UPS za garazna vrata

Baterijski paketi, ćelije i BMS
Odgovori
creatin

UPS za garazna vrata

Post Postao/la creatin »

Nabavio motoric za podizanje garaznih vrata pa si hocu sloziti backup u slucaju nestanka struje, palo mi na pamet staviti nekakav UPS.
Motor nazivno trosi 200W, ako bi stavio nekakav UPS koji podrzava 360-450W da li bi radilo? Po svim parametrima bi, ali nisam siguran posto su svi UPS-ovi za kucnu upotrebu modified sinewave kako i da li bi utjecalo na rad motora?
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Pure sine UPS su skuplji i pitanje koliko ti baterija drzi - ovak nekaj stavis na obican accu sa floating punjacem 13.6V:

https://www.banggood.com/1000W-DC-12V-t ... rehouse=CZ
creatin

Post Postao/la creatin »

Znaci ne preporucas Mod sinewave UPS?
Zna se tu i tamo dogoditi da struje nestane, pa da se bas u tom trenutku ne dogodi da sam u garazi pa ne mogu vrata zatvoriti ili otvoriti.

Gledam nekakav od 500 kn, 480W, po specifikaciji na 200W moze izdrzati 9 minuta, vrata se otvaraju 20-30 sekundi i zatvaraju isto toliko, samo sto je modificirani sinus, nije cisti.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

creatin je napisao/la:Znaci ne preporucas Mod sinewave UPS?
Zna se tu i tamo dogoditi da struje nestane, pa da se bas u tom trenutku ne dogodi da sam u garazi pa ne mogu vrata zatvoriti ili otvoriti.

Gledam nekakav od 500 kn, 480W, po specifikaciji na 200W moze izdrzati 9 minuta, vrata se otvaraju 20-30 sekundi i zatvaraju isto toliko, samo sto je modificirani sinus, nije cisti.
Ne znam kaj bi ti rekel - motori generalno nisu dobri sa mod. sinusom, mozda treba probati pa slusati u radu, ako ne zuji previse moglo bi biti Ok. S time da ako gledas Vista UPS (imam par komada), racunaj da je unutra bateriji vruce i ode nakon 1.5-2g (napuhne se) - produzio sam zice i stavio vani bateriju, sad drze godinama.

Drugi problem je motor koji u startu povuce dosta jacu struju, pa ti 200W mozda ne bude dosta.
BB

Post Postao/la BB »

A da li je uopšte taj motor AC? ako je standardni motor za garažna vrata, čini mi se da je neka DC varijanta, liči mi na onaj od brisača od auta. Bar kod mene BFT...
creatin

Post Postao/la creatin »

Ecostar Liftronic 500, AC motor.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

creatin je napisao/la:Ecostar Liftronic 500, AC motor.
E sad, da li je onaj "univerzalni" kao npr. fen koji radi na AC i DC - ako je, onda nije bitan cisti sinus.
josip024

Post Postao/la josip024 »

naša vrata se mogu otvoriti na ruke ako nema struje.
do sada jednom u 10tak godina.
ako baš želiš UPS možda bolje (Smart UPS) Sinus i barem 1500VA
Odgovori

Natrag na “Baterije”