e-buba
Hvala, hvala! 
Namjeravao sam doci danas, ali spletom okolnosti ipak necu. Nadam se slijedece nedjelje...
A za ugoscavanje nema frke, samo kaj ebuba trenutno nije kod mene, a ni vrijeme nije bas za sjedit vani uz pivkana i pogled na uradak...
Sto se tice tehnickih pitanja, masa vozila trebala je po mojim planovima biti kojih bar 60-80 kg manja, tj. blizu originalne mase praznog vozila. Tak da je i mene pomalo iznenadio (neugodno) rezultat mjerenja u CVH.
Ono sto nisu mjerili, al su navodno izracunali
je max brzina. U realnosti 50 postizem u drugoj brzini bez ikakve muke (sjetit ce se neki da ju je vec i Colosus gonjao 40 i kusur), a u cetvrtoj e-buba moze potegnuti skoro do stotke (zasad izmjereno max 96-97 km/h), sto je cak i iznad mojih ocekivanja
Tako da bih doticni podatak u knjizici zanemario i svakako ne uzimao kao referentni.
Evo i par fotki (neke doduse nisu od finalne verzije, ali nisu ni daleko):

Sto se tice postupka prerade (koja je s prekidima trajala nesto vise od godinu dana) i legalizacije (cca dva mjeseca), svakako je potrebno imati entuzijazma, strpljenja i volje, ali i tacke zivaca. No na kraju je ipak zadovoljstvo imati vozilo koje ce se moci voziti po HR i izvan nje bez bojazni da ces muriji objasnjavati "kako i zasto" ako te zaustave. Stoga bih svakom tko se odluci na preradu i legalizaciju iste preporucio da vec unaprijed pocne sa psihofizickim pripremama za CVH i da to ne shvati kao demotivirajuci korak, upravo suprotno.
Namjeravao sam doci danas, ali spletom okolnosti ipak necu. Nadam se slijedece nedjelje...
A za ugoscavanje nema frke, samo kaj ebuba trenutno nije kod mene, a ni vrijeme nije bas za sjedit vani uz pivkana i pogled na uradak...
Sto se tice tehnickih pitanja, masa vozila trebala je po mojim planovima biti kojih bar 60-80 kg manja, tj. blizu originalne mase praznog vozila. Tak da je i mene pomalo iznenadio (neugodno) rezultat mjerenja u CVH.
Ono sto nisu mjerili, al su navodno izracunali
je max brzina. U realnosti 50 postizem u drugoj brzini bez ikakve muke (sjetit ce se neki da ju je vec i Colosus gonjao 40 i kusur), a u cetvrtoj e-buba moze potegnuti skoro do stotke (zasad izmjereno max 96-97 km/h), sto je cak i iznad mojih ocekivanja Evo i par fotki (neke doduse nisu od finalne verzije, ali nisu ni daleko):

Sto se tice postupka prerade (koja je s prekidima trajala nesto vise od godinu dana) i legalizacije (cca dva mjeseca), svakako je potrebno imati entuzijazma, strpljenja i volje, ali i tacke zivaca. No na kraju je ipak zadovoljstvo imati vozilo koje ce se moci voziti po HR i izvan nje bez bojazni da ces muriji objasnjavati "kako i zasto" ako te zaustave. Stoga bih svakom tko se odluci na preradu i legalizaciju iste preporucio da vec unaprijed pocne sa psihofizickim pripremama za CVH i da to ne shvati kao demotivirajuci korak, upravo suprotno.
Zadnja izmjena: DompaEV, dana/u 15 svi 2011, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
Prekrasan insekt! Čestitam na uspješnom poslu. Sve izgleda vrlo uredno. Vidim da ima još prostora za baterije. Koliko imaš sad i koliko namjeravaš imati jednog dana?
Zadnja izmjena: pkristo, dana/u 16 svi 2011, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.