Imam identičan takav doma. Zamijenio je Raspberry pi kao kućni server (opet povećanje struje jer mi je opet za kućen potrebe bilo potrebno nešto jače od RPI-a).zega je napisao/la: 07 tra 2025, 02:37 Ne nego su ti se apetiti promjenili, recimo mojim starcima je dosta mini PC sa intel N100 sa 5W potrosnjom...
Apetiti se nisu promijenili. Od kad znam za sebe gejmam. Da bi danas gejmao sa istim lošim FPS-ima moram potrošiti više struje. Vrlo jednostavno. Na N100 ne mogu gejmati. Da mogu, bi.
Ja ne želim trošiti više struje, ali moram ako želim ostati na istoj razini korištenja stvari kao i prije.
Ljudi koji koriste laptope umjesto PC-a ne uštede ništa posebno. Mijenjaju ih dovoljno često da ne offsetaju razliku u potrošnji struje (PC ne koristi 100% napajanja ako ne radi teške poslove) a samo su još ograničeni da ih ne mogu nadograditi i raditi ozbiljnije stvari ako trebaju.
Kako god, tko god misli da će se trošiti manje struje zbog napretka tehnologije se vara. Isto kao i ubaciimetehnologije će nam omogućiti besplatnu struju. Stari moj....nemoš ti proizvest tolko jeftine (a kamoli besplatne) kolko ja mogu potrošiti na nešto što je meni korisno.