Balansiranje baterija
Balansiranje baterija
Pozdrav
Buduci da sam kupio baterije preko Alibabe, nakon sto dođu bi napravio TOP balancing. Jel mogu to napravit sa aktivnim BMSom od 2A ili moram sa nekim od punjaca napunit sve na 3.65 u paraleli i onda prikljucit u sustav na BMS?
Buduci da sam kupio baterije preko Alibabe, nakon sto dođu bi napravio TOP balancing. Jel mogu to napravit sa aktivnim BMSom od 2A ili moram sa nekim od punjaca napunit sve na 3.65 u paraleli i onda prikljucit u sustav na BMS?
Re: Balansiranje baterija
Mozes jedno ili drugo, ali ovo sa jednim punjacem i paralelom je generalno jednostavnije i mozes ih ostaviti par dana dok se ne poravnaju.pixa11 je napisao/la:Pozdrav
potpuno se slažem, no neće se ništa loše dogoditi ako spojiš sve u seriju i pustiš BMS da radi svoje.grrga je napisao/la:Nikakav BMS uključujući ii aktivne ne može zamjeniti nekoliko dana paralele i punjenje u paraleli na top napon.
ja provjerim napone za svaku ćeliju da vidim čita li BMS sve kako treba i to je to.
slažu li se svi da se radi top balancing ili netko radi nešto drugo?