Nabavio motoric za podizanje garaznih vrata pa si hocu sloziti backup u slucaju nestanka struje, palo mi na pamet staviti nekakav UPS.
Motor nazivno trosi 200W, ako bi stavio nekakav UPS koji podrzava 360-450W da li bi radilo? Po svim parametrima bi, ali nisam siguran posto su svi UPS-ovi za kucnu upotrebu modified sinewave kako i da li bi utjecalo na rad motora?
UPS za garazna vrata
Pure sine UPS su skuplji i pitanje koliko ti baterija drzi - ovak nekaj stavis na obican accu sa floating punjacem 13.6V:
https://www.banggood.com/1000W-DC-12V-t ... rehouse=CZ
https://www.banggood.com/1000W-DC-12V-t ... rehouse=CZ
Znaci ne preporucas Mod sinewave UPS?
Zna se tu i tamo dogoditi da struje nestane, pa da se bas u tom trenutku ne dogodi da sam u garazi pa ne mogu vrata zatvoriti ili otvoriti.
Gledam nekakav od 500 kn, 480W, po specifikaciji na 200W moze izdrzati 9 minuta, vrata se otvaraju 20-30 sekundi i zatvaraju isto toliko, samo sto je modificirani sinus, nije cisti.
Zna se tu i tamo dogoditi da struje nestane, pa da se bas u tom trenutku ne dogodi da sam u garazi pa ne mogu vrata zatvoriti ili otvoriti.
Gledam nekakav od 500 kn, 480W, po specifikaciji na 200W moze izdrzati 9 minuta, vrata se otvaraju 20-30 sekundi i zatvaraju isto toliko, samo sto je modificirani sinus, nije cisti.
Ne znam kaj bi ti rekel - motori generalno nisu dobri sa mod. sinusom, mozda treba probati pa slusati u radu, ako ne zuji previse moglo bi biti Ok. S time da ako gledas Vista UPS (imam par komada), racunaj da je unutra bateriji vruce i ode nakon 1.5-2g (napuhne se) - produzio sam zice i stavio vani bateriju, sad drze godinama.creatin je napisao/la:Znaci ne preporucas Mod sinewave UPS?
Drugi problem je motor koji u startu povuce dosta jacu struju, pa ti 200W mozda ne bude dosta.