Punjači za vozila u regiji

Lokacije i sve o punjenju baterija
stjepan

Post Postao/la stjepan »

sarakuzza je napisao/la:Zašto punionice oduzimaju javna parkirna mjesta.
Nisu to invalidi da im se MORA osigurati mjesto.
Iz istog razloga zašto se na nekim parkiralištima dozvoli bircevima da stave svoje stolove na par parkirnih mjesta, ili se uzme par parkirnih mjesta da se napravi fast food itd.
Ne MORA se napraviti punionica, no kao i ovo navedeno drugo, želi se napraviti a kako raste broj BEV-ova na ulicama, biti će i potreba veća pa samim time i želja.
sarakuzza

Post Postao/la sarakuzza »

Ako nisi znao, bircevi plaćaju ta parkirna mjesta gradu/općini.
Nisi znao?

Tko plaća EV mjesta?
sarakuzza

Tomy B. je napisao/la:Hoćeš reći da nisi protiv toga da ljudi blokiraju punionice?
Apsolutno sam protiv uzurpiranja javnih površina za korist bilo koje (male) grupe ljudi.
Tko plati neka koristi.

Na privatnom parkingu neka je volja vlasnika.

Nemojte slučajno spomeniti osobe sa invaliditetom.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Punjači su komercijalni. Nude JAVNU uslugu. Komercijalni javni punjači stvaraju porez. Nema đabe ništa.
Pazi ti to...uzurpiranje javnih površina.....kakva mentalna gimnastika samo zato jer ti se nešto ne sviđa.
sarakuzza

stjepan je napisao/la:Punjači su komercijalni. Nude JAVNU uslugu. Komercijalni javni punjači stvaraju porez. Nema đabe ništa.
Pazi ti to...uzurpiranje javnih površina.....kakva mentalna gimnastika samo zato jer ti se nešto ne sviđa.
Generira parking mjesto prihod/porez ako se naplaćuje? Naravno da je.

Plaća li se najam tog mjesta za parkiranje i punjenje od strane pružatelja usluge kao što rade kafići kad pružaju uslugu kafenisanja?
Koliki prihod ide u lokalnu upravu (oko 0)

Nije ovo nikakva mentalna gimnastika, ne treba nikome ništa džaba ustupati.
I odakle ti da mi se nešto ne sviđa?
Zašto mi stavljaš riječi u usta?

Ima li smisla da pola kvartovskog parkinga okupira neka firma za džaba? Naravno da nema, zato ona "rezervirana" mjesta plaćaju dosta skupo, kako i treba biti.

I da, zakon predviđa kaznu za one koji ne pune vozilo a parkirani su na mjesto koje je označeno takvom tablom.
Treba ga poštovati.
Nema smisla po meni.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Pa mentalna gimnastika. Parkinzi se mijenjaju non stop, dodaju se razno razne pizdarije non stop, velika većina toga se ne naplaćuje.
Da se sve radi samo oko prihoda, onda bi parkinge pretvorili u birceve ili rentali za tko zna koji drugi kurac, ne bi uopće parkirali aute, jer eto, veća zarada. Ali javni interes se ne svodi uvijek na zaradu, već na javnu uslugu a punjači su upravo to. Javna usluga.
sarakuzza

Sad ti izvodiš mentalnu gimnastiku.

U popularnim ulicama manjih gradova 50% parkinga tih ulica je pod najmom štekata tj terasa od kafića. I znam iz prve ruke kako se s tim radi i plaća. Odakle ti da se većina toga ne naplaćuje?

Ako ne možeš platiti onda nemaš poslovni model koji to može pokriti, prodaji kavu unutra u prostoru.

Isto i punjač, zašto bi HEP montirao punjač na mjesto parkinga koje će oni prihodovati novac za punjenje a to mjesto nitko ne plaća.
Ajd malo izgimnasticiraj logiku pa se javi.

btw javna usluga ne može biti podređena niti 1% ljudi koji ni po kojem kriteriju ne spadaju u ugrožene skupine.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Na privatnom parkingu Kauflanda je njihova punionica i njihova volja da su tih par mjeste odvojili za punjac.

Za javna parkiralisna mjesta ne znamo kako se regulira izmedju npr. Grada i HEP-a cija je punionica.
Ako nekoga brine to da li HEP/T-com/netko treci placa za to parkirno mjesto, onda postoje druge instance gdje se moze pitati, istrazivati i tjerati pravdu.

A kako god da su to regulirali, jednom kada se to mjesto oznaci da pripada punionici, onda spada pod ZOSPNC gdje lijepo kaze da se ne smije pakrirati na mjestu za punjenje ako se ne punis.
sarakuzza

Pročitaj opet pa ćeš vidjeti da javna usluga ne može biti u parkingu kauflanda. To je njihovo. O tom nitko ne priča.

