kvar prijavili proizvodjacu
Molimo sve koji imaju nase LiFePO4 baterije da nam ih dostave na provjeru
Posebno ako vam se cini da je domet manji nego na pocetku i ako se baterija napuni ispod 4h kad je potpuno prazna
-
markostrujic
Pocetkom mjeseca smo zapoceli sa prodajom novih Optimum LiFePO4 paketa 48V/12Ah
Sastavljeni su od 4Ah celija, znaci 3P16S
Cijeli paket je malo veci i oko 1kg tezi
Sada u kutiji vise nema mjesta ni za zrak
Te nove celije imaju bitno nizi unutarnji otpor tako da ostaju potpuno hladne cak i pri dugotrajnim velikim strujama praznjenja
Pad napona u istim uvjetima je puno manji u odnosu na prvu generaciju paketa
Nabavna cijena paketa je veca ali zadrzat cemo istu prodajnu cijenu
Sada u kutiji vise nema mjesta ni za zrak
Te nove celije imaju bitno nizi unutarnji otpor tako da ostaju potpuno hladne cak i pri dugotrajnim velikim strujama praznjenja
Dali to znači da bi i "regen" bio "bolji" sa ovim bat.?EV je napisao/la:Pocetkom mjeseca smo zapoceli sa prodajom novih Optimum LiFePO4 paketa 48V/12Ah
Sada u kutiji vise nema mjesta ni za zrak![]()
Ovaj tip se nesto hvali da ima dobre baterije... pitaj ih otkud narucuju
Za Optimume je nesto pisao da su rikavale celije pa da je odustao od njih, a support mu je bio los. To je pisalo, nemora nuzno biti tocno.
www.maximus-racing.com
Za Optimume je nesto pisao da su rikavale celije pa da je odustao od njih, a support mu je bio los. To je pisalo, nemora nuzno biti tocno.
www.maximus-racing.com