Fiat Punto elettrico

Završene samogradnje i registracije
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

brijem da više potrošiš struje nego što prikupiš :roll: koliko sam skužio, regen kod rade je protustrujno kočenje??

:?

help!
riba

Post Postao/la riba »

Pa stator ima jako mali otpor, tako da tih 30 ili 40A koliko već treba dobiješ na jako malom naponu, dakle mala snaga, ali zato na armaturi dobiješ i struju i napon.

Slobodno me ispravite :)
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

marko-sk je napisao/la:brijem da više potrošiš struje nego što prikupiš :roll: koliko sam skužio, regen kod rade je protustrujno kočenje??

:?

help!
Sigurno ne trosi vise nego dobijes van, a struja pobude ovisi o tome koliku silu kocenja trebas. Konkretni podaci kad se pocnem voziti, ovako je sve teoretiziranje.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Par pitanja mehanicke tematike za iskusnije...

Na redu je izrada nosaca motora i baterija - naprijed ide 10-15 celija (35-50kg) + ZAPI + kontaktori + punjaci. Iza u gepek ide preostalih 15-20 baterija u okvir koji bi bio fiksiran na straznje mulde.

Htio bi da nosaci budu dovoljno cvrsti (u "malo predimenzionirani" smislu) za tezinu koju nose, truckanje po nasim finim cestama i eventualne nezgodacije. Razmisljam o celicnim L profilima 35x35x3mm, ali nigdje na netu ne nalazim podatke o njihovoj cvrstoci/nosivosti - hoce li to biti dovoljno cvrsto?

Sto se nosaca motora tice, Rade na kontra strani ima nekoliko rupa koje su nekada bile za prihvat pumpe - tamo bi zasarafui nosac koji bi na drugom kraju ucvrstio na postojece mjesto nosaca motora. Pitanje je da li i Radu treba mekano ovjesiti preko nekog silent bloka?
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

čelični profili 35x35x3mm kod mene su nosili naprijed 80kg i prošli su na atestu, cijena im je mala ali traže obradu i farbanje, sve u svemu ekonomično i trajno rješenje :palac:
pokušaj sve spojiti vijcima, izbjegavaj varenje.

na Radu bočno montiraj nosač (prihvat pumpe) i ovjesi na muldu ili gdje već ide originalni nosač, obavezno ostavi i gumu na orig. nosaču zbog vibracija i prenošenja zvuka.
mkarli17

Post Postao/la mkarli17 »

navedeni profil ti jr sigurno dovoljno čvrst ali ga moraš fiksirat na minimum 4 točke na šasiju/prednji koš.najbolje je koristit več neke postoječe rupe ili šarafe.nosač u stražnjem dijelu auta(bunkeru)jednostavno zašarafi u podnicu.motor treba pričvrstit na dva mjesta.ja sam koristio nosače od opela, guma sa vijcima sa svake strane :palac:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

bmwcabrio je napisao/la:čelični profili 35x35x3mm kod mene su nosili naprijed 80kg i prošli su na atestu, cijena im je mala ali traže obradu i farbanje, sve u svemu ekonomično i trajno rješenje :palac:
Velis sarafi kao spojevi umjesto zavarivanja... Kojim sarafima si spajao - M8? Zavarivanje mi se nekako cini kao uredniji rezultat umjesto da na svakom spoju vire sarafi, a s druge strane nisam nikada radio zavarivanje... A nije da ne bi htio nauciti... :palac:

bmwcabrio je napisao/la:na Radu bočno montiraj nosač (prihvat pumpe) i ovjesi na muldu ili gdje već ide originalni nosač, obavezno ostavi i gumu na orig. nosaču zbog vibracija i prenošenja zvuka.
Gec bude na plazmi izrezao krug od plocevine 6mm sa rupama za sarafe i ostavio gore nos 5x20cm na koji cu onda ucvrstiti L profile prema postojecem nosacu motora.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

mkarli17 je napisao/la:navedeni profil ti jr sigurno dovoljno čvrst ali ga moraš fiksirat na minimum 4 točke na šasiju/prednji koš.najbolje je koristit več neke postoječe rupe ili šarafe.nosač u stražnjem dijelu auta(bunkeru)jednostavno zašarafi u podnicu.motor treba pričvrstit na dva mjesta.ja sam koristio nosače od opela, guma sa vijcima sa svake strane :palac:
Imam 5 mogucih tocaka - lijeva i desna mulda, desno nosac motora, lijevo nosac getribe i straznji nosac motora/getribe. Budem vidio kako to najbolje ucvrstiti kad slozim raspored gdje sto dolazi (cim dodje Rade s getribom).

S jedne strane se Rade drzi na getribi, a na kontra strani ide spoj na postojeci nosac motora koji je taman negdje u ravnini. Mislio si tako na 2 mjesta ili nesto drugo?
BB

Post Postao/la BB »

Cose je napisao/la:
bmwcabrio je napisao/la:čelični profili 35x35x3mm kod mene su nosili naprijed 80kg i prošli su na atestu, cijena im je mala ali traže obradu i farbanje, sve u svemu ekonomično i trajno rješenje :palac:
Velis sarafi kao spojevi umjesto zavarivanja... Kojim sarafima si spajao - M8? Zavarivanje mi se nekako cini kao uredniji rezultat umjesto da na svakom spoju vire sarafi, a s druge strane nisam nikada radio zavarivanje... A nije da ne bi htio nauciti... :palac:
Nemoj se na tome učiti. Uzmi nešto bez veze. Kod varenja profila jako je grijanje i profili se znaju iskriviti. Ako već variš nešto, nikad nemo pruažti puni var na dugačko, tako se pruno ugrije i iskrivi. A da ne pominjem obijanje šljake (ako ne ideš na co2)

Šarafi :palac: Moje mišljenje M10
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Prikuplja se zeljezo - a Vijci Kranjec me vole :?

slika
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Rade na uljepsavanju:

slika

A stigli su i jos neki dijelovi:

slika
markostrujic

Post Postao/la markostrujic »

IDEŠŠ:))black magic
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Danas je bio produktivan dan...

Prvo je Rade dobio novi kuplung:

slika

Onda je ucio levitirati:

slika

Pa se zabrinuo jer je mislio da ima konkurenciju...

slika

...a onda mu je laknulo jer mu je dojadilo obilaziti salone za uljepsavanje i zeli biti koristan:

slika

Ovo je sa zadovoljstvom otislo van iz auta:

slika

Nakon montaze poluosovina, napravili smo i jedan kratki krug na 12V akumulatoru - cisto kao provjera da smo sve dobro posarafili. Iako je @bmwcabrio skoro stradao snimajuci, nesto se zmrdalo pa postoji samo prvih par sekundi gdje jos nema voznje.
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

nakon jednodnevnog valjanja po podu radionice lijepo je pogledati sličice :palac:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

bmwcabrio je napisao/la:nakon jednodnevnog valjanja po podu radionice lijepo je pogledati sličice :palac:
A osobito znati da je odradjen posao. :skace:
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”