Al nebitno, zakon je takav kakav je, puno bitnije stvari postoje od punjača koji zauzimaju javne parkinge.
Sva sreća pa se nitko ne parkira i samo ušteka (bez punjenja) na free parking. Da da...ima i toga

:)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Punjači "ne zauzimaju javne parkinge" kao što "parking ne zauzima javno zelenilo" ili kao što "mjesta za invalide zauzimaju parking mjesta" ili išta slično. Sve te stvari se grade jer su potrebne i zato jer su javna usluga, a ima ih pre malo ili pre više zavisno od toga koga pitaš.
Punjači na javnim parkinzima su javna usluga i to je to. Da li ih ima pre više ili pre manje je skroz druga stvar. Netko može reći da ima previše mjesta za invalide, netko da ih ima pre malo, netko da ima previše zelenila u nekim kvartovima a pre malo parkinga, netko da ima previše parkinga a pre malo zelenila.

To je osobna preferenca pojedinaca. Tvoja je takva kakva je i sve se svodi na to da ti sada želiš opravdati svoje razmišljanje razno raznim izjavama.

Npr. jedan moj unpopular oppinion. Ja mislim da zelene površine "zauzimaju mjesta za potrebni javni parking" konkretno u naselju Trnsko u Zagrebu. Naselje sa jako puno zelenila a ekstremno malo parkinga. No nikad to ne bi širio naokolo kao jedino točno i optuživao da za zbog manje (ljudi koji koriste te livade....a koristi ih jaaaaako malen postotak ljudi) nešto radi na uštrb većine.
Shvaćam da je to moja stvar i shvaćam da se stanovnici Trnskog moraju sami dogovoriti sa sobom što žele i što im treba te da će jedan dio uvijek biti nesretan sa odabranim. Jbg. Demokracija.
riba

Post Postao/la riba »

Vidim da nekim likovima i dalje nije jasno da nam je svima u interesu da se vozi što više el. vozila umjesto onih na unutarnje izgaranje, što uključuje i javne punionice. Njih nitko ne mora platiti, jer alternativu plaćamo vlastitim zdravljem, i svi bismo trebali biti za smanjenje lokalnog zagađenja, buke, temperature itd. Ali ne, frane iz omiša voli udisati nox iz dizela koji mu je već previše spržio mozak očito.

Stjepane džabe mu se trudiš objasniti (iako jako cijenim to), ali ako ne ide ne ide jbg :|
sarakuzza

Koji brainwashing. Tako možeš opravdati doslovno svaku stvar koja ti padne na pamet.

Zašto ne uvedemo besplatan javni prijevoz svima koji bi se financirao od svakog vlasnika vozila te registarske oznake, bez obzira na pogonsko gorivo?
To bi imalo više efekta za kvalitetu života u gradu od rezerviranja parkinga za promile ljudi.

Al ne....udari ti na moj mozak i NoX :plazi:
Kad nemaš šta onda vrijeđaš ;)
stjepan

Post Postao/la stjepan »

sarakuzza je napisao/la:Koji brainwashing. Tako možeš opravdati doslovno svaku stvar koja ti padne na pamet.

Zašto ne uvedemo besplatan javni prijevoz svima koji bi se financirao od svakog vlasnika vozila te registarske oznake, bez obzira na pogonsko gorivo?
To bi imalo više efekta za kvalitetu života u gradu od rezerviranja parkinga za promile ljudi.

Al ne....udari ti na moj mozak i NoX :plazi:
Kad nemaš šta onda vrijeđaš ;)
Punionice nisu rezervirani parking. Čak niti za BEV-ove. One su javna usluga rastućem broju električnih vozila.
sarakuzza

Ako imaš parking sa 10 parking mjesta.
Sada imaš 8 parking mjesta i 2 su isključivo za BEV punjenje.

Što me sprječava da tu parkiram auto i samo spojim kabel u utičnicu, ne mora se ni puniti?
I da, to rade.

Drugo pitanje, zašto javnost sada nema 10 parkirnih mjesta nego 8, tko to plaća i kako se razlika pokrije.

Koliki je postotak BEVova u prometu u RH?
stjepan

Post Postao/la stjepan »

sarakuzza je napisao/la:Ako imaš parking sa 10 parking mjesta.
Sada imaš 8 parking mjesta i 2 su isključivo za BEV punjenje.

Što me sprječava da tu parkiram auto i samo spojim kabel u utičnicu, ne mora se ni puniti?
I da, to rade.

Drugo pitanje, zašto javnost sada nema 10 parkirnih mjesta nego 8, tko to plaća i kako se razlika pokrije.

Koliki je postotak BEVova u prometu u RH?
Što te sprečava da se sparkaš na punjač i spojiš a ne puniš? Pa ista stvar koja te sprečava da se sparkaš na invalidsko mjesto.
Stvar se zove zakon. Hoće li te netko prijaviti? Ne znam. Nadam se. Za oba slučaja. Ti možeš misliti da je uzeto previše mjesta za punjače i/ili invalide te da zbog toga ima pre malo parkinga, to je skroz ok. Takve probleme rješavaš sa lokalnom samoupravom i pokušaš sa ostalim sugrađanima promijeniti.
Ako nema dovoljno sugrađana koji razmišljaju kao ti, shvatiš da si u manjini i ideš dalje.
Odgovori

Natrag na “Punionice”