e-Grande Punto
Webasto pod obavezno i jedan dio vode propustiti kroz podnicu baterija preko
preciznog termostata koji ce ukljucivati i iskljucivati ventil za propustanje tople vode
ovisno o zadanoj temperaturi.
Ako je kutija izolirana stirodurom toplina ce se zadrzavati i sa malo ulozene energije baterije ce raditi kao u ljetnim mjesecima.
preciznog termostata koji ce ukljucivati i iskljucivati ventil za propustanje tople vode
ovisno o zadanoj temperaturi.
Ako je kutija izolirana stirodurom toplina ce se zadrzavati i sa malo ulozene energije baterije ce raditi kao u ljetnim mjesecima.
Kad pogledam ovaj video ispada da postoji rješenje za zimske uvjete, potrebno je kutiju od baterija ili još bolje svaku bateriju samo namazati ovom smjesom i rješili smo sve probleme. Garant ću onda imati problem pregrijavanja
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BfCwG_ucs8c" frameborder="0"></iframe>
Dali je netko našao na YouTubeu neki test usporedbe vanjske temprerature i temperature unutar kutije izolirane stiroporom?

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BfCwG_ucs8c" frameborder="0"></iframe>
Dali je netko našao na YouTubeu neki test usporedbe vanjske temprerature i temperature unutar kutije izolirane stiroporom?
mislio sam na ove "normalne što se na forumu upotrebljavajuriba je napisao/la:Kako koje, to je pregeneralno pitanje jer u tom formatu ima doslovno svih vrsta kemije. Ja na tomosu nisam imao nekih problema, možda 1 V veći pad napona i to je to, najniže sam vozio možda oko nule, za manje ne mogu reći. Tesla nema nikakve probleme, ali ima grijanje ćelija.BB je napisao/la:kako se ponašaju 18650 na ovim temeraturama?

evo ti si mi dao jedan odgovor

nisam mislio na one što im piše kapacitet 6600 mAh

Mislim da bi za grijanje baterija bio dovoljna grijača navlaka za sjedalo. http://m.ebay.com/itm/12V-Car-Seat-Adju ... 0408.m2460
Samo se stavi ispod baterija u izoliranu kutiju i bok. . Složi se neki termostat. Ne može se zagrijati tako jako da se nešto zapali. Radi na 12v, troši nekih 30-40w sto nije puno ni problematično za isključivanje, a opet dovoljno za tako mali prostor. Složi se preko termostata da radi kad se auto puni i u vožnji. .
Ima i ovako http://m.ebay.com/itm/1pc-Black-12V-Car ... Ciid%253A1
Kakav webasto. .. Tko će to slagat. ..
I problem je sto baterije imamo barem na 2 il 3 mjesta u autu. .
Samo se stavi ispod baterija u izoliranu kutiju i bok. . Složi se neki termostat. Ne može se zagrijati tako jako da se nešto zapali. Radi na 12v, troši nekih 30-40w sto nije puno ni problematično za isključivanje, a opet dovoljno za tako mali prostor. Složi se preko termostata da radi kad se auto puni i u vožnji. .
E jesu mu napravili reklamu, stavili ga u auto koji ima od opreme i "satelitsku antenu i tuš kabinu" a da nema jedan grijač od par dolara...lisicakm je napisao/la:Mislim da bi za grijanje baterija bio dovoljna grijača navlaka za sjedalo. http://m.ebay.com/itm/12V-Car-Seat-Adju ... 0408.m2460
Ali inače ideja mi se sviđa. kad god je zimi na punjaču nek radi i tih 40w ali u kutiji sa izolacijom, malo se griju i baterije same od sebe kad se pune, malo grijač na duge staze, masa baterija i to bi trebalo držati temperaturu u koliko toliko normalnim okvirima.
Opet, što Kaže BMW, to neće ugrijati baterije ukoliko trba da ih ugrije u roku od 15 minuta, ali pitanje je i koliko je pametno "kaliti" ih i brzo zagrijavati nečim, pa makar to bio i webasto.
Baterije ne treba grijati, nego im ne dozvoliti da se ohlade... moje skromno mišljenje
bmwcabrio je napisao/la:Slucajno su mi jucer ostale baterije u kombiju preko noci i evo sad ujutro ni jedna se ne zeli puniti.
Punjaci svjetle crveno....prehladne su i ne dozvoljava punjenje.
Baterije su li-ion iz velikih busilica 36V.
Ništa čudno, BMS ima temparaturnu zaštitu, takve i ja ugrađujem u lipo i li ion baterije.
Pa stvar je itekako praktična.Sjedalicu samo staviš iznad izolacije stirodura , poželjno stavit na to 2-3mm ploču aluminija (na koju bi došle batke) koja bi preuzimala i raspoređivala toplinu. Vjerujem da može dignut temperaturu podloge na 25 C. Za uključit to imaš samo žicu . Netreba jako grijat . Iznenadio bi se koliko malo energije je potrebno da se zagrije izolirana kutija. Naravno da treba još zagrijat baterije.. Dovoljno je da digneš temperaturu s -16 C na 0 C.bmwcabrio je napisao/la:Da, ali jedno je zamisliti a sasvim drugo svakodnevno koristiti.
Stvar treba biti prakticna za upotrebu a ako se to trazi onda uglavnom nije jednostavna za napraviti.
Rijetko se poklopi jednostavn i jeftinaa ugradnja a da radi dugo i stvarno sluzi svrsi.
S webastom ionako ne možeš naglo zagrijat batke.. . Mislim da bi s webastom bilo prenaglo i pitanje koliko je zdrava tolika svakodnevna oscilacija topline. Ako smanjiš temperaturu webastog neće se brzo zagrijat pa tako ponovo nikakva korist.
Ovako spojiš sjedalicu paralelno s utikačem za punjenje i za 2-3 sata će se sigurno nešto ugrijat po zimi.. Kad se napune, batke su spremne

