Wulling - najprodavanji električni automobil na svijetu

JAC, NIO, BYD, MG, XPeng, Geely, Li Auto, Xiaomi
pkristo
Kontakt:

Wuling Bingo!

Post Postao/la pkristo »

Wuling bi uskoro trebao izbaciti još jedan automobil s cijenom ispod 10000 USD: https://thedriven.io/2023/01/31/another ... hatchback/
Za razliku od Hongguang Mini EV ovo je dugačko skoro 4 metra i daje kudikamo bolju zaštitu u slučaju sudara. I izgleda privlačno. S baterijama od 17.3 i 31.9 kWh imat će i sasvim pristojan domet. Snaga od 30 ili 50 kW. Ovaj jači i s većom baterijom bi već bio znatno skuplji (oko 13600 EUR u Kini, a koliko bi koštao u Europi ne zna nitko). Mislim da je pitanje trenutka kad će jeftini (i vrlo kvalitetni) kineski automobili preplaviti Europu, osim naravno ako EU stavi neke ogromne carine kako bi zaštitila domaću autoindustriju. Ali čak i u tom slučaju Kinezi mogu raditi automobile u EU i ponuditi ih barem po sličnoj cijeni kao u Kini obzirom kako je cijena radne snage u jednoj Rumunjskoj (EU) znatno niža od one u Kini.
Ovo će biti jako zanimljivo desetljeće. Utrka se zahuktala.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

www.youtube.com/watch?v=8y5Ew_Ex2GI

Cijene padaju ( u Kini).

Još uvijek najprodavaniji, i sa sve većim rastom prodaje.
pkristo
Kontakt:

Hongguang mini EV

Post Postao/la pkristo »

Taj mali Hongguang mini EV mi nije baš drag. Nije loše napravljen, ali ne bih volio biti u njemu u slučaju nesreće. Ovo je već ozbiljnije jer ima skoro 4 metra. Taj mali mini EV i sad lepeza novih, većih bi mogao biti vjetar u leđa Wulingu da se odluči u ekspanziju prema Europi. No za sada ne mogu zadovoljiti potražnju ni u Kini pa im to nije napeto.
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

kada god spominjete te male jeftine autiće, meni je na pameti: "što fali dačiji spring?"
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Ništa, osim što je 3-5 X skuplja, a jako mali % stanovnika ove planete si može kupiti auto skuplji od 5000 Eur.

Znam da su je Talijani uspijevali kupovat ispod 10 000 EUR.

Moj Peugeot 106, upravo napravio 30 000 km, pa sam kupio još 2 komada Peugeot Partnera.

Nova baterija za 106 košta ispod 2000 Eur, za domet cca 250 km.
ili 4000 Eur za 500+ km

Te cijene trenutno nitko ne može postići, a bitno jeftinije ćelije su najavljene za ovu godinu.

Wuling je nešto na tom tragu. Mali i lagani, ,mala potrošnja, moguće promjeniti čelije doma, sporo punjenje za doma.

90 % ljudi nikada više od toga neće niti trebati.
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

Ništa, osim što je 3-5 X skuplja...
od čega je 3-5x skuljpa? piše da je
jači i s većom baterijom bi već bio znatno skuplji (oko 13600 EUR u Kini,
Spring je 23 700 € u RH.

Kakve veze sad ima 106 i slična vozila stara 20 godina u koju je složena DIY baterija?

90 % ljudi nikada više od toga neće niti trebati.
Želje i potrebe, i sam bih volio malo više naginati potebama...
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Tomy B. je napisao/la:
Ništa, osim što je 3-5 X skuplja...
od čega je 3-5x skuljpa? piše da je
jači i s većom baterijom bi već bio znatno skuplji (oko 13600 EUR u Kini,
Spring je 23 700 € u RH.

Pobrkao si 2 Različita auta.

Kakve veze sad ima 106 i slična vozila stara 20 godina u koju je složena DIY baterija?

Ima takve veze, što su napravljeni tako da budu što lakši i što jednostavniji i u oba se može staviti DIY baterija koja nema CAN-BUS komunikaciju sa ostatkom auta, pa se može doma promijeniti jedna čelija , ako treba.
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

moguće da sam nešto pobrkao, govorim o
Wuling Bingo VS Dacia Spring
32 kWh VS 27 kWh
13 600 € u kini VS 23 700 € u RH

podržavam DIY (napravio sam par bicikala, vozio prepravljenu corollu iz 91., složio sam oko 25 kWh i imam neke kineske all in one invertere...), ali ne vidim smisao u usporedbu gurati DIY stvari, isto tako kada kupuješ stan u ZG ne gledaš koliko te košta kvadrat vikendice koju sam zidaš
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Ha,ha istina....

povukle me slične dimenzije,performanse i sporo punjenje.

