VIKSA - samogradnja vjetrenače

Mali vjetrogeneratori
Barba

Post Postao/la Barba »

VIKSA je napisao/la:
Barba je napisao/la:
inch je napisao/la:Hoćeš reći da se ne može pratiti očima i brojati ? Nevjerojatno s obzirom na promjer i broj krila.

Zato sam mu i rekao da je učvrsti bolje.Velik je to promjer za onaj način učvrščivanja.Broj okretaja neče bit veči od 200 a i to če teško postič.
Pratimo.
Kakvo učvršćenje predlažeš? Vjerojatno da anker na tlu bude još dalje od stupa? Slažem se, ali tada bih ušao u plac od susjeda ;)
Temelji su bušeni svrdlom, 350 cm dubine fi 50 cm, armirani s 4 šipke fi14, vilice itd.. Ništa ih ne moze isčupat
Doduše sajle ću podebljat, jer nisam predvidio toliki rotor, njega sam pravio zadnjeg pa sam se malo polakomio.. Ponjelo me ;) prva zamisao je da bude promjera 170 cm

Stup je od čelične cijevi fi 80 mm, sa 10 mm debelom stijenkom. To je cijev za bušenje nafte ( takozvani tubing ) i vrlo je jaka, a i na kraju ima manđetnu tako ta vrlo lako mogu odvojiti gornji dio od stupa..
Preporucam ovu cijev za stup vjetrenjace..

Sad radim mehanizam da sam mogu spustiti i podici vjetrenjacu..tako da igra tek pocinje..

Evo par slika konstrukcije

slika
slika
slika

Imaš pravo , mislio sam na sajle (debljinu) i udaljenost od stupa.Ako nemaš prostora stavi jake sajle 14-16 mm.Tako je kod mene iako imam više prostora nego je za to potrebno.
Odgovori

Natrag na “Vjetrenjače”