Vakum pumpa

Pametni radni strojevi
Odgovori
zlotvor

Vakum pumpa

Post Postao/la zlotvor »

Pozdrav

Imam jednu malu i staru vakum pumpu koju bih volio/trebao osposobiti za rad. Ono sto znam je da trebam mijenjati lamele i dihtunge. Takodjer bi valjalo poravnati "glavu" osovine jer je prethodni vlasnik malo krvckao po njoj.
Ono sto ne znam je tocan model pumpe i tko je proizvodjac, te koliki je kapacitet pumpe.
Evo par slika:

slikaslika
slikaslika
slikaslika
Ovo gore je Ø 58mm. Jedna strana je sastrugana sto je posljedica ostecene "glave":
slika

Na motoru pise model: GE 5KHM4ONG3A. Na guglu nema nista pametno za taj naziv, rezultati su tipa:

Kod: Označi sve

bennett breathing products ge model 5khm4 sexy teen model thumbs do guys where sex 
i slicno.

Ako netko ima ideju sto i kako napraviti rado bih to prokomentirao ovdje.
Btw, motor je 115V (imam trafo za njega)

lp, Z
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Sto ce ti ta pumpa, i koji tlak zelis postici, ova pumpa mi izgleda kao suha pumpa (to i pise), jednostepena direct drive, nemres tjerat neki veliki vakuum sa njom par desetaka milibara, mozda i vise (vidim ove brtve jadne, ova glava nikad niie brtvla ko zna kaj), protok ispod 1 CFM sve u svemu mala pumpa ovak iz fotki, da si u kadar stavio jos i metar mozda bi bilo malo lakse procjeniti 58mm je fakat malecno...
Lamele ne trebas mjenjati, ima ih jos dosta provjeri povrsinu unutar tijela pumpe da li ima risove ili zube, ako nema onda samo malo poravnaj lamele finim smirglom na ravnom debelom staklu, neko bolje staklo, ne prozorsko sfrkano, pa malo jos finiji i voda (ako su potrosene ako su ok ni to ne moras), provjeri simeringe na osovini.
Imas boljih pumpi na hrelji za 100eura i manje...
Prave pumpe uljne nekad i dual stage...ovisi kaj tebi treba...
zlotvor

Post Postao/la zlotvor »

Bok Zega,

Treba mi za vacuum bagging, ali samo manjih stvari (nista preko cca 0.5m2) pa mi ni ne treba neki veliki kapacitet. Prema informacijama na West Systems stranicama dovoljno je oko 500-600mBar da bi se tehnika mogla uspjesno primijeniti.

Mozda bi cak i radila relativno dobro kada bih samo promijenio brtvu na rubu kucista jer su lamele ajmo rec' ok, iako bih ih ja promijenio. Sto koristiti za brtvljenje poklopca?
Brine me sto je grafitna brtva izglodana zbog neravnina na glavi. Smijem li glavu poravnati na neki nacin bez da dodatno ravnam i rub kucista?

lp, Z
nisde

Post Postao/la nisde »

Uzmi fino pumpu sa starog frižidera i bok, meni radi več godinama, sam pazi da ne ostane bez ulja jer pljucka ulje!
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

uzmi si motorić od centralnog zaključavanja iz auta - jednostavno i malo a ima snage i radi na obe strane (bocu od 2L pocucla dok si reko vakum)
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

nisde je napisao/la:Uzmi fino pumpu sa starog frižidera i bok, meni radi več godinama, sam pazi da ne ostane bez ulja jer pljucka ulje!
Definitivno preporuka, tih motora imas na sve strane, moze i od klime, ta ima i kapacitet, to ti je no brainer, ja sam ih koristio za pumpanje guma od bicikla i razne gluposti...
zlotvor

Post Postao/la zlotvor »

Vjerovatno ste svi u pravu, ali ima jedan veliki ali - ovu pumpu imam, bilo koju preporucenu moram nabaviti i vjerovatno platiti vise nego popravak ove stare.

Jos ako netko zna sto koristiti za brtvu...
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

?!?
KAd god su bili dani odvoza krupnih otpada ja sam znao doma navuci po 2-5 komada kompresora, i poklanjati ih ljudima kao ti koji ko da ne vide svuda oko sebe te stvari...
Sa time je gotovo
ccc
Odgovori

Natrag na “Ostali roboti i radni strojevi”