Sorry, neću više nikad...
pkristo
Kontakt:

Post Postao/la pkristo »

Tomy B. je napisao/la:moguće da sam nešto pobrkao, govorim o
Wuling Bingo VS Dacia Spring
32 kWh VS 27 kWh
13 600 € u kini VS 23 700 € u RH

podržavam DIY (napravio sam par bicikala, vozio prepravljenu corollu iz 91., složio sam oko 25 kWh i imam neke kineske all in one invertere...), ali ne vidim smisao u usporedbu gurati DIY stvari, isto tako kada kupuješ stan u ZG ne gledaš koliko te košta kvadrat vikendice koju sam zidaš
Dacia Spring je kineski auto koji se u Kini godinama prodaje po imenom Renault K-ZE. OK je, ali je već tehnoiloški zastario. Stara tehnologija baterija uz zračno hlađenje baterija (očito iz prve generacije Zoe/Leaf), proizvodi se od cca 2018. Preskup za ono što nudi. Wuling Bingo će u Kini stajati između 80000 i 120000 RMB (cca 10-15 k eura) uz znatno bolju tehnologiju od Dacie Spring. Obzirom kako je Wuling partner s GM-om mogli bi vidjeti njihove aute za koju godinu i u Europi.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Samo da se ne pogubimo .
Ovo je rubrika za Wuling mini EV, najprodavaniji auto na svijetu, kojemu je ovih dana cijena spuštena za 10 % , pa sada košta ispod 4000 USD U KINI.

Wulling proizvodi i veće i skuplje modele...

E sad zašto se Identičan auto u EU pokušava prodavati 3X skuplje od Kineske cijene, sasvim je druga tema.

https://nikrob.lt/
BB

Post Postao/la BB »

debeli je napisao/la:Samo da se ne pogubimo .
Ovo je rubrika za Wuling mini EV, najprodavaniji auto na svijetu, kojemu je ovih dana cijena spuštena za 10 % , pa sada košta ispod 4000 USD U KINI.

Wulling proizvodi i veće i skuplje modele...

E sad zašto se Identičan auto u EU pokušava prodavati 3X skuplje od Kineske cijene, sasvim je druga tema.

https://nikrob.lt/
Pošto kad pomeneš neko auto ovog tipa obično svi potegnu priču o NCAP, e sad da i ja dam ošaljiv odgovor na tvoje pitanje:
Zato što ovaj ispunjava EU homologaije i NCAP zvjezdice :smijeh: :smijeh1:

Naravno da od toga nema ništa, već je kao i uvijek i u svemu u pitanju pohlepa koja se dalje opravdava sa raznim CE, NCAP, homologacijama i ko zna čime sve ne... ;)
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Reket...
Ako je ljudima stalo do zvjezdica onda ce kupovati aute po zvjezdicama, cim krenes uvjetovati, to je reket!
Tako ako pogledas JDM su japanski auti radjeni iskljucivo za japansko trziste, neki su jeftiniji i to su cesto verzije modela koje mi tu mozemo kupit samo su nadogradjeni da prodju testiranja i dobiju zvjezdice, neke modle ne mozes naci izvan Japana... Cijela ta igra sa zvjezdicama i standardima je regulacioni reket da sprijeci nove igrace da presisaju stare i bogate, jer prag prelaska je prilicno visok... Na neki nacin je pogurao sigurnosne standarde opcenito ali to bi se dogodilo ionako! Opet sa druge strane kad pogledas drzi neke djelove auto industrije zakljucane u proslosti, prije si mogao kupit LED zarulje za kucanstvo nego u autima, ili pogledaj auto radio/infotainment nikako da poprati tablete i telefone a nije tesko, nego nema inicijative, prodaje se ionako...
Apple je prvi fasovao u antireket tretmanu https://youtu.be/iJ1hEeD-7tQ
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Nisam siguran da bi se "desilo ionako". Kapitalizam ne funkcionira na način da maksimizira sigurnost osim ako sigurnost ne donosi najveći profit (ako se ne baviš prodajom sigurnosti, što auto proizvođači svakako ne rade).

Kapitalizmu je svakako potrebna regulacija jer se vrlo lagano pretvori u monopol u kojem veliki blokiraju male na daleko agresivnije načine nego bilo kakva regulacija.

Sada na žalost živimo u nekom međustanju u kojem su se veliki ubacili u regulaciju toliko da ju dodatno kompliciraju i koriste kao defenzivni mehanizam.

Ako moram birati svijet sa ili bez regulacije, definitivno biram ovaj sa regulacijom.

Ono što trebamo je svakako boriti se za promjenu iste da bude bolja za nas potrošače.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Slažem se sa svime izrečenim ali 90%, evo npr usporedba kineskog tržišta automobila koje nema tako jaku sigurnosnu regulaciju, i zapadnog svijeta, koja je bolja opcija pogotovo za siromašnije građane, bogati i dalje mogu kupit najbolje najsigurnije, sa najviše zvjezdica i u Kini, ali oni manje imućni mogu kupit nešto jeftinije, manje sigurne proizvode koji im olakšavaju život, na zapadu je cijeli taj segment odsutan, ne postoji jer su ga regulatorne agencije jednostavno zabranile...
Odgovori

Natrag na “Kineski”