Riješenje je jednostavno i još zarađujete novce.
recimo imate 2 kw solarnih panela a trošite večinom tokom dana od 0,1-2 kw u piku recimo
ja sam nabavio bitcoin rudar trenutno najefikasniji na tržištu
Spondoolies SP20 review

serversko napajanje platinum delta 2500 W za 2 komada sp 20 efikasnost 90-92%
s carinom i prevozom uređaj dođe 750$(jer sam uzeja veču količinu i dogovorija cijenu) serversko napajanje to jest 200A punjać na 12-14V 80-100 eura
zalemit možete i sami a ja sam kupija baš backbone pravi ali je preskup u biti je preskupa poštarina od digikeya.
jednostavno ga pustite u rad non stop. balansirate vašu potrošnju /proizvodnju sa onom gori tablicom.
i uvijek ostavite da još on vuće dio struje iz mreže.
bitkoine ili gomilate(ja ih gomilam)ili ih prodate da platite raćun od struje a
višak ostavite sa strane.
tu sam za sva pitanja.
Proda sam već 22 uređaja i ljudi se griju na njih,zarađuju neku sitnu kintu i hep im može puvati u neku stvar.
10 uređaja mi je kupija jedan njemac,i nečete vjerovati došao je autobusom/minibusom po njih,ostao 4 dana(2 dana dubrovnik sa curom) jer ih nisam uspija sastavit i vratija se nazad u njemačku.
i u njemačkoj uvode neku tarifu izjednačavanja čak više košta nego da se elektrana iskljući.a neče da gase velike elektrane nego,jadne ljude po selima zajebaju.Kako sam ja shvatija ugradit če ih u svinjac sa krmačama da ih grije,a kad dođe ljeto če nabavit neki serverski ormar i stavit ih vani objekta.
[/img]