Riba preraðuje Celicu 6gen :)

Završene samogradnje i registracije
riba

Post Postao/la riba »

zega je napisao/la:Kako sad svi nabrijavaju Radeta, govorio sam Vladi jos onda davno da digne napon a sad je to "standard"
Nabrij radeta! samo cu to reci sad nakon umjerenih nabrijavanja vrijeme je za malo zesce nabrijavanje da vidimo sto rade moze!
Zanimalo bi me takoder sto bi dao nabrijani trakcijski rade kakvog je Vlado koristio 8-)
Za Rijeku ce ti trebat, dobar auto, pogodan za vece brzine steta sto ga nisi mogao potegnut dolje (cijenu mislim)...
Uh s onim crnim bi se dalo čudo napraviti :D
ijac je napisao/la:Bravo, dobar odabit donora za preradu, rade je zaista ispred svog vremena :)
Je, nije loš, čak je i lakši nego što sam očekivao, 52 kg na kućnoj vagi.
Roman je napisao/la:Drago mi je da se pokrenula još jedna prerada i želim ti puno sreće, vremena i živaca kako bi uspješno dovršio projekt. Zanima me koliko su to povoljne Leafove baterije da ih se isplati uzeti za recimo povećanje kwh u našim autima.

1650 € sa poštarinom za 10 kwh, a novija verzija ćelija je oko 14% više, no ima nešto veći kapacitet.

I hvala! :)
BuBi_zgb
Kontakt:

Post Postao/la BuBi_zgb »

Odlicno sve izgleda!! :palac:
Sretno s projektom i izvjestavaj napredak ;)
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

obzirom da si skoro sve kupio nadam se da projekt nećeš razvući na godinu dana :)
primi se posla i sretno :palac:
Grana

Post Postao/la Grana »

sretno s projektom zanima me kako ce sve skupa biti na kraju ;)
kako vrime ide prerade ce se moc izvest sve povoljnije 8)
riba

Post Postao/la riba »

BuBi_zgb je napisao/la:Odlicno sve izgleda!! :palac:
Sretno s projektom i izvjestavaj napredak ;)
Hvala :) Naravno da hoću :palac:
bmwcabrio je napisao/la:obzirom da si skoro sve kupio nadam se da projekt nećeš razvući na godinu dana :)
primi se posla i sretno :palac:
Da, jedino mi fale dc/dc (znam šta ću uzeti), punjač (znam šta bih htio uzeti ali vidjet ćemo zbog para, ako ne imam povoljniju alternativu), servo pumpa, grijanje, bms koji ću najvjerojatnije sam slagati, dakle ne fali mi još puno. Ono što mi fali je vrijeme i to što ne posjedujem vlastitu strojnu obradu, i nešto više novaca ne bi bilo na odmet, ali volja je tu tako da radim koliko mogu i u interesu mi je ne razvući, tj završiti što prije sa što manje komplikacija :)
Grana je napisao/la:sretno s projektom zanima me kako ce sve skupa biti na kraju ;)
kako vrime ide prerade ce se moc izvest sve povoljnije 8)
Hvala, i mene zanima, pogotovo performanse :)

Tu ti u pravu, evo moram priznati da mi je na neki način drago što nisam ranije krenuo u preradu jer bih puno skuplje platio baterije, a i sada ipak imam više iskustva i dosta stvari ću rješiti lakše, brže, i povoljnije.
riba

Post Postao/la riba »

Evo motor i mjenjač su spremni za spajanje, tu je i slika kompletnog motora:

slika

Mjenjač, još ga planiram oprati:

slika
eltico

Post Postao/la eltico »

Čestitam na projektu sa zakašnjenjem!!!!

"Oglasio si se" baš neradni dan, pa sam i ja nešto prčkao i nisam bio na forumu.

Sve mi se sviđa, ali s motorom si me iznenadio makar je bilo naznaka da češ to probati.
U Toyotu jako vjerujem (u familiji od 6 auta 3 su Toyote - dosadno pouzdani auti) Čudi me loše stanje motora. Netko ga je vjerojatno nestručno održavao i/ili nabrijavao. Zapravo si imao sreće pa je našao sa slabim motorom.
Sin mi ima Paseo (995kg). To sam nešto razmišljao o preradi.

Jako sam zainteresiran za 20(ili 30) nissan modula staviti u Tico.

Sretno i pomalo :respekt: :respekt:
riba

Post Postao/la riba »

Hvala! :)

Paseo mi je bio drugi izbor za razmatranje, no na kraju je srce ipak odlučilo hehe :D

I mene malo čudi stanje motora, ali vidi se da nije baš idealno održavan, jedna svjećica unutra uopće nije imala elektrode više.

Rade je jednostavno najekonomičniji izbor, sve ostalo je par kategorija skuplje.. A za uštedu od 20 kg i možda 5% na efikasnosti se po meni ne isplati.
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

riba je napisao/la:
Rade je jednostavno najekonomičniji izbor, sve ostalo je par kategorija skuplje.. A za uštedu od 20 kg i možda 5% na efikasnosti se po meni ne isplati.
:D :D
Roman

Post Postao/la Roman »

Možeš li nam objasniti process nabave tih baterija jer bi mnogi bili zainteresirani za nabavku uključujući I mene ako bih želio bolji domet u renolčeku. Ova cijena je čak manja od one naše legendarne nabave iz Silverstonea.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

riba je napisao/la:Rade je jednostavno najekonomičniji izbor, sve ostalo je par kategorija skuplje.. A za uštedu od 20 kg i možda 5% na efikasnosti se po meni ne isplati.
Sve si u pravu - osim sto bi za Rijeku dobro dosao motor sa nesto boljim i efikasnijim regenom.
Dr.Doktor

Post Postao/la Dr.Doktor »

Pozdrav drugovi i drugarice .... i djeco ...
bmwcabrio je napisao/la:
riba je napisao/la:

-Riba .... IZDAJNIČE ... :D :D :D
riba

Post Postao/la riba »

Dr.Doktor je napisao/la:Pozdrav drugovi i drugarice .... i djeco ...
bmwcabrio je napisao/la:
riba je napisao/la:

-Riba .... IZDAJNIÈE ... :D :D :D
Jbg doktore... :D Ali evo tomos još uvijek veselo vozi s goldenom i uskoro očekuje povećanje snage :)

Roman je napisao/la:Možeš li nam objasniti process nabave tih baterija jer bi mnogi bili zainteresirani za nabavku uključujući I mene ako bih želio bolji domet u renolčeku. Ova cijena je čak manja od one naše legendarne nabave iz Silverstonea.
Samo se javiš tipu na forumu pod nazivom linukas. Sudjeluje na es forumu i na diyelectriccar. Ako te zanima nešto specifično samo reci.
Cose je napisao/la: Sve si u pravu - osim sto bi za Rijeku dobro dosao motor sa nesto boljim i efikasnijim regenom.

Istina! No ipak nije kritično, regen najviše treba po gradu, a tamo su i najkraće rute, a na otvorenom gdje se može napraviti više kilometara ne igra ulogu, čak i troši više ako je suditi po onim luđacima s evtv-a.
riba

Post Postao/la riba »

Evo getriba je oprana, koliko se moglo :)

slika

Mislim da gecu neće smetati :)
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

:respekt:

:palac:

S obzirom da si upravo regao auto, imas vremena laganini napraviti preradu po svom cefu :mig:

Glede baterija, kako si prosao sa nametima kad su nakon "doputovale" do hr i koliko im je trajalo "putovanje"?
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”