BioDizel
Naravno da je zločin koristiti hranu za gorivo s obzirom koliki gladuju, ali mislim da je "ljek" za zemlju prelazak na korištenje otpadnih ulja , a da svijetska ekonomija ne krahira. Zamislite što bi se dogodilo sa svijetom da se odjednom sve naftne kompanije zatvore. Mislim da je nužno da se one počnu orijentirati na biogoriva, a onda na struju i ostalo.
Barem nema ispuštanja sumpora.
Barem nema ispuštanja sumpora.
mi smo ti prijatelju svakim danom sve mršavija stoka sitnog zuba, baš kako nas je prije nekoliko godina okarakterizirao jedan naš "vrijedan" političarinch je napisao/la: u suštini država to smo mi...
pa gdje ti vragu živiš pa ništa oko sebe ne vidiš, valjda zato sad pripovedaš nebuloze i glupostiinch je napisao/la:napredna demokracija znači samoupravljanje građana,
si ti inch bolestan ili koji ti je vrag???inch je napisao/la:država tu jest zbog nas...
e tu sam je privilegiran jer nemam vunu na sebi - nego perjeinch je napisao/la:(sve ovo dolazi i doći će s znanjem obrazovanosti a i samokritičnom objektivnom gledanju na stanej stvari...današnji političari 'ovce' glasače vrbuju na emocije a na emocije ih i izigraju)
jebiga baš si zabrazdio, prvo sve rasprodamo strancima a onda budemo razvijali turizam dok budemo prali posuđe u njihovim hotelskim kuhinjama,inch je napisao/la:u nekim stvarima naša država nema što pratiti strane trendove ili kopirati, ne, treba imati svoju viziju razvoja, uz turizam kao orjentaciju (barem tako svi hoće ili pričaju) a isti se bazira na očuvanom okolišu i zdravom životnom okruženju...
bolje išta nego ništa, pa i ja se slažem s timinch je napisao/la:plin se nameće sam kao alternativa nafti i benzinu, poticanej toga je prioritet, pogotovo u gradskom prometovanju - neželimo valjda doživjeti sudbinu pekinga i smoga)
Biodizel biodizel ja se baš ne bih oslonio na njega. Možda bi se našla nekakva ekonomska računica kad bi dobivali sirovinu besplatno iz nekog restorana i sami prerađivali u gorivo, ali to je upitna kvaliteta za novije aute koji podržavaju biodizel ( novi Golf 5 20 tdi ne podržava biodizel ? )
A pravi biodizel koliko će on koštati kad vidim da je ulje u trgovinama već 15 kuna za jednu litru
mislim da kao pod jeftinim gorivom to biodizel nebu išlo.
A pravi biodizel koliko će on koštati kad vidim da je ulje u trgovinama već 15 kuna za jednu litru

Drago ja mislim da više nije kvaka u cijeni nego da li bude nekakvog - bilo kakvog goriva da ga jednog dana - izgleda uskoro ulijemo u prazni rezervoar našeg limenog ljubimca, pa da nam ne stoji i ne trune s rezervoarom na suho - kao pravi mrtvi kapital...Drago-Zg je napisao/la: mislim da kao pod jeftinim gorivom to biodizel nebu išlo.
Ti si stalno na cesti i znaš da je gorivo još prejeftino koliko ga se olako troši. Vozio sam se sad zadnjih nekoliko dana "od sebe pa do => malo dalje od tebe", onako pod mus: sim - tam, sim - tam. Automobila ima u nedogled. U četvrtak sam gledao iz vlaka ono skladište uz prugu od ZG prema VŽ, sve je to gladno i žedno, a ako treba mnogi pojedinci budu ulijevali i gnojnicu samo da bi ga kresnuli (limenog ljubimca). Baš njih bude briga za gladne žedne samo neka se oni voze...
ma ja se slažem s tobom tvoja kritika je zapravo istina o stanju stvari u hrv. (kao ispadam naivac ali ja to namjerno činim jer sam optimist i to nastojim prenjeti ljudima oko sebe) ali moramo težiti promjeni svega što ne valja...osobno se nadam da će se poslije ovih izbora neki vrag počet dešavat i da konačno krenemo putem civiliziranih društava - ili standardia te famozne unije u koju kao težimo ući (samo pitane je kolko smo mi kao država rasprodani, npr. banke jesu)...a ovi tvoji se sad pitaju - varaždinci i podravci - poduzetni ljudi tradicijski pa nek oni prime malo uzde ove države...VladoK je napisao/la:mi smo ti prijatelju svakim danom sve mršavija stoka sitnog zuba, baš kako nas je prije nekoliko godina okarakterizirao jedan naš "vrijedan" političar
pa gdje ti vragu živiš pa ništa oko sebe ne vidiš, valjda zato sad pripovedaš nebuloze i gluposti
si ti inch bolestan ili koji ti je vrag???
