Kupovina rabljene Tesla-e
Sve 5, samo ja bih ovu cijenu popravka baterije od 1-5k uzeo sa debelom rezervom kao što sam pisao, eto na stranici EVC-a ima da su prodavali rabljenu bateriju za Teslu od 100 kwh za 16k. Izgleda mi nevjerojatno recimo da netko tko ima free SC i puni samo sa velikom snagom ne degradira komplet članke u bateriji za 250kkm, tada ne pomaže 5k eura za popravak.
Dobio si sve što ti treba da vidiš pišem li neku izmišljotinu ili ne. Izmjerenu potrošnju, postotke gdje je potrošnja nadmirena, cijene. Što bi više htio?sarakuzza je napisao/la:Možeš ono "other" staviti pod "platili drugi" ili "uzeto". To ti je ko da ja kažem kako se vozim jeftinije nego ti sa BEVom jer mi firma daje auto i karticu za gorivo.
Kužiš debilizam tvoje računice?
A mudrovanja prodaji nekom drugom. Pitao sam te jasnu računicu, zaljepio si mi 2 screenshota.
Zašto bi Jure Jurić uzeo rabljenu teslu a ne passata ili golfa tdi-a starog 5-6 god. Naslov je "RABLJENA TESLA".
Jasno mi je da te smeta što imam veliki postotak besplatnog punjenja, nisi niti prvi niti zadnji koji to gleda i ne zna procesirati svoje osjećaje po tom pitanju pa spominje "uzeto" i sl. riječi.
Naime, radi se o reklami. Znaš ono kad dućan ponudi popust na neki proizvod da te privuče? Ili popust ako imaš njihovu aplikaciju? Ili popust ako ti je rođendan i sl.?
E tako mene npr. određeni dućani privuku besplatnom strujom za auto. Smatram li da "uzimam" drugima? Ne. Isto kao što ne smatram da uzimam drugima kad kupim nešto na popustu ako sam skenirao aplikaciju a netko drugi plati punu cijenu samo zato jer nije. Naročito kad struja dođe ovako:

Da, samo punjenje na SC sigurno ne mazi bateriju u cjelini, no ne znam....onaj Hansjorg von pizdamaterina kaj je nabio vec 2 mil km svakodnevno puni na SC pa radi ogromne kilometraze sa tim baterijama. Ocito mogu izdrzati punishment ako ih se ne siluje 0-100 nego 20-80 ili tako nesto. Mislim da je izjavio da preferira cesce ali krace punjenje od rijedih i duzih.Gec je napisao/la:Sve 5, samo ja bih ovu cijenu popravka baterije od 1-5k uzeo sa debelom rezervom kao što sam pisao, eto na stranici EVC-a ima da su prodavali rabljenu bateriju za Teslu od 100 kwh za 16k. Izgleda mi nevjerojatno recimo da netko tko ima free SC i puni samo sa velikom snagom ne degradira komplet članke u bateriji za 250kkm, tada ne pomaže 5k eura za popravak.
U prosjeku 480k km po battery pack-u. Impresivno ako mene pitaš.
Super je kad ti auto uvjetuje i špeceraj lokacijustjepan je napisao/la:Dobio si sve što ti treba da vidiš pišem li neku izmišljotinu ili ne. Izmjerenu potrošnju, postotke gdje je potrošnja nadmirena, cijene. Što bi više htio?sarakuzza je napisao/la:Možeš ono "other" staviti pod "platili drugi" ili "uzeto". To ti je ko da ja kažem kako se vozim jeftinije nego ti sa BEVom jer mi firma daje auto i karticu za gorivo.
Kužiš debilizam tvoje računice?
A mudrovanja prodaji nekom drugom. Pitao sam te jasnu računicu, zaljepio si mi 2 screenshota.
Zašto bi Jure Jurić uzeo rabljenu teslu a ne passata ili golfa tdi-a starog 5-6 god. Naslov je "RABLJENA TESLA".
Jasno mi je da te smeta što imam veliki postotak besplatnog punjenja, nisi niti prvi niti zadnji koji to gleda i ne zna procesirati svoje osjećaje po tom pitanju pa spominje "uzeto" i sl. riječi.
Naime, radi se o reklami. Znaš ono kad dućan ponudi popust na neki proizvod da te privuče? Ili popust ako imaš njihovu aplikaciju? Ili popust ako ti je rođendan i sl.?
E tako mene npr. određeni dućani privuku besplatnom strujom za auto. Smatram li da "uzimam" drugima? Ne. Isto kao što ne smatram da uzimam drugima kad kupim nešto na popustu ako sam skenirao aplikaciju a netko drugi plati punu cijenu samo zato jer nije. Naročito kad struja dođe ovako:

