Toplinske pumpe

Iskorištavanje toplinske energije zemlje, zraka, vode
Odgovori
inch

Post Postao/la inch »

ventilirajuća fasada ili obješena na noseću konstrukciju a ispod je kamena vuna itd....možete mi reći što osim dasaka (to mi je atraktivno i prvi izbor ali je skupo po kvadratu) a opet da nije lim pošto se radi o kući, ima u ponudi, prihvatljivo cijenom a zadovoljava kvalitetom ?

npr. nešto kao rigips ploče ali za van isl. ?

(nisam z varaždina već iz virovitice..ali to je ista klima, kontinent)
max

Post Postao/la max »

@inch
Nisam naletio na nešto jeftino i trajno.
inch

Post Postao/la inch »

max je napisao/la:@inch
ne kužim zašto industrija ne napravi neke ploče koje bi bile kao one silikatne fasade, samo u modulima koje onda kačiš na zid..
dmeter

Post Postao/la dmeter »

inch je napisao/la:
max je napisao/la:@inch
ne kužim zašto industrija ne napravi neke ploče koje bi bile kao one silikatne fasade, samo u modulima koje onda kačiš na zid..
imaju od betona i granita.ali i dalje je skupo.
inch

Post Postao/la inch »

a daske imaju i nedstatke, bubri, pogotovo u sjeni i sjeveru (bez obzira što je to kao neki ariš i nešto specijalno obrađeno ) ?
pretpostavljam da tu treba svaku kap vode drenirati od temelja itd., i drveće ukloniti.
schumacher

Post Postao/la schumacher »

Daske od crnog bora na mojoj vikendici već 15-ak godina izgledaju potpuno isto kao i prvog dana,bez obzira na stranu svijeta.Stoje na razmaku od 5 cm od zida a prva je na oko 80 cm od tla jer je cijela kućica na tolikom kamenom zidanom temelju.
inch

Post Postao/la inch »

da pa ne sumnjam u to - jel to na moru ili kontinent? dođe mi da sam nađem daske (tražim adekvatnu vrstu drva) izrežem i stavim na fasadu..ali nisam još siguran kako i što.
a ja sam prošle godine radio garažu svojevrsnu brvnaru (ali je arhitektonski i dizjanom moderno, čelik je noseća konstrukcija), jelovina i to obična daska umjereno obrađena sa svih strana, jednostavno zaštićena, niskih temelja, pola metra, i zimu je super podnjela, nema značajnijeg vitioperenja, ali ipak drvo radi, i to mi je skepsa.
dizna

Post Postao/la dizna »

Ima li u prodaji još povoljno obični najjednostavniji(ne inverter) klima uređaja po sistemu On-Off, a da ima koliko toliko dobar COP?
Klime i motori sa inverter uređajima u mojoj kućici ne dolaze u obzir.
Gdje se u HR mogu nabaviti povoljno prekretni ventili grijanje-hlađenje za klime?
dmeter

Post Postao/la dmeter »

dizna je napisao/la:Ima li u prodaji još povoljno obični najjednostavniji(ne inverter) klima uređaja po sistemu On-Off, a da ima koliko toliko dobar COP?
Klime i motori sa inverter uređajima u mojoj kućici ne dolaze u obzir.
Gdje se u HR mogu nabaviti povoljno prekretni ventili grijanje-hlađenje za klime?
http://www.protis.hr/products/details/h ... d1wi/87863
Odgovori

Natrag na “Toplinske pumpe”