Evo malo novosti...
Sve je položeno, lampe postavljene i slijedi izrada žarulja. Odustao sam od prošlog nauma jer nisam želio polagati skuplji kabel od 1.5 mm2 te sam išao na 16 ledica u seriju i sustav od 48 V (24 V zapravo, ali dižem na 48).
Evo kako je zamišljena žarulja:
No to je ubrzo propalo jer je nemoguće nabaviti E27 podnoške.
Stoga sam povadio grla iz lampi, narezao navoj kroz njih:
I ovak to izgleda sa kontra strane:
Pločice spremne za populaciju:
Gotove pločice sa odstojnicima:
Gotove žarulje
Ovako to svjetli, daleko bolje i više nego što sam očekivao. Slika je dosta realna.
Trenutno je gotovo oko 30 kom, još oko 50. Zasad sam na potrošnji od 60 W, sveukupno će biti oko 100 w (sve lampe, rasvjeta ljuljačke, fluo rasvjeta u ormaru s elektronikom). Ormar će biti kroz dan dva završen, još nedostaje analogni voltmetar za napon sa panela (idem sa po 3 panela u seriji na 60 V) i sitnice.
U prvom redu se nalaze diode za panele (paneli ih nemaju ugrađene), ima nešto viška za buduće planove. Ispod pločice je redna stezaljka za masu panela, a desno dvije za 24 V. Desno od pločice dolazi voltmetar identičan donjem. U plavom aluminijskom kučištu se nalazi DIY fluo driver na 12 V, te osigurači koji se koriste kao sklopke (višak od drugog projekta). Drugi red je MPPT, redne stezaljke za 12 V i display od MPPT-a, a ispod njega je step-down 24-12 V. Zadnji red je relej za trošila, Voltmetar, amper metar i watt metar u jednom (ispod njega se nalazi mali step-down 24-5 V za napajanje LCD-a, odnosno ogoljeni auto punjač za mobitel) te voltmetar za izlazni napon na lampe te step-up 12-48 V (trenutno oko 52 V)
Uploaded with
ImageShack.us
Na ormar dolaze prozirna vrata da mogu uživati u pogledu tokom dana i noći