e tu sam je privilegiran jer nemam vunu na sebi - nego perje
jebiga baš si zabrazdio, prvo sve rasprodamo strancima a onda budemo razvijali turizam dok budemo prali posuđe u njihovim hotelskim kuhinjama,
bolje išta nego ništa, pa i ja se slažem s tim
oćeš nećeš nemože bez te vražije politike, prati nas u stopu gdje god krenemo, a baš sam želio izbjeći politiziranje

biodizel iz rabljenog ulja ima racunice pod jednim uvjetom da uspes nac teh metanol ispod 9kn po litri ali je to nazalost u rh teze nego kupit nuklearni materijalDrago-Zg je napisao/la:Biodizel biodizel ja se baš ne bih oslonio na njega. Možda bi se našla nekakva ekonomska računica kad bi dobivali sirovinu besplatno iz nekog restorana i sami prerađivali u gorivo, ali to je upitna kvaliteta za novije aute koji podržavaju biodizel ( novi Golf 5 20 tdi ne podržava biodizel ? )
A pravi biodizel koliko će on koštati kad vidim da je ulje u trgovinama već 15 kuna za jednu litrumislim da kao pod jeftinim gorivom to biodizel nebu išlo.
sta se tice kvalitete jedino je problem kolko si ga sam sposoban kvalitetno napravi sa malo iskustva kvaliteta ti je bolja od recimo ovog kaj ga prodaju u gredi
cjena litre izade oko 3kn
upotreba cistog bd postaje malo problematicna zimi jer se ispod 0 pocne zgrusavat pa ga je treba mesat sa obicnim dieselom
imam par poznanika koji su preuredili avte da rade na cisto jestivo ulje ( ima racunaca ali u eu kod nas je ulje preskupo) i voze se na to
ne treba se zgrušavati ako izdvojiš glicerin iz ulja. Odi na radical element i vidi. I ja mislim da biodizel nema budućnost, ali kao vlastita sirovina u domaćinstvu ima u određenoj mjeri, ako ulje od friteza dobijemo badave.north je napisao/la:biodizel iz rabljenog ulja ima racunice pod jednim uvjetom da uspes nac teh metanol ispod 9kn po litri ali je to nazalost u rh teze nego kupit nuklearni materijalDrago-Zg je napisao/la:Biodizel biodizel ja se baš ne bih oslonio na njega. Možda bi se našla nekakva ekonomska računica kad bi dobivali sirovinu besplatno iz nekog restorana i sami prerađivali u gorivo, ali to je upitna kvaliteta za novije aute koji podržavaju biodizel ( novi Golf 5 20 tdi ne podržava biodizel ? )
A pravi biodizel koliko će on koštati kad vidim da je ulje u trgovinama već 15 kuna za jednu litrumislim da kao pod jeftinim gorivom to biodizel nebu išlo.
sta se tice kvalitete jedino je problem kolko si ga sam sposoban kvalitetno napravi sa malo iskustva kvaliteta ti je bolja od recimo ovog kaj ga prodaju u gredi
cjena litre izade oko 3kn
upotreba cistog bd postaje malo problematicna zimi jer se ispod 0 pocne zgrusavat pa ga je treba mesat sa obicnim dieselom
imam par poznanika koji su preuredili avte da rade na cisto jestivo ulje ( ima racunaca ali u eu kod nas je ulje preskupo) i voze se na to
Inače u tvorničkoj proizvodnji nam to ne treba. Vidi kamo idu cijene hrane....
- Sigy
UN pozvan na prekid investicija u biogorivo.
UN-ov glavni savjetnik za hranu pozvao je na zaustavljanje investicija u biogoriva rekavši kako je slijepo slijeđenje ove politike "neodgovorno". Olivier de Schutter traži i da se obuzda investitore čija je namjera, kaže, povećavanje cijena hrane. UN-ov čovjek usporedio je porast cijena hrane s tihim tsunamijem koji prijeti 100 milijuna najsiromašnijih. De Schutter međutim nije otišao tako daleko kao njegov prethodnik Jean Ziegler koji je za biogorivo rekao da se radi o "zločinu protiv čovječnosti", nego je blaže rekao da je riječ o "masovnom kršenju" ljudskih prava.
http://www.monitor.hr/
UN-ov glavni savjetnik za hranu pozvao je na zaustavljanje investicija u biogoriva rekavši kako je slijepo slijeđenje ove politike "neodgovorno". Olivier de Schutter traži i da se obuzda investitore čija je namjera, kaže, povećavanje cijena hrane. UN-ov čovjek usporedio je porast cijena hrane s tihim tsunamijem koji prijeti 100 milijuna najsiromašnijih. De Schutter međutim nije otišao tako daleko kao njegov prethodnik Jean Ziegler koji je za biogorivo rekao da se radi o "zločinu protiv čovječnosti", nego je blaže rekao da je riječ o "masovnom kršenju" ljudskih prava.
http://www.monitor.hr/