stjepan je napisao/la:Punim ga kako kada. Nekada prođe mjesec dana i više da ne punim uopće doma i da punim samo na DC punionicama (većinom 50kw i 25kw, zavisno od shopping centra / dućana gdje žena ide). Nekada isključivo doma. Sveukupno, puno više na DC-u nego doma.
Sad baš gledam u app-u, u zadnjih godinu dana, 31% napunjeno doma, 10% supercharger, 59% "vani" (ovi besplatni po dućanima i shopping centrima).
Kad punim doma, onda punim ne znam...kad padne na 20-40%, kako koji puta i zavisno o tome da li znam da ću ići sutra negdje dalje ili ne.
Što se sentry-a tiče, ima opcija negdje koja kaže: "ne pali se na poziciji Home", tako da je skroz ugašen doma, a kad sam negdje vani je upaljen.
Evo baš jučer i sam našao to da sentry ne radi doma i nu čuda od 21h jučer do maloprije niti 1% nije pao....
Ja imam auto niti 2 tjedna i već sam napravio 1000KM, uspio sam to sve napunit na besplatnim punionicama

Kako doma imam jednofazni priključak, kontam da će bit presporo...
ako sam dobro skužio onaj mobilni šuko punjač maksimalno može povuć oko 3.7 KW (minus neki 10-15% gubitci).
Pošto se grijem na struju (inverter klima), trenutno izbjegavam punjenje doma jer i taj inverter zna povuć toliiko kad radi defrost.
Hvala na savjetima