Pa kažem ti, kad najjača ekonomija u EU radi na većoj dobavi plina onda ga tako skoro neće odbaciti, sa juga ide turski tok, otvaraju se LNG terminali, plina na tržištu ima dovoljno ali ga treba dobaviti. Ova povećanja cijena su plod mešetarenja i neplaniranja na raznim razinama, Rusi igraju svoju igru jer EU nije dovoljno poradila na drugim dobavnim pravcima iz Kavkaza i Afrike. Nijemci igraju prljavu igru i gledaju samo svoje interese.stjepan je napisao/la:Mislim da ulazak u EU i utjecaj EU-a i te kako treba uzeti u obzir. K tome, i dugovanja države i ulazak u eurozonu.
Manevarske sposobnosti svakako će biti sve manje i manje.
K tome, kad uzmeš efikasnost toplinskih pumpi, mogućnost proizvodnje struje bilo gdje i bilo kada....ne znam....meni plin uopće ne izgleda kao dugoročno dobar odabir.
Evo baš čitam, kažu da bi plin mogao poskupiti i do 40% (a tržišno gledajući, trebalo bi ići 3x).
Mi uvozimo već sad 20% struje i to se neće tako brzo promijeniti, struja za firme ide 100% gore, koliko će biti za kućanstva ovisi o tome što će napraviti vlada. Trenutno je kaos a biti će i veći kad se sad zarati u Ukrajini, moglo bi ove zime sve biti dobro za grijanje