Neznam.. To je moje mišljenje ..

100-200kg baterija se nemoze ugrijati samo tako.
Vidis da sa grijacem od 1,5kw nemozes ni zrak u kabini zagrijat po ovoj zimi.
Sta bi sa tih par wata.... ostavljati satima ranije upaljeno i stalno razmisljati kad treba podgrijat baterije ?
Webasto grije vodu a to se sve da fino podesiti , tak da nakon jednog stiska na daljinskom za 15 min udjes i u topli auto i imas baterije na radnoj temp.
Vidis da sa grijacem od 1,5kw nemozes ni zrak u kabini zagrijat po ovoj zimi.
Sta bi sa tih par wata.... ostavljati satima ranije upaljeno i stalno razmisljati kad treba podgrijat baterije ?
Webasto grije vodu a to se sve da fino podesiti , tak da nakon jednog stiska na daljinskom za 15 min udjes i u topli auto i imas baterije na radnoj temp.
nek neko proba ovaj sistem "farbanja" što je BMW stavljao video. U banjalučkoj toplani su ofarbali jedan ogroman rezervoar za mazut sa tim, kažu da se super pokazalo i da stvarno radi... Negdje ga zovu i Korundlisicakm je napisao/la:Pa stvar je itekako praktična.Sjedalicu samo staviš iznad izolacije stirodura , poželjno stavit na to 2-3mm ploču aluminija (na koju bi došle batke) koja bi preuzimala i raspoređivala toplinu. Vjerujem da može dignut temperaturu podloge na 25 C. Za uključit to imaš samo žicu . Netreba jako grijat . Iznenadio bi se koliko malo energije je potrebno da se zagrije izolirana kutija. Naravno da treba još zagrijat baterije.. Dovoljno je da digneš temperaturu s -16 C na 0 C.bmwcabrio je napisao/la:Da, ali jedno je zamisliti a sasvim drugo svakodnevno koristiti.
Stvar treba biti prakticna za upotrebu a ako se to trazi onda uglavnom nije jednostavna za napraviti.
Rijetko se poklopi jednostavn i jeftinaa ugradnja a da radi dugo i stvarno sluzi svrsi.
S webastom ionako ne možeš naglo zagrijat batke.. . Mislim da bi s webastom bilo prenaglo i pitanje koliko je zdrava tolika svakodnevna oscilacija topline. Ako smanjiš temperaturu webastog neće se brzo zagrijat pa tako ponovo nikakva korist.
Ovako spojiš sjedalicu paralelno s utikačem za punjenje i za 2-3 sata će se sigurno nešto ugrijat po zimi.. Kad se napune, batke su spremne
možda bi bilo idealno "prefarbati" kutije od baterija sa tim. Vele da jedan premaz mijenja 5 cm stiropora a što nije zanemarivo kad se posmatra prostor u autu...
Još će ljudi i kompletno lakirati auto satim da riješe i grijanje putničke kabine

I na veće gluposti sam bacao novce pa će biti red i na ovo. Najavljuju sutra zatopljenje pa valja u bosnu po kantu izolacije.BB je napisao/la:nek neko proba ovaj sistem "farbanja" što je BMW stavljao video. U banjalučkoj toplani su ofarbali jedan ogroman rezervoar za mazut sa tim, kažu da se super pokazalo i da stvarno radi... Negdje ga zovu i Korundlisicakm je napisao/la:Pa stvar je itekako praktična.Sjedalicu samo staviš iznad izolacije stirodura , poželjno stavit na to 2-3mm ploču aluminija (na koju bi došle batke) koja bi preuzimala i raspoređivala toplinu. Vjerujem da može dignut temperaturu podloge na 25 C. Za uključit to imaš samo žicu . Netreba jako grijat . Iznenadio bi se koliko malo energije je potrebno da se zagrije izolirana kutija. Naravno da treba još zagrijat baterije.. Dovoljno je da digneš temperaturu s -16 C na 0 C.bmwcabrio je napisao/la:Da, ali jedno je zamisliti a sasvim drugo svakodnevno koristiti.
možda bi bilo idealno "prefarbati" kutije od baterija sa tim. Vele da jedan premaz mijenja 5 cm stiropora a što nije zanemarivo kad se posmatra prostor u autu...
Još će ljudi i kompletno lakirati auto satim da riješe i grijanje putničke kabine![]()