Računica ti nije ispravna jer visiš po besplatnim punjačima. A stalno trubiš kako je uvjet za posjedovanje BEVa kućno punjenje. Dogovori se sa svojim ličnostima.
Daj mi računicu gdje se to isplati da zapravo plaćaš gorivo.
Ja točim na službenu povremeno pa ne uzimam to u izračun isplativosti. Treba biti realan.
Ne "visim" po punjačima niti mi auto diktira gdje idem u kupnju. Kupujem u Kauflandu (ima punjač), Lidlu (ima punjač), Konzumu (nema), Interšparu (nema).
Ne određuje niti auto niti ja gdje kupujemo, određuje moja žena po onome što joj treba.
Ovako izgleda punjenje:

Primjetit ćeš, ako te baš zanima, da se radi o više manjih punjenja. Doslovce kad uhvatim prazan punjač i na njemu ostajem onoliko koliko je žena u dućanu.
Ako se ne napuni u dućanu dovoljno (žena je gotova ranije) a meni treba više struje, onda dopunim doma (što se isto vidi na screenshotu).
Što se računice tiče, ona ne može biti kriva, jer je realna. Ne koristim ništa što je posebno rezervirano za mene. Koristim javne stvari koje su dostupne meni i drugima.
Hoće li to tako ostati dovijeka? Naravno da neće. Nije niti isplativost dizelaša sada ista kao što je bila prije 10-20 godina, nije niti isplativost plina ista kao što je bila prije 10-20 godina, nije niti isplativost BEV-a ista kao što je bila prije 5-10 godina. Sve će doći na svoje, no ja živim u sadašnjosti a ne u prošlosti ili budućnosti te sam izračun napravio po stvarnim i realnim troškovima a ne po šbbkbb metodi.
Ne određuje niti auto niti ja gdje kupujemo, određuje moja žena po onome što joj treba.
Ovako izgleda punjenje:

