BIONX E-Motori Iskustva

Naše samogradnje
riba

Post Postao/la riba »

Nisu skupe, samo treba znat di gledat.
xenon

Post Postao/la xenon »

Gde ih ima kupiti povoljno i koliki im je ciklus?
Brankovski

Post Postao/la Brankovski »

peco je napisao/la:http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=2618

Ovo je Bionx baterija, al stariji model. Unutra su Sony US18650V ćelije. Još uvijek koristim te baterije i mogu reći da su neuništive. Ono što je najzanimljivije je da za njih uopće ne treba bms :) U toj Bionx kutiji su baterije i kontroler. Nije problem zamjeniti ćelije, al su skupe ko vrag ;) Kad bleknu uvaliću Samsug ili Panasonic ćelije i vozi dalje :D
Hvala na fotkama.
Stvarno iznenađenje da su stavili sony!
Ako je sony, Bms skoro da ne treba.
Meni kad sam naručivao sony 4vtc pakete su me pitali ako bi htio sa bms-om :) za sve ostale obavezno.
inače Sony US18650V ti je jeftiniji od panasonica. To su najjeftinije sony baterije.Jedino ako si mislio na V3 model.
Nešto skuplji.
Kod mene je :36v9ah ,Bottle Style,Metal 407 x 74 x 87(mm)
2 godine garancije 420€.
Nije ni to neka velika cijena.Za panasonic i vtc4 i 5 je tek neka veća razlika .

[img][img]http://i1298.photobucket.com/albums/ag44/Brankovski/1-11_zps2de04686.png[/img][/img]

Možeš staviti novi bms i sve novo ali kako urediti da ti display funkcionira?
Na boschu ne možeš.
peco

Post Postao/la peco »

Ne mjenjaš ništa osim ćelija, i mora šljakat ;) Ne znam pošto su sada 18650V, al preklani su bile 13 ojra komad :ironik:
grrga

Post Postao/la grrga »

peco je napisao/la:Ne mjenjaš ništa osim ćelija, i mora šljakat ;) Ne znam pošto su sada 18650V, al preklani su bile 13 ojra komad :ironik:
Neće više elektronika da radi poslije promjene ćelija, ne znam za taj stari bionix ali uglavnom je problem.
riba

Post Postao/la riba »

peco je napisao/la:Ne mjenjaš ništa osim ćelija, i mora šljakat ;) Ne znam pošto su sada 18650V, al preklani su bile 13 ojra komad :ironik:
Sony v3 2.77$ za više od 200 komada plus poštarina i porez kod kineza, a u eu pogledaj sam:

https://www.akkuteile.de/sony-us18650v3 ... /a-100626/
peco

Post Postao/la peco »

grrga je napisao/la:
Neće više elektronika da radi poslije promjene ćelija, ne znam za taj stari bionix ali uglavnom je problem.
Mora da su u novijim stavili neku zaštitu. Ja sam iz ove vadio komplet bateriju, promjenio tri ćelije, kasnije vratio, i sve je šljakalo normalno.

Vidim da su sad drastično pale cijene konion ćelija :palac: Trebaće mi za accu alate... :)
Brankovski

Post Postao/la Brankovski »

riba je napisao/la:
Sony v3 2.77$ za više od 200 komada plus poštarina i porez kod kineza, a u eu pogledaj sam:

https://www.akkuteile.de/sony-us18650v3 ... /a-100626/

Te stare sony su sada bagatela.
Riba Ima sve na lageru :)
Mogao bi otvoriti dučan sa baterijama!

Kolko ja znam ako zamjeniš baterije prije nego ti krepaju uglavno sve radi. Ako ne , bms ti treba reset ili slično pa onda nova baterija.
Kristijanvu

Re: BIONX E-Motori Iskustva

Post Postao/la Kristijanvu »

Lijep pozdrav,imam problem kad vozim bicikli preko noći onda neće da mi ide na Električni kad ga ugasim i upalim onda ide normalno i nakon par minuta opet neće brzo mi se prazni baterija
zega
Kontakt:

Re: BIONX E-Motori Iskustva

Post Postao/la zega »

Da li je ovaj komentar relevantan? mislis punim?
kad vozim bicikli preko noći
Po grubom opisu mi se cini da ti je jedna celija u seriji u komi...
Ako imas BMS sa komunikacijom ili konektor za BMS mozes provjeriti napone svake celije i jedna je vjerovatno preniskog napona u odnosu na ostale (vjerovatno neispravna ili blizu) ...
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih bicikla”