gs-50 solarni panel grupna kupnja
pogledaj od 14 strane pa nadalje.Valjda tvornica zna kako najeftinije spojiti paneledfranc je napisao/la:http://www.ebay.de/itm/10-Stangen-Alu-P ... 1752022142?
Ovo je dobra cjena,kad bi se nekako mogao organizirati dovoz.
https://drive.google.com/file/d/0BxIhqU ... lyYTg/view
obični L profil ide može i aluminiski od 0,8-1 kg po m2
ali još bolji je i čvršči obični metalni 3x4 cm
kupiš nov čist.odmastiš ga i prva ruka hempel epoxid primer 2 ruke. zavariš po potrebi i var zaštitiš hempel epoxidom 3x i poslije najoobičniji lak boja po izboru za uv zaštitu
na moru je to dosta za 30 godina a na kopnu za puno više godina
ja sam svoje privremeno montirao na drvene murale 8x5 cm i gumene nosaće koje smo kupili privremeno.
- nijemilako
zbog novih panela prepravljam nosačdmeter je napisao/la:pogledaj od 14 strane pa nadalje.Valjda tvornica zna kako najeftinije spojiti paneledfranc je napisao/la:http://www.ebay.de/itm/10-Stangen-Alu-P ... 1752022142?
Ovo je dobra cjena,kad bi se nekako mogao organizirati dovoz.
https://drive.google.com/file/d/0BxIhqU ... lyYTg/view
obični L profil ide može i aluminiski od 0,8-1 kg po m2
ali još bolji je i čvršči obični metalni 3x4 cm
kupiš nov čist.odmastiš ga i prva ruka hempel epoxid primer 2 ruke. zavariš po potrebi i var zaštitiš hempel epoxidom 3x i poslije najoobičniji lak boja po izboru za uv zaštitu
na moru je to dosta za 30 godina a na kopnu za puno više godina
ja sam svoje privremeno montirao na drvene murale 8x5 cm i gumene nosaće koje smo kupili privremeno.
čelična cijev 40 x 30 mm (4x3 cm) je oko 11 kuna po metru kila željeza je oko 4 kune cinčanje po kilogramu je oko 4 kune dakle metar te cijevi 4 x 3 cm sa vrućim cinčanjem ispadne oko 22 kn metar
kvadratne cijevi aluminijske 40x30x2 mm je teška 0,75 kg a željezna šavna 2.12 kg po metru
zavarena pocinčana željezna konstrukcija po metru oko22 kune
aluminijska konstrukcija po metru od 30-40 kn po metru
meni je problem spajanje aluminija pa sam se odlučio na varenje cinčanje i tri puta teža konstrukcija
copi/paste
naziv: Kvadratna cijev 40x40
dimenzija: 40x40x1,6
obrada: eloksiran
dužina: 6m
cijena: 40,00 kn/m + pdv
skladište da/ne: artikl je raspoloživ i na skladištu
http://www.cincaonahelena.hr/cesta-pita ... cja-akz-a/
HEMPADUR od hempela je bolji,jeftiniji način antikorozivne zaštite od pocinčavanja.nijemilako je napisao/la:dmeter je napisao/la: zbog novih panela prepravljam nosač
čelična cijev 40 x 30 mm (4x3 cm) je oko 11 kuna po metru kila željeza je oko 4 kune cinčanje po kilogramu je oko 4 kune dakle metar te cijevi 4 x 3 cm sa vrućim cinčanjem ispadne oko 22 kn metar
kvadratne cijevi aluminijske 40x30x2 mm je teška 0,75 kg a željezna šavna 2.12 kg po metru
zavarena pocinčana željezna konstrukcija po metru oko22 kune
aluminijska konstrukcija po metru od 30-40 kn po metru
meni je problem spajanje aluminija pa sam se odlučio na varenje cinčanje i tri puta teža konstrukcija
copi/paste
naziv: Kvadratna cijev 40x40
dimenzija: 40x40x1,6
obrada: eloksiran
dužina: 6m
cijena: 40,00 kn/m + pdv
skladište da/ne: artikl je raspoloživ i na skladištu
http://www.cincaonahelena.hr/cesta-pita ... cja-akz-a/
viruj mi ako ga premažeš na čisto željezo na kontinentu traje vječno.u moru 10-20 godina
Ako napraviš aktivnu galvansku zaštitu (kad već imaš DC current source), ne treba ti nikakva druga zaštita.grrga je napisao/la:U moru niti kamen ne traje dugo a pogotovo ne boja.
Za kontinent je pocinčavanje jeftinije i trajnije od boje. Za dugu trajnost tih "super" boja kod nas prvo pocinčaju željezni profil pa tek onda bojaju. Većina kovanih ograda sada ide prvo u kadu za cinčanje pa tek onda na bojanje.
Boja daje željeni izgled. Uglavnom nitko ne želi imati ogradu ili ulaz boje cinka već crne boje.Pero je napisao/la:Ako napraviš aktivnu galvansku zaštitu (kad već imaš DC current source), ne treba ti nikakva druga zaštita.grrga je napisao/la:U moru niti kamen ne traje dugo a pogotovo ne boja.
Za kontinent je pocinčavanje jeftinije i trajnije od boje. Za dugu trajnost tih "super" boja kod nas prvo pocinčaju željezni profil pa tek onda bojaju. Većina kovanih ograda sada ide prvo u kadu za cinčanje pa tek onda na bojanje.
Ja ti slikam nastrešnicu obojanu 1988 godine hempel 2-komponentni primer+tesarol lak. 28 godina i nikad više obojanu.grrga je napisao/la:Boja daje željeni izgled. Uglavnom nitko ne želi imati ogradu ili ulaz boje cinka već crne boje.Pero je napisao/la:Ako napraviš aktivnu galvansku zaštitu (kad već imaš DC current source), ne treba ti nikakva druga zaštita.grrga je napisao/la:U moru niti kamen ne traje dugo a pogotovo ne boja.
da se opere krpom ko prvi dan.
Moj brod na jesen se boja ispod površine 2-dvokomponet epoxid 2x,tier coat 1x i na kraju silikonska boja. i to mora izdržati u moru na metalu 10 godina bez obraštanja.(to je boja od venecijanskih vrata šta se rade u škveru)
Od svega ovoga najteže je očistiti stare slojeve boja.
Tehnologija ide naprijed.
Inaće epoxi premaz dublje ulazi u metal od pocinčavanja.u tome je tajna i bolje se ljepi za podlogu od pocinčavanja.jedina mana mu je šta je osjetljiv na UV zrake pa se mora zaštititi običnim uv stabilnim lakom.
Sve je to OK ali ne košta toliko malo koliko si napisao. Napravim željeznu konstrukciju, cca 100 kila, zahrđana svugdje, ne brusim, ne čistim već odnesem kod galvanizera. Za 200 kn imam 100 kg konstrukcije galvanski zaštićene koja će trajati kod nas duže od panela. Dodatni trošak mi je 8,5 kn za benzin, imam oko 8 km u oba smjera.
Ako su ta tvoja 4 sloja jeftinija (napisao si bolje i jeftinije) onda zovem tebe da to odradiš
Zezanciju nastranu - tehnika i tehnologija ide dalje, uvjek će biti nešto bolje jedino je pitanje šta je kome potrebno
Ako su ta tvoja 4 sloja jeftinija (napisao si bolje i jeftinije) onda zovem tebe da to odradiš
Zezanciju nastranu - tehnika i tehnologija ide dalje, uvjek će biti nešto bolje jedino je pitanje šta je kome potrebno