Bušenje za toplinske pumpe ili bunare
EV, pricao sam opet sa susjedom, i on mi kaze da mu je tip busio sa obicnom el. busilicom.Busio je tako da na borer nastavlja cijevi duzine oko 1m.Kroz te cijevi, dok busi, pusta vodu (koja tjera zemlju prema gore).I tako do 32 metra dubine.Onda izvadi sve van, skine borer i vrati cijevi nazad.Prva cijev je izbusena sa strane i omotana nekakvom spagom (sluzi kao filter).Kad je spustio zeljezne cijevi, kroz njih spusta alkatan cijev duljine oko 10-12 metara, veli susjed kolko se sjeca.Ta alkatan cijev je spojena na pumpu (to je onaj jeftini hidrofor sto ima u Baumaxu, Pevecu...), i to je to.Veli susjed da do sada nikad nije ostao bez vode.
Ovisno o lokaciji. Ak si kod drave, problem ti je samo pijesak.mihaelj je napisao/la:po meni je ovo sve nepotrebno. bolje je skupljat kisnicu. bolja je za vrt, a dobra i za wc. bunari su zeznuti jer ih treba odrzavati. culi ste za mulj
Tu i tam ima neki mali postotak nafte u vodi. Tek tolko da se vidi onaj odsjaj i da voda smrdi.

...na foru bioenergije ili kako se to već naziva...rašljari su malo posebni ljudi...negdje sam čuo podatak (nije provjereno) da je cca 20% populacije prirodno povećanog senzibiliteta...za poslove rašljarenja...turbo je napisao/la:Kad smo već kod tih rašljara,na koju to foru radi?
nemoj trpati rašljarenje u ezoteriju...rašljarenje je "priznata" disciplina...
Zadnja izmjena: dred, dana/u 30 ožu 2010, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
Taj podatak baš i nije točan. Samo 10% ljudi je potpuno neosjetljivo na podzemna zračenja vode. Dakle ostatak od 90 % može sam naći vodu uz pomoć rašalja ili viska. Jedino što uvježbani rašljari mogu po intenzitezu procjeniti jačinu žile i približnu dubinu do vode.dred je napisao/la:...na foru bioenergije ili kako se to već naziva...rašljari su malo posebni ljudi...negdje sam čuo podatak (nije provjereno) da je cca 20% populacije prirodno povećanog senzibiliteta...za poslove rašljarenja...turbo je napisao/la:Kad smo već kod tih rašljara,na koju to foru radi?
nemoj trpati rašljarenje u ezoteriju...rašljarenje je "priznata" disciplina...
Hvala!peco je napisao/la:EV, ak te još zanima saznao sam broj od tipa što buši bunare
----

Zadnja izmjena: Ogi, dana/u 22 kol 2012, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.