Tesla model 2
Tesla model 2
Biti će proizvođena u količinama koje nadmašuju sve ostale modele zajedno.
www.youtube.com/watch?v=v6Xx_0YrKMk
www.youtube.com/watch?v=v6Xx_0YrKMk
I definitivno se neće zvati model 2 ako je vjerovati Elonu. Fora mi je što je Musk 2015-e rekao da vidi čist put do Tesline vrijednosti od 700 mlrd dolara do 2025. To se dogodilo već 2020-e!!! No sad vidi još čišći put do 4.4 bilijuna (na engleskom trilijuna) dolara i to bez Optimus robota!!! Uz Optimus nije teško zamisliti 10x u odnosu na današnju cijenu. Sviđa mi se što ne spominje više nikakve vremenske okvire. Bit će. Bez brige. Prekrasno vrijeme za kupnju dionica Tesle posebno jer je dionica izudarana zbog kupnje Twitera što će Musk financirati prodajom dionica Tesle. Ljudi, kupite si dionicu Tesle dok je još ovako jeftina. Nećete požaliti. Valjda će ovaj post biti ovdje i za nekoliko godina pa će služiti kao podsjetnik na propuštenu priliku.
Ima takvih postova (kupite dok je jeftino) ovdje od prije, pa ne vidim zašto ne bi i ovaj. Ja sam uletio kao u ništa drugo do sada i to bez Optimusa. Čisto na bazi auta, FSD-a i spremanja energije. Energija bi mogla biti vraški posao u budućnosti. Kad gledam ovako, ne znam što bi moglo biti jači biznis. Spremanje energije ili lvl3 FSD. Auti su tu još najmanje bitni.pkristo je napisao/la:I definitivno se neće zvati model 2 ako je vjerovati Elonu. Fora mi je što je Musk 2015-e rekao da vidi čist put do Tesline vrijednosti od 700 mlrd dolara do 2025. To se dogodilo već 2020-e!!! No sad vidi još čišći put do 4.4 bilijuna (na engleskom trilijuna) dolara i to bez Optimus robota!!! Uz Optimus nije teško zamisliti 10x u odnosu na današnju cijenu. Sviđa mi se što ne spominje više nikakve vremenske okvire. Bit će. Bez brige. Prekrasno vrijeme za kupnju dionica Tesle posebno jer je dionica izudarana zbog kupnje Twitera što će Musk financirati prodajom dionica Tesle. Ljudi, kupite si dionicu Tesle dok je još ovako jeftina. Nećete požaliti. Valjda će ovaj post biti ovdje i za nekoliko godina pa će služiti kao podsjetnik na propuštenu priliku.
Što se novog modela tiče, to da će se taj najjeftiniji model prodavati najviše je više nego logično, pitanje je samo kada.
Ja vidim dvije opcije.
a) pad potražnje za sadašnjim modelima (prvenstveno Y i 3)
b) izgradnja nove (jedna ili dvije su najavljene) tvornice koje bi štancale samo te modele, kao što nove tvornice štancaju većinom Y
Niti a) niti b) ne vidim kao opciju unutar recimo 2 godine. Potražnja bi još i mogla pasti, ali ne dovoljno da bi se taj novi model počeo proizvoditi u ekstremno velikim količinama. Najvjerojatnije kombinacija a) i b). Kad se završi nova tvornica i kad se dio kapaciteta starih tvornica prebaci na taj novi model. Tako da ne mislim da će taj model baš uskoro na cestu.
Taman da moja žena položi vozački

Taman negdje pred kraj isteka garancije baterije na Koni...stjepan je napisao/la:Što se novog modela tiče, to da će se taj najjeftiniji model prodavati najviše je više nego logično, pitanje je samo kada.
Ja vidim dvije opcije.
a) pad potražnje za sadašnjim modelima (prvenstveno Y i 3)
b) izgradnja nove (jedna ili dvije su najavljene) tvornice koje bi štancale samo te modele, kao što nove tvornice štancaju većinom Y
Niti a) niti b) ne vidim kao opciju unutar recimo 2 godine. Potražnja bi još i mogla pasti, ali ne dovoljno da bi se taj novi model počeo proizvoditi u ekstremno velikim količinama. Najvjerojatnije kombinacija a) i b). Kad se završi nova tvornica i kad se dio kapaciteta starih tvornica prebaci na taj novi model. Tako da ne mislim da će taj model baš uskoro na cestu.

10 puta jeftinije
Odličan osvrt na nedavno predavanje koje je futurist Tony Seba držao. Do sad su mu sva predviđanja bila savršeno točna iako su ga ispočetka ismijavali kad bi izašao u javnost s istima. On predviđa da će do kraja desetljeća biti 10 puta jeftinije (a ujedno i praktičnije) imati pretplatu na robotaxi uslugu nego posjedovati vlastiti automobil. Baš kao s konjima danas. Fora.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qX3S4es9QvM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qX3S4es9QvM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Re: 10 puta jeftinije
A šta kaže za ženu? Jeli jefitnije imati ili je bolje iznajmiti?

Tony Seba
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FP08oMcbuJ8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Treći dio izlaganja
Treći dio izlaganja