BMS za LiPo ili LiFe
Bojim se da ti je ovaj moj BMS preskup za to, osim ako ideš u samogradnju...
Gotov BMS po ćeliji će teško izaći u prototipnoj proizvodnji ispod 250kn/kom, tj. ispada da ti tako BMS dođe skuplje od same baterije 10Ah.
Da postoji veći interes pa da se radi odjednom serija od barem 1000 kom, cijena bi se dala po ćeliji srušiti ispod 100kn/kom...
Nažalost, nisam u prilici isfinancirati proizvodnju gotovih pločica pa za sada još uvijek ostajem na prototipu.
Gotov BMS po ćeliji će teško izaći u prototipnoj proizvodnji ispod 250kn/kom, tj. ispada da ti tako BMS dođe skuplje od same baterije 10Ah.
Da postoji veći interes pa da se radi odjednom serija od barem 1000 kom, cijena bi se dala po ćeliji srušiti ispod 100kn/kom...
Nažalost, nisam u prilici isfinancirati proizvodnju gotovih pločica pa za sada još uvijek ostajem na prototipu.
Ajd kad dobijes ponudu podjeli na private da vidimo moze li to bolje (jeftinije)?Pero je napisao/la:Konačno mi je partner predao dokumentaciju za PCB proizvođaču pa sada čekam na ponudu...
Ako bude sve OK, ide probna serija od 50tak komada da dovršim mjerenja na nultoj seriji.
Potrajalo je, a meni u kućnoj radinosti ne uspijeva izrada pločica, a nemam baš ni prostora u kući za to...
Stigle pločice! 
Mali update:
1. Električna shema je promijenjena radi uklanjanja problema smetnji pri velikom opterećenju baterije:

Pločice su stigle izrezane više nego što je trebalo jer nisam predvidio rezanje ćelijskih modula, ali su svejedno upotrebljive.
Vidi se kako je serijski izlaz jednog modula spojen na serijski ulaz idućeg:

Slika ćelijskog modula s gornje strane:

Slika ćelijskog modula s donje strane:

Mali update:
1. Električna shema je promijenjena radi uklanjanja problema smetnji pri velikom opterećenju baterije:

Pločice su stigle izrezane više nego što je trebalo jer nisam predvidio rezanje ćelijskih modula, ali su svejedno upotrebljive.
Vidi se kako je serijski izlaz jednog modula spojen na serijski ulaz idućeg:

Slika ćelijskog modula s gornje strane:

Slika ćelijskog modula s donje strane:

Ovi moduli se spajaju sa zicama?
Trebao si barem jednu stranu dizajnirat za pod saraf i ostavit zica opciju...
Time bi rijesio problem pricvrscivanja modula, a serijsku komunikaciju rijesit sa zicom koja se lota ili steka...
Ajd za bicikl baterije ima smisla, nadam se da ces napraviti auto verziju.
Trebas poradit na softveru i prikazu na androidu.
A di je LED?
Ajd jednu malu smd LEDicu sa predotporom paralelno R1...
Uglavnom odlican posao, zanima me daljnji razvoj situacije...
Trebao si barem jednu stranu dizajnirat za pod saraf i ostavit zica opciju...
Time bi rijesio problem pricvrscivanja modula, a serijsku komunikaciju rijesit sa zicom koja se lota ili steka...
Ajd za bicikl baterije ima smisla, nadam se da ces napraviti auto verziju.
Trebas poradit na softveru i prikazu na androidu.
A di je LED?
Ajd jednu malu smd LEDicu sa predotporom paralelno R1...
Uglavnom odlican posao, zanima me daljnji razvoj situacije...