Tko ti je to radio

Pa ne bas, jer hep ama bas nema nikakve koristi od preuzete energije.sarakuzza je napisao/la:Po meni je takav obračun i više nego pošten. 20% je naknada da imaš neograničenu bateriju.
Uvijek je opcija i 1 tarifni model kome se može isplatiti....vjerojatno ti je dobar dio obračuna na trošak druge tarife koja se od pretplate oduzima u full iznosu (sa naknadama)
Potpuno netočno. Ne mora (i ne) kupuje. Možda zakupljuje - nije isto! Dimenzionirati sustav - to je druga priča. Ovo da kućni solarni kWh ide u toplinu - niti blizu (osim gubitaka pretvorbe i distribucije). Ta energija samo rasterećuje posljednji distribucijski transformator u lancu.fire je napisao/la:
Znaci hep ne moze racunati na male solare i njihovu energiju(jer moze doci oblak, moze vlasnik upaliti klimu ....). Znaci hep mora kupiti istu kolicinu struje od ozbiljnih proizvodaca (stabilnih) bez obzira kolko mali proizvodaci predaju u mrezu.
Bas sam htio reci, "naletio oblak" je u biti sum kada se radi o vecoj povrsini tipa opcina ili zupanija...stjepan je napisao/la:i "naletio je oblak" priču jer će uvijek negdje biti neki oblak i uvjek će negdje biti sunca (i tu ne mislim samo lokalno grad ili čak i manju državu....elektre su povezane šire od jedne države).
džabe ti je ovom liku išta objašnjavat, on se "kuži"niram69 je napisao/la:Potpuno netočno. Ne mora (i ne) kupuje. Možda zakupljuje - nije isto! Dimenzionirati sustav - to je druga priča. Ovo da kućni solarni kWh ide u toplinu - niti blizu (osim gubitaka pretvorbe i distribucije). Ta energija samo rasterećuje posljednji distribucijski transformator u lancu.fire je napisao/la:
Znaci hep ne moze racunati na male solare i njihovu energiju(jer moze doci oblak, moze vlasnik upaliti klimu ....). Znaci hep mora kupiti istu kolicinu struje od ozbiljnih proizvodaca (stabilnih) bez obzira kolko mali proizvodaci predaju u mrezu.
//Marin