Električni Tomos BT

Završene samogradnje i registracije
riba

Post Postao/la riba »

Kad nađem normalni ga stavim :)
BuBi_zgb
Kontakt:

Post Postao/la BuBi_zgb »

riba je napisao/la:Kad nađem normalni ga stavim :)
google --> search by image ... nadje ih puno! :)

http://ileeuu.deviantart.com/art/Bunchi ... -206359822
http://bunchie.wikia.com/wiki/File:Bunchie.gif

...

:)
riba

Post Postao/la riba »

Evo rješeno, hvala što si ubrzao proces :palac:
BB

Post Postao/la BB »

vidi vidi, nessy više nije sisi..
OldDog

Post Postao/la OldDog »

slika

A da toj spodobi pridodaš ovo :smijeh1:
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Eh Riba kad sam vidio tvoj post vezan uz LED svijetlo i odmah sam kupio:
http://www.ebay.com/itm/251624397387?_t ... EBIDX%3AIT
Dosle su, i vuku 15W po komadu svijetle ludjacki snazno i suncano bijelo (6000K)...
Nisam ih jos ugradio ali cim mi crknu H7 u faru budem i ispolirao plastiku fara (ove jeseni sam promjenio vec dvije H7 i lagano mi to ide na jetrica moram skidati kuciste fara da bih zamjenio lampu ali ajde moglo bi to biti i gore...)
Zanimljivo je da imaju COB sa obije strane a vuku samo 15W/kom COB je deklariran sa cca (22W x2)x2 plus dvije malecne od ispod W gore.
Underdriveaju ih poprilicno nadam se da ce dugo trajat zato, plus gledao sam neke testove i s obzirom da je lokacija emitera u odnosu na original zarnu nit i oblik emitiranja slican, rasipanje svijetla (beam) fara se ne razlikuje od originala!
Evo malo slikica s obzirom da nisi stavio slike proizvoda:
slika
slika
slika
slika
Bum izvijestio...
riba

Post Postao/la riba »

E da to je to :)

Mogu priznat da sam se baš iznenadio kvalitetom izrade, kao da je japanska ili njemačka proizvodnja a ne kineska.

Meni svijetli ok, iako imam dosta loš far pa nije zraka tako dobro ograničena kao s originalnom lampicom, i nije velika razlika u snopu između dugog i kratkog svijetla. Ali bar vidim po noći i više nego dobro! :)
ijac

Post Postao/la ijac »

Eh i ja takve naručio Al H4 za svoj e_ax, kada stignu javim..
riba

Post Postao/la riba »

Ajde oboje javite dojmove kad ih stavite u auto, baš me zanima kako će biti u boljim farovima.
eltico

Post Postao/la eltico »

Meni su stigle i vozim se 3 dana s njima. Malo je drukčiji model - ima 3 ledice.
Kao što si primjetio, nema one jasne granice svjetlosti u gornjoj zoni nego ima malo više rasipanja i nema velike razlike kratko/dugo, ali svjetle puno jasnije/jače i bjelije.
Originalne žarulje na normalnom autu dobijaju veći napon pri punjenju, na Ticu je max.napon 13.8V kad ukljući punjač 12V-og accu i to je nekako svjetlilo žučkasto i nedovoljno jasno pogotovo u kišno vrijeme.
Nisam stigao izmjeriti struju sada. Prije je na kratkom+pozicija "vukao" 8.5A. Trebalo bi biti pola od toga.
Ventilatori mi se čuju lagano u kabini kad stanem na semaforu.
mike20

Post Postao/la mike20 »

:respekt:
Ovo i ja mislim već jedno vrijeme naručiti, i ubaciti u duga svjetla, pa ih undervoltane koristiti kao dnevno svjetlo sa nekim dc-dc step down sklopom.
Znači svijetle odlično.

Mislio sam ove uzeti bez ventilatora

http://www.ebay.com/itm/231302601701?_t ... EBIDX%3AIT
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Dobre, lampe stovise mislim da je XM-L II bolji izbor od ovog COB'a jer je slicniji dimenzijama zarnoj niti tako da...
Inace zaboravi underdriveanje jer lampa po sjecanju na 12V trosi oko 1.3A do na 15V padne na 1A i ispod kako dizes struju!
Ukratko driver radi odlicno uvijek ista snaga nema promjene intenziteta sa naponom!
Mjereno na ovom lab napajanju:
http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic ... 945#123945
Jedino mi ide na jetra klasicno kinesko pumpanje podataka za koji K?!
60W je u napisu oglasa, evidentno je i iz mojih mjerenja da cijeli set vuce 30W a ovaj tvoj link ima jos manje vrijednosti u test mjerenjima koje je sam kinez objavio ovisno o temp boje koja je malo izvan spec (preko 6000K pazi se plavaca da te ne opale zbog preplavih svjetala) snaga je 16.8W i 13.2W za plavije...
Lumenaza je debelo preko 1500 koliko imaju auto lampe (preko 2200Lm) druge temperature boje pa je vidljivost drasticno poboljsana...
mike20

Post Postao/la mike20 »

:palac:

A ova oznaka ETI led chip-to je naziv firme/tipa ili neke nove/druge vrste tehnologije kao npre Cree?
MP

Post Postao/la MP »

riba

Post Postao/la riba »

Evo konačno napretka u vezi novog motora, skoro sve je gotovo:

slika

slika

Ovako će stajati na motoru:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Instaliran je ventilator za hlađenje, pobrušena je prednja strana radi boljeg prijenosa topline, napravljen je nosač koji pruža potporu s obje strane, tako da se ne naprežu ni motor, niti nosač, te je u tijeku prespajanje iz spoja delta (trokut) u spoj zvijezda (WYE). Prednju stranu sam dao potokariti kako bih imao pristup žicama. Moralo se nažalost pošto jezgra nije htjela ići van statora.

Također sam nabavio optičke senzore, koji mijenjaju halove:

slika
slika

Ova traka ide oko kućišta motora (rotora), a crno bijela polja predstavljaju magnete na rotoru. Na kraju se dobije identičan signal kao iz hal senzora, ali nije podložan elektromagnetskom utjecaju i pouzdaniji je, dok god se zaštiti od prljavštine i jakog svijetla.

Još moram dati izglodati utore za kajlu na osovini i prednjem lančaniku, te dati olakšati stražnji lančanik i testirati sve.
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”