Riba preraðuje Celicu 6gen :)

Završene samogradnje i registracije
riba

Post Postao/la riba »

Da, regan je do 3. mjeseca tako da sam miran :)

Baterije stižu iz Litve (EU) tako da nema nameta, a idu cestovnim putem dakle oko tjedan i pol najviše im treba. Inače super je da su iz Litve jer je tamo hladno a ovim baterijama ne pašu previsoke temperature, bar onima prije 2013 (prva generacija).
dc74

Post Postao/la dc74 »

Čestitam na odluci za preradu i želim da te sreća i financije dobro prate.
:palac: :palac: :respekt: :respekt:
riba

Post Postao/la riba »

Puno ti hvala :palac:
Zex

Post Postao/la Zex »

Mogla bi se neka plinska boca zaljubit u taj tvoj motor :)
riba

Post Postao/la riba »

Lol dobra :D Trebalo mi je malo dok skužim :lol:
dc74

Post Postao/la dc74 »

A mogla bi plinska boca pogonit i onaj stari motor koji je izvadio :smijeh1: :smijeh2:
riba

Post Postao/la riba »

dc74 je napisao/la:A mogla bi plinska boca pogonit i onaj stari motor koji je izvadio :smijeh1: :smijeh2:
Da, ta asocijacija me malo zbunila :smijeh1:
VladoK

Re: Riba prerađuje Celicu 6gen :)

Post Postao/la VladoK »

riba je napisao/la:Pozdrav svima, evo konačno i ja krećem s preradom auta na struju!

Nije mi prva prerada, ali je prvo 100% moja, tako da će neke stvari biti drukčije.

Za početak, auto. Toyota Celica 1997. godište, kupljena u Bjelovaru za 2000€ u pristojnom stanju, motor je loš ali koga briga :D
riba bok,
Obradovala me ova informacija. Želim ti puno uspjeha u preradi, te naravno da uspiješ i poslije uživaš. :palac:
zega je napisao/la:Kako sad svi nabrijavaju Radeta, govorio sam Vladi jos onda davno da digne napon a sad je to "standard"
Nabrij radeta! samo cu to reci sad nakon umjerenih nabrijavanja vrijeme je za malo zesce nabrijavanje da vidimo sto rade moze!
Zanimalo bi me takoder sto bi dao nabrijani trakcijski rade kakvog je Vlado koristio 8-)
Za Rijeku ce ti trebat, dobar auto, pogodan za vece brzine steta sto ga nisi mogao potegnut dolje (cijenu mislim)...
Zega bok,
ti RK motori nemaju zapravo nikakvih problema, samo su im rezervoari sa strujom uvijek premali :)
Lijepi pozdrav svima :)
riba

Post Postao/la riba »

Puno hvala na lijepim željama Vlado! Sigurno ću uživati, u to nema sumnje! :palac:
BB

Post Postao/la BB »

sretno s preradom. baš me zanimaju te baterije. šta misliš koliko su "islužene"?

I još nešto: jel pašu baterije od Nissana na VW Bubu? :D jedna mi se upravo ušuljala u garažu pa onako pitam :fucka:
ZEN
Kontakt:

Post Postao/la ZEN »

:palac: za preradu!
riba je napisao/la:
Cose je napisao/la: Sve si u pravu - osim sto bi za Rijeku dobro dosao motor sa nesto boljim i efikasnijim regenom.

Istina! No ipak nije kritično, regen najviše treba po gradu, a tamo su i najkraće rute, a na otvorenom gdje se može napraviti više kilometara ne igra ulogu, čak i troši više ako je suditi po onim luđacima s evtv-a.

Jel to znači da nećeš korisit regen?
riba

Post Postao/la riba »

BB je napisao/la:sretno s preradom. baš me zanimaju te baterije. šta misliš koliko su "islužene"?

I još nešto: jel pašu baterije od Nissana na VW Bubu? :D jedna mi se upravo ušuljala u garažu pa onako pitam :fucka:

Hvala! Èovjek koji prodaje baterije kažu da su ili jedva korištene, ili imaju manje od 10000 km.

Inače su manje volumenom od lifepo4 ali veće od 18650. Pošto dompa ima 16 kwh lifepo4 u svojoj bubu, nissan leaf ćelija bi stao cijeli paket, tj 24 kwh.

ZEN je napisao/la::palac: za preradu!

Jel to znači da nećeš korisit regen?
Hvala! :)

Da, nažalost neću koristiti regen jer nemam kako.
riba

Post Postao/la riba »

Evo slike još nekih sitnih dijelova:

Svima poznata VW vakuum pumpa:

slika

I ostali dijelovi, kontaktor 400 A 12V špula, osigurač 400 A 500 V, shunt 400 A, vakuum senzor/prekidač.

slika
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

:palac: odlično :)
riba

Post Postao/la riba »

Hvala :)

Inače pošto imam nešto viši napon morao sam uzeti osigurač koji je deklariran za viši napon, oni ANL osigurači koje većina kod nas koristi su za do 84 V deklarirani, i kao takvi mi ne bi puno pomogli.
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”