Mitsubishi i-MiEV

Završene samogradnje i registracije
eltico

Post Postao/la eltico »

Još jedna registracija je prošla. Sad ima nešto preko 131000km i 8 godina. Mi smo napravili cca 70.000. Znači istekla je garancija na bateriju (da sam kojim slučajem išao na servise).

Sin ga koristi za odlazak na posao, a budući da je promjenio posao od 1.4. ide Valbanodon - Rovinj i nazad, ukupno 75km 6 dana u tjednu. Kaže da ga ostali sudionici tjeraju na 80 i više km/h (mene sigurno nebi) pa mu ostane ljeti cca 20ak km kad se vrati. Budući da se to smanjuje s temperaturom, pitanje je kako če na posao ubuduće.
Iako radi u Turističkom naselju gdje koriste EV(golfcart, e-scootere NIU) direktor zabranjuje dopunjavanje u naselju za djelatnike osim kad je teeeeška sila :roll:

Trošak reg. cca 1750kn
Eventualno bi trebalo prednje gume mjenjati zbog starosti.
Willys

Post Postao/la Willys »

Samo peglaj!

Ali baš je glupo da se ne može dopuniti tamo - totalno suprotno onome čemu svi naginjemo :(
sarakuzza

Post Postao/la sarakuzza »

Pitanje je jel imaju mogućnost naplate punjenja?

Ili je on planirao besplatno?
Willys

Post Postao/la Willys »

sarakuzza je napisao/la:Pitanje je jel imaju mogućnost naplate punjenja?

Znam da je to velik problem u svim firmama...neke daju besplatno, neke uopće nedaju...ima svega. Pomalo se ide k cilju ali treba vremena...
creatin

Post Postao/la creatin »

Willys je napisao/la:

Znam da je to velik problem u svim firmama...neke daju besplatno, neke uopće nedaju...ima svega. Pomalo se ide k cilju ali treba vremena...
Neka stave mjerace, pa koliko napunis toliko platis.
eltico

Post Postao/la eltico »

Biti če da sam sina "pogrešno" odgojio, ali takav sam i ja.
Inače u tom naselju je u funkciji zamjenika šefa održavanja, ali nema protekcija :)
Nisam bio tamo, ali vjerujem da nemaju ni solarnu elektranu. Punionicu svakako nemaju! Sve to ovisi o vodstvu, a klasično razmišljanje je vjerujem "bolje da ništa ne poduzimam novoga nego da me za nešto prozovu. Plaća i tako ide".
sarakuzza

creatin je napisao/la:
Willys je napisao/la:

Neka stave mjerace, pa koliko napunis toliko platis.

I onda moraš imati odobrenje za prodaju el.energije, napraviti el.projekt, platiti ugradnju......za firmu je to dosta kompliciranije od provlačenja vodiča i montiranja wallboxa.

golfcart i romobili su vjerojatno u renti

još će proći puno dana dok se auta ne budu mogla štekati na svakom mjestu. Samo skeniraš karticu/app i punjenje krene. Platiš koliko potrošiš. Svako parkirno mjesto da ima par kw punjač.......jednog dana
creatin

Post Postao/la creatin »

sarakuzza je napisao/la: I onda moraš imati odobrenje za prodaju el.energije, napraviti el.projekt, platiti ugradnju......za firmu je to dosta kompliciranije od provlačenja vodiča i montiranja wallboxa.

još će proći puno dana dok se auta ne budu mogla štekati na svakom mjestu. Samo skeniraš karticu/app i punjenje krene. Platiš koliko potrošiš. Svako parkirno mjesto da ima par kw punjač.......jednog dana
Pa samo kontrolno brojilo da zna koliko se potrosilo, pa plati firmi koliko bi to ispalo u kunama i ne nuditi punjenje svima.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Probaj to objasniti tetama u knjigovodstvu.
sarakuzza

creatin je napisao/la:
sarakuzza je napisao/la: I onda moraš imati odobrenje za prodaju el.energije, napraviti el.projekt, platiti ugradnju......za firmu je to dosta kompliciranije od provlačenja vodiča i montiranja wallboxa.

Pa samo kontrolno brojilo da zna koliko se potrosilo, pa plati firmi koliko bi to ispalo u kunama i ne nuditi punjenje svima.

Ne znam jel stvarno misliš da ovo može ići tako u bilo kojem obliku knjigovodstva ili se nadaš.

Naravno da ne može.

Druga je stvar da mu se može dogoditi da se puni na račun firme (namjerno nisam napisao besplatno) što nitko normalan neće dopustiti. Osim možda ako je državna firma.
Tada se punjenje ne pravda nikom.

Dakle opcija je ili jako komplicirano ili nikako :D
eltico

Post Postao/la eltico »

Zapravo, rješenje je ugradnja javne punionice na parking izvan kampa (gdje i inače parkiraju radnici) pa nek puni tko želi platiti,...
Ali ne razmišljaju o tome.
Budući da je i jedna direktorica kupila e-moku, kad malo pohvata stvari oko EV, možda se nešto bude desilo. :)
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

eltico je napisao/la:Budući da je i jedna direktorica kupila e-moku, kad malo pohvata stvari oko EV, možda se nešto bude desilo. :)
To je naizgledniji scenarij kada vise nije samo "necija tudja briga".
BB

Post Postao/la BB »

Ili uzmeš ovako nešto https://www.lensunsolar.com/Products/So ... uct_id=444
:D

malo ga obići i privezati ;)
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Osim sto je gnjavaza, i cijena je prava sitnica :$749.00
slika
BB

Post Postao/la BB »

Sunce nemilice razbacuje svoju energiju, šteta to ne prikupiti i pretvoriti u nešto dometa (nešto kontam da bi ovdje bilo 15-tak kilometara za smjenu.

Ili kupiti one fleksibilne panele i zalijepiti na krov a možda i na haubu pa nek stalno po malo dopunjuje ;)

Što se tiče gnjavaže, SUS motor je odavno izmišljen ili neki dosta skuplji električar
A što se tiče cijene, taj sport (imanje električnog auta) i nije nešto jeftin. Na kraju se sve svodi na pare i na pravila (to košta a i neko ti drugi ne da jer njega košta, ili je protiv pravila - ne možeš ni da platiš sve da hoćeš, itd..). Uglavnom svijet je jednostavan, ali ga čovjek komplikuje... ;)
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”