Primjetit ćeš, ako te baš zanima, da se radi o više manjih punjenja. Doslovce kad uhvatim prazan punjač i na njemu ostajem onoliko koliko je žena u dućanu.
Ako se ne napuni u dućanu dovoljno (žena je gotova ranije) a meni treba više struje, onda dopunim doma (što se isto vidi na screenshotu).
Što se računice tiče, ona ne može biti kriva, jer je realna. Ne koristim ništa što je posebno rezervirano za mene. Koristim javne stvari koje su dostupne meni i drugima.
Hoće li to tako ostati dovijeka? Naravno da neće. Nije niti isplativost dizelaša sada ista kao što je bila prije 10-20 godina, nije niti isplativost plina ista kao što je bila prije 10-20 godina, nije niti isplativost BEV-a ista kao što je bila prije 5-10 godina. Sve će doći na svoje, no ja živim u sadašnjosti a ne u prošlosti ili budućnosti te sam izračun napravio po stvarnim i realnim troškovima a ne po šbbkbb metodi.
Ne znam točno na koji break even misliš. Ja sam kupio novi auto. Nikad ne bih uspoređivao "break even" između novog i rabljenog auta. To nema nikakvog smisla. Da sam kupio rabljeni, onda bi imalo nekog smisla.
Ono što sam ja spomenuo i što sam ja računao je "ušteda" za neki budući popravak baterije i/ili motora kojih se svi boje kod BEV-ova pošto su veliki trošak i zbog čega neki misle da im se ne bi isplatilo kupiti BEV. Imam još 6 godina garancije na motore i baterije. Ako za 3 godine od kupnje riješim financijski popravak motora i/ili baterije, imam 5 godina garancije da riješim još neke buduće stvari i da kako vrijeme prolazi živim sa sve manjim i manjim opterećenjem vezanim uz budućnost.
Iako, ne planiram zadržati auto 8 godina, no ako se desi da ga zadržim budućnost neće biti neizvjesna.
Što se alternativnog ICE vozila tiče, za pretpostaviti je da se gleda potrošnja nekog ICE vozila sa sličnim voznim performansama. I opet, ponavljam, neka su pretjerali, oduzmeš 1/3 od onoga što je izračunato i opet si na konju!
Ono što sam ja spomenuo i što sam ja računao je "ušteda" za neki budući popravak baterije i/ili motora kojih se svi boje kod BEV-ova pošto su veliki trošak i zbog čega neki misle da im se ne bi isplatilo kupiti BEV. Imam još 6 godina garancije na motore i baterije. Ako za 3 godine od kupnje riješim financijski popravak motora i/ili baterije, imam 5 godina garancije da riješim još neke buduće stvari i da kako vrijeme prolazi živim sa sve manjim i manjim opterećenjem vezanim uz budućnost.
Iako, ne planiram zadržati auto 8 godina, no ako se desi da ga zadržim budućnost neće biti neizvjesna.
Što se alternativnog ICE vozila tiče, za pretpostaviti je da se gleda potrošnja nekog ICE vozila sa sličnim voznim performansama. I opet, ponavljam, neka su pretjerali, oduzmeš 1/3 od onoga što je izračunato i opet si na konju!
Sto god napises nece biti dobro nekome tko ima negativan stav od pocetka.stjepan je napisao/la:Ne "visim" po punjačima niti mi auto diktira gdje idem u kupnju. Kupujem u Kauflandu (ima punjač), Lidlu (ima punjač), Konzumu (nema), Interšparu (nema).
Nama je ovo 10. godina da se vozimo na struju - prvo DIY Punto, pa Renault Zoe i sada Kona. Moja gruba racunica je da po gradu obicni mali gradski auto trosi oko 13 EUR / 100km (uracunato gorivo i servisi), a na struju ako se punis doma po noci je to 1.5 EUR / 100km.
Napravili smo do sada sve skupa blizu 200k km, a Zoe je u 4 godine sa ustedom na gorivu isplatio sam sebe tj. napravili smo skoro 100k km besplatno.
Sve knjigovođe ovog svijeta imaju realnu računicu troška vožnje.
Potrošnja goriva na 100 km * 3 = realan trošak korištenja motornog vozila.
Auti se kvare, amortiziraju,sudaraju, trebaju im nove gume, osiguranje
Meni je najsmješnije kad se skupi ekipa, pa kažu bumo ti dali za gorivo, pa nas vozi.
Rijetko koji UBER/VOLT/BOLT vozać svjestan je pravog troška po km.
Potrošnja goriva na 100 km * 3 = realan trošak korištenja motornog vozila.
Auti se kvare, amortiziraju,sudaraju, trebaju im nove gume, osiguranje
Meni je najsmješnije kad se skupi ekipa, pa kažu bumo ti dali za gorivo, pa nas vozi.
Rijetko koji UBER/VOLT/BOLT vozać svjestan je pravog troška po km.
O da....po km amortizacija. Kad mi je prije 15-tak godina tadašnji šef rekao da bih trebao par mjeseci nešto voziti svojim privatnim autom tu i tamo i da će mi platiti 2-3 kn po km (ne sjećam se točno koliko...ipak, prošlo je vremena) ostao sam zaprepašten....kao da ja njega varam. I tako je bilo sve dok nisam malo detaljnije porazmislio o tome, pa u sve ubacio: "čekaj a da otvorim firmu za to...." i onda kad kreneš sve zbrajati i oduzimati shvatiš o čemu se radi.
Malo gledam specifikacije ovog Modela S, pa to je mrcina od auta
nije baš za česte izlete u grad i parking u gužvi. Ovaj Model3 je pristupačniji po tom pitanju, izvana ok ali brate mili onaj kokpit tko je dizajnirao treba mu uzeti diplomu i još ga javno kamenovati, nešto tako ružno već dugo nisam vidio. Morati ću pogledati i neke druge opcije 

Meni je i trojka prevelik auto! Zavisi za šta služi.
Unutrašnjost mi sasvim odgovara.
To je s mog gledišta jer manja vozila koja sam ranije koristio i tako nemaju nikad nekakav poseban luksuz.
Teslu M3 sam kupio samo zato što je to ev s kojim mogu na put bezbrižno (onih 2 puta godišnje). Odličan je i po lokalnoj otvorenoj cesti.
Unutrašnjost mi sasvim odgovara.
To je s mog gledišta jer manja vozila koja sam ranije koristio i tako nemaju nikad nekakav poseban luksuz.
Teslu M3 sam kupio samo zato što je to ev s kojim mogu na put bezbrižno (onih 2 puta godišnje). Odličan je i po lokalnoj otvorenoj cesti.
Već sam se bio nekako odlučio za M3 kao odličan kompromis ali kad sam vidio taj kokpit nisam mogao vjerovati svojim očima, jednostavno ne, nema šanse. Da velik je i on ali kad se navikneš na veliki auto teško se vratiti nazad, zračni ovjes isto tako. Moram otiči do salona Tesle da vidim uživo malo sve to, možda se iznenadim.