Leif
Leif
Evo jedne crowd founding stvarčice, koja mi se jako sviđa.
Cijena je doduše žestoka, ali rekao bih da ima neko opravdanje, ponajviše zbog bežičnog kontrolera.
Uglavnom, da ne duljim, evo link:
https://www.indiegogo.com/projects/leif ... ll-seasons
Cijena je doduše žestoka, ali rekao bih da ima neko opravdanje, ponajviše zbog bežičnog kontrolera.
Uglavnom, da ne duljim, evo link:
https://www.indiegogo.com/projects/leif ... ll-seasons
Ovako zvuči više
Nije ovo loše probati ni kao samogradnju. Koliko sam shvatio, imaju dva kotača koja pokreću outrunneri i nalaze se na polovici "daske", i vjerovatno su par milimetara niže spušteni od ovih "na uglovima", koji zapravo služe samo za stabilizaciju. Odnosno djeluju kao pomočni kotači.
Mislim ima tu dosta problema oko dizajna, i siguran sam da nije jednostavno kako izgleda, ali što više gledam, imam osječaj da je 1000$ ipak malo previše

Nije ovo loše probati ni kao samogradnju. Koliko sam shvatio, imaju dva kotača koja pokreću outrunneri i nalaze se na polovici "daske", i vjerovatno su par milimetara niže spušteni od ovih "na uglovima", koji zapravo služe samo za stabilizaciju. Odnosno djeluju kao pomočni kotači.
Mislim ima tu dosta problema oko dizajna, i siguran sam da nije jednostavno kako izgleda, ali što više gledam, imam osječaj da je 1000$ ipak malo previše

Jesiriba je napisao/la:Jer koriste litij željezo, lifepo4 baterije kojima je nominalni napon članka 3.2 v. To sam zaključio po tome što piše lithium phosphate, i što su na slici a123 baterije koje su lifepo4, i po tome što piše da imaju 2000 ciklusa.
Eto, jesam li te uvjerio

Ono što meni nije jasno, zašto npr. svi proizvođači Li-Ion baterija za accu alate pišu na njih 12, 14,4, 18 ili 36V, što baš i nije točno

Ista stvar i za e bicikle - 36V, 48V...
Zato jer su to brojke koje vecina ljudi "razumije" i obicno su visekratnik napona 12V akumulatora - egzoticni naponi bi bili previse zbunjujuci.peco je napisao/la:Jesiriba je napisao/la:Jer koriste litij željezo, lifepo4 baterije kojima je nominalni napon članka 3.2 v. To sam zaključio po tome što piše lithium phosphate, i što su na slici a123 baterije koje su lifepo4, i po tome što piše da imaju 2000 ciklusa.
Eto, jesam li te uvjerio(malo sam sbrzo, nisam čitao do kraja
)
Ono što meni nije jasno, zašto npr. svi proizvođači Li-Ion baterija za accu alate pišu na njih 12, 14,4, 18 ili 36V, što baš i nije točno![]()
Ista stvar i za e bicikle - 36V, 48V...
Piše točno, vjerovao ili ne, samo stave toliko članaka u seriju da paše, npr. popularno je 10.8 ili 11.1 V, to su 3 članka, 14.4 su 4 članka (3.6 puta 4), 36 v je 10 članaka i to je točno, a 48 v je jedino malo krivo, stavlja se 13 ili 14 ćelija pa ispadne 46.8 ili 50.4 ako se koristi 3.6 v kao nominalno, ili 48.1 ili 51.8 V ako se koristi 3.7 v. 18 V je 5 ćelija i to je također točno, 5 puta 3.6.
Ima više vrsta Li-Ion članaka, sa 3,6V i sa 3,7V nominalno a u zadnje vrijeme već ima i nekih sa 3,8V a pune se do 4,35V.peco je napisao/la:Da, ali za Li-Ion nominalno je 3,7V, a ne 3,6V. Ovo što kaže Cose da bi bilo zbunjujuće, ja mislim baš suprotno, jer bi već po deklariranom naponu znali da se radi o Litiju, a ne o NiMh ili NiCd koji ionako odlaze lagano u prošlost