Žbice
Eh sorry dugo nisam čitao...buba je napisao/la:PIKO kaj je sa felgom je li drži ? ili se niple izvlaće ????
Sve OK. Od kad sam promijenio nestali svi problemi....
Sve drži OK, niple su onako kako sam ih i stavio... dnevno pređem cca 30-40 km po "grbama" u Zg..
OT. čak je pala i prva žrtva, projurio na Vukovaskoj pored 5-6 goluba i jedan odlepršao ravno pod prednji kotač ....
Postavio bih jedno "glupo pitanje" ako bi se žice u el. motoru zamjenile sa aluminijskim žicama imali bi lakši motor ali motor nebi imao svojstva kao sa bakrenim žicama.debeli je napisao/la:Konačno sam kupio mašinu za valjanje navoja za 2,6 mm i za 4 mm debele žbice.
Čim stigne počet ćemo ih nuditi u svim dužinama i kompletne sa navojem i niplama.
12 G i 8 G.
Što ako bakar zamjenimo sa aluminijskim pobakrenim žicama, dobili bi lakši motor ali koliko bi takav motor izgubio na svojim "voznim" karakteristikama i dali je to uopće moguće?
Aluminijski motor bi bio teži za istu snagu, ili u tvom prijedlogu motor bi bio lakši, ali puno slabiji. Pobakreni aluminij nije dobra ideja zbog kontaktnog potencijala - spoj dva metala stvara struje koje ubrzavaju koroziju. Motor bi vjerojatno morao baciti nakon par godina. Ili premotati!m2 je napisao/la:Postavio bih jedno "glupo pitanje" ako bi se žice u el. motoru zamjenile sa aluminijskim žicama imali bi lakši motor ali motor nebi imao svojstva kao sa bakrenim žicama.
Što ako bakar zamjenimo sa aluminijskim pobakrenim žicama, dobili bi lakši motor ali koliko bi takav motor izgubio na svojim "voznim" karakteristikama i dali je to uopće moguće?