Riba preraðuje Celicu 6gen :)

Završene samogradnje i registracije
jure057

Post Postao/la jure057 »

Riba, ti si projekt stvarno ozbiljno shvatio, radujem se unaprijed :palac:
riba

Post Postao/la riba »

Hvala, eto to je po meni i jedini pravi način :)
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

Ovo će biti druga po redu najbolja prerada nakon omege ;)
riba

Post Postao/la riba »

Ah pričekaj malo, bmwcabrio i čubi su postavili ljestvicu prilično visoko :)

Bar se nadam da ću potrefiti najbolji omjer dobivenog za cijenu :)

Ali svejedno puno ti hvala što tako misliš, potruditi ću se da bude u rangu s gore navedenim :)
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

Istina, al ti ipak ideš na najviši napon i radeka si perverzno sredio . :D
Mudro si ti to odigrao sto si malo pričekao i optimizao komponente ;) , a i cijene baterija su se malo optimizirale ;)
A Bmw je radeka najbolje testirao :)
riba

Post Postao/la riba »

Je, da nije bilo njegove prerade s Audijem ne znam bih li išao s radetom uopće :)
schumacher

Post Postao/la schumacher »

Sad se izvlačiš a omalovažavao si Radu cijelo vrijeme kako ih drugi ne bi razgrabili dok ne nađeš Pčelicu za svoju predradu :D
riba

Post Postao/la riba »

E jbg :D

Moram priznati da se u međuvremenu dosta educirao o motorima, ima dosta stvari koje te ne uče na faksu :)

Rade je ok, pogotovo za pare. Bio bi idealan da ima malo duže čekice i komutator, ili duple četkice, te da ima profile umjesto žica na armaturi (rotoru) i da je možda malo duži. Onda bi to bila prava zvjer, ali i ovako je više nego dobar za naše potrebe :)
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

riba je napisao/la:E jbg :D

Moram priznati da se u međuvremenu dosta educirao o motorima, ima dosta stvari koje te ne uče na faksu :)

Rade je ok, pogotovo za pare. Bio bi idealan da ima malo duže čekice i komutator, ili duple četkice, te da ima profile umjesto žica na armaturi (rotoru) i da je možda malo duži. Onda bi to bila prava zvjer, ali i ovako je više nego dobar za naše potrebe :)
Daleko od toga da je Rade savrsenstvo - ali je cinjenica da nema motora sa boljim odnosom mogucnost/cijena. Cak i ako kupis novi ZAPI za 1k EUR imas rijesen pogon, inace bude i parsto EUR manje.
riba

Post Postao/la riba »

Da, to je definitivno istina, omjer cijena/ono što se dobije je nenadmašiv :)
VladoK

Post Postao/la VladoK »

riba je napisao/la:Da, to je definitivno istina, omjer cijena/ono što se dobije je nenadmašiv :)
a dok sam ja to tvrdio prije par godina niste mi baš dali za pravo, a sad odjednom ima premalo končarevih motora na otpadima :)
ma super i sve 5, ako je nešto" dobro i po pristupačnoj cijeni" zašto to ne koristiti, končarevi motori to definitivno jesu :palac:
riba

Post Postao/la riba »

Jesu, samo se na prvu ne čine zbog debelo predimenzioniranih karakteristika. No, kad se bolje pogleda, vidi se da je to "to" :)
Lolobe
Kontakt:

Post Postao/la Lolobe »

Ćestitam na projektu.
Moj Rade i zapi još uvijek čekaju donora.
Možete li reći kako ste zadovoljni i da li ste testirali baterije pošto sam i ja zainteresiran za iste.

Ako je još netko u igri za kupnju možda bi mogli dogovoriti neki group buy.

Lp
riba

Post Postao/la riba »

Bok! Pošto imam 24 godine možemo slododno na ti :)

Baterije nisam osobno testirao, za opterećenje ipak čekaju da ih se ubaci u auto, a kapacitet planiram kad uhvatim malo vremena, ali to će biti na maloj struji.

No nemam razloga za brigu i testiranje jer ipak su to baterije iz najprodavanije električnog auta na svijetu, a i masa ljudi sa diyelectriccar foruma ih koristi.

Group buy bi bila ok opcija jer bi se mogao uzeti cijeli paket iz nissana. No opet to je 24 kwh, dovoljno za dva manja auta. Moj plan je uzeti još toliko koliko imam ali to kad skupim para.
Lolobe
Kontakt:

Post Postao/la Lolobe »

Ma ne sumnjam ja u nisanove baterije kao takve. Samo me zanimalo da li je kapacitet onakav kakvog ga je linukas deklarirao. Ipak je to najveći trošak i opreza nikad dosta.
Pošto si ti probio led kupnjom od tebe i tražim savjet o kupnji.Doduše i ja sam sa 24 godine više poslovno riskirao.

Pozdrav
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”