A6 EV

Završene samogradnje i registracije
Mr.X

Post Postao/la Mr.X »

ijac je napisao/la:ima li nekog zainteresiranog, poznanik ga prodaje.

2015, 79300 km

slika
Koliko traži za auto?
ijac

Post Postao/la ijac »

Audi na prodaju ima li interesa ?
ijac

Post Postao/la ijac »

Audi dobio dostojnu zamjenu, testiran Zoe R90 na putu od Novog Marofa do Splita-Brača.
Kreno sa 96% napunjenosti, starom cetom do Zg, Zg-Ka autocestom, prvo i jedino punjenje na ruti bilo je u Karlovcu, Petrol benzinska. Točno sat vremena , natankao 18 kWh, te sa 98 % napunjenosti krenuo starom cestom prema Splitu
slika
slika
slika
Cilj ostvaren, ostalo jos 12% ili cca 50 km, prosjecna potrosnja 11.9 kWh
zvonimir

AUDI

Post Postao/la zvonimir »

Čestitam na prinovi!
dc74

Post Postao/la dc74 »

Čestitam...
OldDog

Post Postao/la OldDog »

Sve je više forumaša sa Tvornočkim EV, pa ne znam što bi rekao.
Imam tri različita osjećaja.

Prvo: ČESTITAM :palac:
Drugo:ZAVIDIM :shock:
Treće: Žao mi je što nam slabi rubrika samogradnji. :placko:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

OldDog je napisao/la:Sve je vise forumasa sa Tvornockim EV, pa ne znam sto bi rekao.
Imam tri razlicita osjecaja.

Prvo: CESTITAM :palac:
Drugo:ZAVIDIM :shock:
Trece: zao mi je sto nam slabi rubrika samogradnji. :placko:
Sto reci osim da je sve to bilo i ocekivano i vec vidjeno sa svakom tehnologijom - od radio amaterizme, HiFi, preko kompjutora. Prvo je sve krenulo sa samogradnjama, pa su onda polako preuzeli tvornicki model i na kraju je samogradnja ostala samo za posebne slucajeve.

Recimo u Americi kad pogledas sto rade shopovi za prerade - uglavnom na oldtimerima ili nekim posebnim slucajevima, malo kome vise pada na pamet ici raditi nesto sto bi trebalo konkurirati Leafu ili Boltu.

Cijene rabljenih tvornickih su pale dovoljno da je vrlo upitna isplativost samogradnje, a jako je tesko (i jos puno skuplje) postici rezultat usporediv sa tvornickim.
eltico

Post Postao/la eltico »

Čestitam, na kupovini i ostvarenoj potrošnji!
Uz toliko iskustvo u vožnji EV, očekivani rezultat. :palac:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

eltico je napisao/la:�estitam, na kupovini i ostvarenoj potro�nji!
Uz toliko iskustvo u vo�nji EV, o�ekivani rezultat. :palac:
Osim iskustva, veliki i bitan faktor je sto je to Zoe R koji nema brzo punjenje, ali zato ima nesto manju potrosnju (deklarirano oko 10%).

Nisam vozio tu relaciju sa svojim Q modelom iz razumljivih razloga (slabija baterija), ali moje iskustvo je nesto veca potrosnja u slicnim uvjetima (12-12.5kWh/100km).
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

Za sad je jedini problem s tvorničkim, kaj ak se neš pokvari... nadam se da je velika rijetkost , al nije da se ne može dogoditi.
BB

Post Postao/la BB »

lisicakm je napisao/la:Za sad je jedini problem s tvorničkim, kaj ak se neš pokvari... nadam se da je velika rijetkost , al nije da se ne može dogoditi.
Prelazi u samogradnju :D
ijac

Post Postao/la ijac »

Ma nisam ja odustao od samogradnje, radi se na turistickim ev vozilima, sa cca 10 kw, lifepo4 .
Zoe je stvarno odradio test bez problema, u povratku istom rutom je potrosio jos manje kwh. Nadopunio ga u Solinu do vrha i do Karlovca po staroj . Bilo bi super da ima u Korenici, Plitvickim jezerima pokoja punionica , no i ovako je proslo sve 5
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

ijac je napisao/la:Ma nisam ja odustao od samogradnje, radi se na turistickim ev vozilima, sa cca 10 kw, lifepo4 .
Zoe je stvarno odradio test bez problema, u povratku istom rutom je potrosio jos manje kwh. Nadopunio ga u Solinu do vrha i do Karlovca po staroj . Bilo bi super da ima u Korenici, Plitvickim jezerima pokoja punionica , no i ovako je proslo sve 5
Sa punionicom na Plitvicama/Korenici bi svima bilo puno lakse - cak ni slabiji Zoe ne bi trebao nesto posebno sparati struju.
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

Prema PlugShare-u trebala bi biti 3 mjesta za punjenje, no nisam isao tom rutom zadnjih par godina pa nemogu potvrditi postojanje i dostupnost istih:

slika
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

DompaEV je napisao/la:Prema PlugShare-u trebala bi biti 3 mjesta za punjenje, no nisam isao tom rutom zadnjih par godina pa nemogu potvrditi postojanje i dostupnost istih:
Prvi gore je obicna Schuko, a donja dva su 3F AC 11kW za goste Etno sela i restorana - sto znaci da moras imati svoj EVSE i vjerojatno potrositi vise nego da platis (preskupo) punjenje na MOL benzinskoj.

Bila je i neka punionica u sklopu Plitvica, ali kad god sam zvao su rekli da nije u funkciji tako da sam odustao.

Znaci i dalje stoji da nema sluzbene punionice nego sve neke "ajmo se snaci" varijante. :?
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”