Cose je napisao/la:Neki dan me je na povratku s posla Punto pocastio sa 3x blink na ZAPI kontroleru (Error on VMN test / NO FULL CONDUCTION) - na punom gasu sam lovio semafor i sam je nestalo pogona.
Srecom bio sam blizu pa nije bila tolika frka (mogao sam auto ostaviti sparkiran i prosetati 10min), a druga sreca je da je nakon Windows fore (ugasi/upali) sve proradilo pa sam se na laganom gasu doveo do doma. Ijac je imao istu gresku na Audiju kada je cetkica izgubila kontakt, pa sam odmah narucio 4 nove kod ekipe iz firme Igmar-ing (samo kod mene imaju preko 30.000 km i nisu bile nove, pa je moguce da je doslo vrijeme).
Meho je rekao da mu u ponedjeljak dofuram auto da skine dolje motor, pa cemo vidjeti o cemu se tocno radi.
Tek sad sam skuzio da sam ostao duzan nastavak price...
Motor je skinut dolje i detaljno sam ga pregledao - cetkice kao nove nakon 20k km (sjetio sam se da su mijenjane na 10k sa motorom), svi kontakti dobri, zice od cetkica citave i bez ostecenja, kolektor sa puno mesa, sjaji se bez tamnijih mjesta koja bi indicirala da je negdje pregorio namotaj... Tko zna sto se kontroleru ucinilo u tom trenutku da je javio gresku.
Usput sam promijenio i lamelu koja je dobila malo lufta - nije bilo nuzno, ali je steta bilo to ne napraviti kad je vec sve bilo rastavljeno. U svakom slucaju veliki napredak naspram prvih 10k km kada sam promijenio 4-5 lamela - ova sada je uredno odradila 20k km.
Promijenio sam i ventilator kabine koji je poceo zujati, a primjetio sam i da slabije vrti - sad je opet sve tiho i sa dovoljnim protokom zraka vec od 1. brzine.
Dva DC/DC su se odlicno pokazali u zimskim uvjetima - struje ima vise nego dovoljno za sve potrosace (ukljucno i elektricni servo) i ne moram paziti da lj imam zajedno upaljeno grijanje straznjeg stakla sa ventilatorom na jace, a Webasto redovito izaziva zavist kod svih drugih koji struzu aute u jutro.
Zadnjih mjeseci se dosta vozim i u prosjeku dnevno radim 40-50km (vikendima i vise ako odemo kod prijatelja izvan Zg).